28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Α2: Ο Μιχάλης Κουταλιανός αναλύει την 30η αγωνιστική

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, η ομάδα που θα ανέβει απ' ευθείας στην Basket League… αγνοείται και ο Μιχάλης Κουταλιανός αναλύει την τελευταία αγωνιστική για να την βρει!

Συναρπαστικό (και) το φετινό πρωτάθλημα της Α2 καθώς μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του, παραμένει άγνωστο ποια ομάδα θα βρεθεί απ' ευθείας στην Basket League και ποια θα παίξει στην διαδικασία των playoffs. Το ντέρμπι της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Δούκα θα τα… ξεδιαλύνει όλα. Υπάρχουν όμως και αναμετρήσεις που θα κρίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα play out. Ο τεχνικός του Αίολου Αστακού, Μιχάλης Κουταλιανός, τις αναλύει μία-μία για χάρη του basketa.gr

Μαχητές Δόξας Πεύκων – Αίολος Αστακού (ΔΑΚ Πεύκων, 17.00, Μπήτης-Τζαφλέρης-Φακίτσας (Τζιοπάνος))

“Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να παίξουμε όπως στα προηγούμενα 29 παιχνίδια, δηλαδή με σοβαρότητα έτσι ώστε να κερδίσουμε το ματς. Από την άλλη, οι Μαχητές “καίγονται” για την νίκη για να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα play out. Θα είναι πραγματικά ένα αμφίρροπο παιχνίδι το φινάλε του οποίου, ελπίζω να μας βρει νικητές”.

Εθνικός – Καβάλα (Εσπέρου, 17:00 Διαμαντής-Δαρλαμήτσος-Ρίζος (Βιδάλης))

“Άλλο ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον, βαθμολογικό πάντα. Η Καβάλα θέλει να πάρει το ματς για να έχει τις όποιες ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας στα play out. Τον πρώτο λόγο όμως τον έχει ο Εθνικός γιατί στο γήπεδο του παρουσιάζεται πολύ δυνατός, παίζει με έναν τρομερό ρυθμό και οι παίκτες του έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως αν και αδιάφορος, δύσκολα να μην κερδίσει”.

ΑΕΛ – Φάρος Κερατσινίου (Νεάπολης, 17:00, Παντελίδης-Τζίμα-Κοϊμτζόγλου (Σταμάτης Γ.))

“Είναι δύο ομάδες που παίζουν με πολύ up tempo παιχνίδι. Θα είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για την ΑΕΛ, ο Φάρος θα παίξει στα playoffs και βλέπει το συγκεκριμένο ματς ως μία καλή προετοιμασία γι' αυτά. Θεωρώ πως θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, οπότε όλα τα προγνωστικά είναι ανοιχτά. Δεν θα έχει “σκληρές” άμυνες και δεν αποκλείεται να υπάρξει κι ένα υψηλό σκορ”.

Ηρακλής – Αμύντας (Ιβανώφειο 17:00, Σταματόπουλος-Ξενικάκης-Πιτσίλκας Β. (Παπαγεωργίου))

“Ο Ηρακλής θέλει πάση θυσία να κερδίσει και μετά να περιμένει την ήττα του Πανιωνίου από τον Δούκα για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και την απ' ευθείας άνοδο του. Εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσει γιατί θέλει να πανηγυρίσει σε ένα κατάμεστο Ιβανώφειο. Αν όμως δεν έρθουν τα ευχάριστα από την Νέα Σμύρνη, τότε θα μπουν στην διαδικασία των playoffs και δεν ξέρω τι ψυχολογία θα έχουν μετά οι παίκτες”.

Ηράκλειο – Χολαργός (Δύο Αοράκια, 17:00, Ευφραιμίδης-Κωνσταντινόπουλος-Ταρενίδης Κ. (Σαϊτάκης))

“Το Ηράκλειο βλέπει το ματς σαν μια καλή προετοιμασία για το ματς της Τετάρτης με τον Αρκαδικό για τα play out. Θα είναι δυνατό τεστ κόντρα σε μια ομάδα, ασφαλώς δυνατή αλλά δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο σε παιδιά που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής”.

Παγκράτι – Αρκαδικός (Μετς Α, 17:00, Κοντίλης-Στρέμπας-Γιακείμη (Μαυρουδής))

“Το Παγκράτι έκανε μια συγκινητική προσπάθεια όλη την χρονιά και μπράβο στα παιδιά. Σίγουρα θέλουν την νίκη για να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι αλλά έχουν μείνει λίγοι για να κοντράρουν τον Αρκαδικό που θα παίξει στα play out και θέλει να προετοιμαστεί όσο πιο καλά γίνεται”.

Ψυχικό – ΓΣΛ (Ψυχικού, 17:00, Χαλαμπαλάκης-Σταθόπουλος-Κονταράτος (Σταύρου))

“Το Ψυχικό έμεινε άνετα στην κατηγορία και μάλιστα έφτασε να διεκδικεί την συμμετοχή του στα playoffs. Είναι μια δουλεμένη ομάδα, άκρως ανταγωνιστική που δεν νομίζω πως μπορεί να απειληθεί από τον ΓΣΛ που έχασε αρκετούς παίκτες του και συνάμα την παραμονή του”.

Πανιώνιος – Δούκας (Ν. Σμύρνης, 17:00, Σχινάς-Σώμος-Ανδρικόπουλος (Άκελ/Ελευθεριάδης))

“Ένας αγώνας 40 λεπτών, μία κατηγορία. Βέβαια, για τον Δούκα δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί για να ανέβει θα πρέπει να χάσει και ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο. Ο Πανιώνιος παίζει στο γήπεδο του που απ' ότι ξέρω και έχω αφουγκραστεί, θα είναι κατάμεστο, άρα έχει και τον πρώτο λόγο. Η ψυχολογία όμως δεν είναι και στο ζενίθ καθώς μετά τον τραυματισμό του Καρύδα, παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του αλλά πιστεύω πως σε ένα τέτοιο ματς, δεν μετράνε οι απόντες αλλά οι παρόντες. Ο Δούκας από την άλλη έχει πολύ καλό σερί νικών, παίζει πάρα πολύ καλά γιατί έχουν βρεθεί οι ρόλοι και οι χημείες στην ομάδα και τα παιδιά ξέρουν πως έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την απ' ευθείας άνοδο. Θα είναι ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ