22.5 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Βάντερπουλ για Φίνιξ

Η θητεία του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, του πρώτου Ευρωπαίου πρώτου προπονητή σε ομάδα του ΝΒΑ, στους Σανς τερματίστηκε πρόωρα, καθώς μόλις μετά από ένα χρόνο απολύθηκε, πληρώνοντας τα κακά αποτελέσματα της ονμάδας. Ενδιαφέρον, όμως, έχει το γεγονός ότι η ομάδα του Φίνιξ περιλαμβάνει στη short list με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Σέρβου έναν προπονητή με ευρωπαϊκή μπασκετική παιδεία.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Βάντερπουλ. Αν σας λέει κάτι το όνομα, πρόκειται για τον Αμερικανό φόργουορντ, που έκανε σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη δεκαετία του 2000 κυρίως με τη Σιένα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τις οποίες διέπρεψε στην Ευρωλίγκα. Με την ΤΣΣΚΑ, μάλιστα, κέρδισε την Ευρωλίγκα το 2006, ενώ υπήρξε συμπαίκτης με τον Μιχάλη Κακιούζη στη Σιένα και τον Θοδωρή Παπαλουκά στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Βάντερπουλ σταμάτησε το μπάσκετ το 2007, ωστόσο δεν έφυγε από τη Μόσχα. Έμεινε στην ΤΣΣΚΑ ως βοηθός προπονητή και μέχρι το 2012 έμαθε τη δουλειά στο πλευρό των Ετόρε Μεσίνα, Γιόνας Καζλάουσκας και Εβγκένι Πασούτιν. Το 2012 οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του έδωσαν την ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ, καθώς τον ενέταξαν στο επιτελείο τους, όπου παραμένει μέχρι σήμερα ως άμεσος συνεργάτης του κόουτς Τέρι Στοτς.

Σύμφωνα με τον Σαμς Καράνια του The Athletic, ο Ντέιβιντ Βάντερπουλ είναι ο ένας εκ των δύο βασικών υποψηφίων για τη δουλειά στους Σανς. Ο άλλος είναι ο Μόντι Ουίλιαμς, για τον οποίον, ως γνωστόν, ενδιαφέρονται και οι Λέικερς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ