23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναλύει την 28η αγωνιστική

Τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οι “μάχες” για άνοδο και παραμονή έχουν… φουντώσει με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να τις αναλύει για λογαριασμό του basketa.gr

Ηρακλής, Δούκας και Πανιώνιος. Αυτή είναι η κατάταξη ως προς την κορυφή με τον “Γηραιό” να… φλερτάρει πλέον, εντόνως με την απ' ευθείας άνοδο στην Basket League. Αν καταφέρει και επιβληθεί και του Αίολου κατά την 28η αγωνιστική, τότε θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου του. Στην ουρά, η ΑΕΛ απέχει ελάχιστα από την σωτηρία της και την αποφυγή των play out και ο προπονητής της, Αβραάμ Παπαδόπουλος, μιλώντας στο basketa.gr τόνισε την ανάγκη της νίκης εις βάρος των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Ανέλυσε όμως και τα υπόλοιπα εφτά ζευγάρια.

Ηρακλής – Αίολος Αστακού (Ιβανώφειο, 17.00, Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Παπαγωργίου))

Πολύ δύσκολο και για δύο ομάδες. Αμφότερες θέλουν την νίκη, ο μεν Ηρακλής για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και και ο δε Αίολος για να “κλειδώσει” την συμμετοχή του στα playoffs. Σίγουρα το προβάδισμα το έχει ο Ηρακλής καθώς παίζει στο γήπεδο του αλλά θεωρώ πως πλέον θα έχει και το άγχος. Μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια αλλά η παρουσία του μέσα στο γήπεδο δεν είναι πάρα πολύ καλή. Πρέπει να διορθωθεί αν θέλει να ανέβει απ΄' ευθείας στην Basket League. Ο Αίολος όμως δεν είναι Καβάλα αλλά ούτε και Μαχητές, με όλο το σεβασμό που έχω γι' αυτές τις ομάδες. Και το λέω αυτό διότι διαθέτει πιο έμπειρα παιδιά που μπορούν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο αυτούς του Ηρακλή”.

ΑΕΛ – Μαχητές Δόξας Πεύκων (Νεάπολης Λάρ., 17.00,  Ξενικάκης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Σταμάτης))

Εμείς θέλουμε νίκη πάση θυσία για να απομακρυνθούμε από τα play out και να φύγει η κάθε σκέψη για συμμετοχή σε αυτά. Θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για μας διότι οι Μαχητές είναι μια ομάδα που παίζει με πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό και αν δεν είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, τότε θα βρουν πολλές ευκαιρίες για να σου κάνουν την ζημιά. Θεωρώ όμως πως έχουμε το προβάδισμα και πως όλα εξαρτώνται από την δικιά μας απόδοση”.

Δούκας – Καβάλα (Δαϊς, 17.00, Αναστόπουλος Α.-Δημόπουλος-Νάστος (Άκελ))

Εύκολα ή δύσκολα, ο Δούκας θα κερδίσει. Είναι μια ομάδα πολύ πιο ποιοτική από την Καβάλα. Κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και γι΄αυτό βρίσκεται στην δεύτερη θέση και θέλει να συνεχίσει να “φλερτάρει” με την κορυφή και την απ' ευθείας άνοδο. Πιστεύω πως η Καβάλα δεν έχει καμία τύχη σε αυτό το παιχνίδι και ήδη σκέφτονται στην ομάδα το επόμενο με τους Μαχητές”.

Ηράκλειο – Φάρος Κερατσινίου (Δύο Αοράκια, 17.00, Παγώνης-Πιτσίλκας-Φακίτσας (Μπορμπαντωνάκης))

Ο Φάρος θα επικρατήσει και σχετικά εύκολα. Είναι μια ομάδα που, με βάση τα αποτελέσματα αλλά και με αυτά που λέμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στην Α2, είναι η καλύτερη και η πιο ποιοτική της κατηγορίας. Μόνο αν θα… αυτοκτονήσει, το Ηράκλειο μπορεί να έχει ελπίδες για την νίκη”.

Παγκράτι – Αμύντας (Μετς Α, 17.00, Καραβίτης-Τσαχάκης-Χρηστίδης Π. (Σταύρου))

Τι να πεις; Πολλά με λίγα. Τα παιδιά που έχουν απομείνει στο Παγκράτι, κάνουν μια συγκινητική προσπάθεια και μόνο “μπράβο” μπορούμε να τους πούμε αλλά ο Αμύντας θα κερδίσει.

Ψυχικό – Χολαργός (Ψυχικού, 17.00, Μαγκλογιάννης-Μαραμής-Μαγκουνής (Ορφανός))

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι γιατί ο ένας θέλει να προσπεράσει τον άλλον. Δύο ισάξιες ομάδες με διαφορετικά όμως, χαρακτηριστικά η μία από την άλλη. Νομίζω πως το Ψυχικό έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα”.

Πανιώνιος – Αρκαδικός (Ν. Σμύρνης, 17.00, Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Μπανασάκης (Ελευθεριάδης))

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τον Πανιώνιο γιατί τελευταία, φαίνεται πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. 'Ήρθε να προστεθεί και η ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του Σάκη Καρύδα και χάνει σε σκοράρισμα αλλά και οργανωτικά. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός από δω και πέρα αν θέλει να ανέβει ως πρώτος και να αποφύγει τα playoffs. Ο Αρκαδικός από την άλλη, είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια, στηρίζεται σε συγκεκριμένους παίκτες τους οποίους αν δεν προσέξεις, θα τους δεις να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Όπως προανέφερε, ο Πανιώνιος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να καταφέρει να κερδίσει αυτό το “ύπουλο” παιχνίδι”.

Εθνικός – ΓΣΛ (Εσπέρου, 17.00, Κοντίλης-Λιότσος-Κρεσταινίτης (Ντάβαρης))

Δεν έχει πολλές πιθανότητες γι' αυτό το παιχνίδι ο ΓΣΛ. Ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αρκετά έμπειρη, παίζει ένα στυλ παιχνιδιού που είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουν πιο δυνατές ομάδες από τον ΓΣΛ κι αν είναι λίγο προσεκτικός, θα φτάσει στην νίκη”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ