21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βήμα παραμονής για Λάρισα με υπογραφή… Χίκι

Αυτή η Λάρισα αρνείται να υποβιβαστεί. Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου έβγαλε ενέργεια στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 95-85 για την 15η αγωνιστική της Βasket League και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής (6-9) ενώ έβαλε σε μπελάδες πάλι τους φιλοξενουμένους (4-11)

Αν και ο ΠΑΟΚ συνήλθε από το πρώτο κακό δεκάλεπτο και έδειχνε σημάδια ανατροπής εν τέλει η Λάρισα δεν το επέτρεψε και έφτασε στην τρίτη συνεχόμενή της νίκη (95-85) στο πρωτάθλημα και μπήκε σε τροχιά πλέι οφ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την επικράτηση είχε ο Άντονι Χίκι σημειώνοντας 26 πόντους ενώ από κοντά ακολούθησε ο Μπίλι Γκάρετ με 18 πόντους. Από την ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη έκαναν ότι περνούσε από το χέρι του ο διψήφιος Ζέιν Νόουλς (18π., 10ριμπ) αλλά και ο Μπράουν με τον Σόρτερ πετυχαίνοντας από 16 πόντους.

Η Λάρισα με όπλο τα τρίποντα (3τρ.) αλλά και τον Παρκς μέσα στη ρακέτα έχτισε μια μικρή διαφορά (13-6, 5') με τον ΠΑΟΚ να κάνει επιπόλαια λάθη (3) και να δίνει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό στους γηπεδούχους (16-8, 7'). Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου συνέχισε να είναι καταιγιστική και να εκμεταλλεύεται τα λάθη του ΠΑΟΚ όπου οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση είχαν κάκιστα ποσοστά στο τρίποντο (1/5) παίρνοντας τραβηγμένα σουτ (25-15).

Ο Άντονι Χίκι συνέχισε να ηγείται της Λάρισας και με 5 προσωπικούς πόντους έφτασε το σκορ στη μεγαλύτερη διαφορά (34-19,13'). Ο Μπόμπι Μπράουν με 2/2 τρίποντα κρατούσε όσο μπορούσε κοντά τον ΠΑΟΚ στο σκορ αλλά η κακή άμυνα τους πλήγωνε (39-25). Σκυτάλη στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ πήρε ο Σόρτερ και σημειώνοντας 9 πόντους αλλά και σφίγγοντας την άμυνα μείωσαν στο ημίχρονο (48-42).

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε το δεύτερο με τον Σμιθ και τον Σόρτερ να αποτελούν τους σκόρερ του ΠΑΟΚ (55-52, 24') ενώ στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με τον Νόουλς (62-60) μετά από την αρχή του αγώνα. Το δίδυμο Σόρτερ και Μπράουν είχε πάρει φόρα και αποτελούσε το σημείο αναφορά στην επίθεση των Θεσσαλονικιών και διατήρησαν το μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος τους δεκαλέπτου (70-69).

Το ντέρμπι δεν σταμάτησε με την εναλλαγή του προβαδίσματος να είναι συνεχόμενη και οι δύο ομάδες να δίνουν βαρύτητα στις επιθέσεις τους. Ο Χίκι έχοντας πολλά κέφια έβαλε μπροστά τη Λάρισα (82-77, 35') ενώ έδινε πολύτιμη βοήθεια και στην άμυνα. Όμως όταν δεν σκόραρε ο Χίκι το έκανε ο Γκάρετ ο οποίος πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο κλείδωσε τη νίκη για τη Λάρισα με 95-85.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπορεί να μην βγαίνει πάντα μπροστά αλλά απόψε ο Άντονι Χίκι ήταν απολαυστικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του. Σε στιγμές που χρειαζόταν κάποιος να πάρει την Λάρισα από το χέρι ο Χίκι δεν αρνήθηκε και σημείωσε 6 πόντους σε 30:25 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λάρισα μπορεί να μην πραγματοποίησε το καλύτερό της παιχνίδι από άποψη στατιστικών αλλά δύο κατηγορίες ήταν σημαντικές για να της δώσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Συγκεκριμένα έκανε λιγότερα λάθη (10) από τον ΠΑΟΚ (16) ενώ είχε πολύ καλό ποσοστό από το σημείο του διπόντου (25/38) έναντι το 19/34 των φιλοξενούμενων. Αυτά αποδείχθηκαν αρκετά για να καλύψουν τα λιγοστά 25 ριμπάουντ αλλά και το πολύ κακό ποσοστά στις βολές (15/24).

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-42, 69-70, 95-85

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ