30.2 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Α2: Οι τελευταίοι MVPs

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έφτασε στο τέλος της και το basketa.gr επιλέγει για τελευταία φορά, τους πέντε καλύτερους παίκτες της αγωνιστικής. 

Στο κλειστό της οδού Αρτάκης δεν παίχτηκε ποτέ ντέρμπι αφού ο Πανιώνιος έκανε ότι ήθελε τον Δούκα. Με το 83-58 κατέκτησε το πρωτάθλημα και την απ’ ευθείας άνοδο του στην Basket League και πλέον μένει να φανεί ποιος θα τον ακολουθήσει. Επίσης, ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία. Μέχρι όμως να ξεκινήσουν τα playoffs και τα play out, το basketa.gr σας παρουσιάζει τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν κατά την 30η αγωνιστική. Οι τρεις εξ αυτών, έχουν να δώσουν κι άλλα ματς. 

Point Guard: Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Ο Ηρακλής έκανε το αυτονόητο, επιβλήθηκε εύκολα του Αμύντα αλλά η απ’ ευθείας άνοδος δεν ήρθε γιατί τα… μαντάτα από την Νέα Σμύρνη δεν ήταν ευχάριστα. Παρ’ όλα αυτά, στα playoffs θα μπει με πλεονέκτημα έδρας και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα περιμένει στα ματς με τον Αίολο, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης να κάνει εμφανίσεις αντίστοιχες με αυτή της τελευταίας αγωνιστικής. Έπαιξε 18 λεπτά, διάστημα στο οποίο σημείωσε 17 πόντους (3.3β., 4/7διπ., 2/5τριπ.), μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ. 

Shooting Guard: Ράιτ Λάανε: Η Καβάλα ήθελε να περάσει νικηφόρα από το κλειστό του Εσπέρου αλλά ο Εθνικός δεν τον άφησε καθότι ήθελε να τερματίσει στην 7η θέση, όπερ και εγένετο. Η ομάδα του Πειραιά έβαλε 82 πόντους με τον Εσθονό γκαρντ να σημειώνει τους 17. Οι 15 εξ αυτών ήρθαν πίσω από τα 6.75μ. (5/7) και οι υπόλοιποι δύο από την γραμμή των βολών. Στα 27 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, είχε επίσης τρία ριμπάουντ. 

Small Forward: Μιχάλης Πελεκάνος: Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πρώτος σκόρερ ή ριμπάουντερ για να βρεθεί στην κορυφαία πεντάδα. Ο 35χρονος φόργουορντ είχε 12 πόντους με τους έξι να τους σημειώνει στο δυσκολότερο σημείο του αγώνα. Όταν ο Δούκας έδειχνε να αντιδράσει. Ένα γκολ-φάουλ και ένα τρίποντο (σε λιγότερο από ένα λεπτό αυτά) ανέβασαν τον Πανιώνιο στο +18 και τα υπόλοιπα… έγιναν Ιστορία. Επίσης ο Πελεκάνος πήρε άριστα στο μαρκάρισμα του Αλέξη Κυρίτση, ενώ στην στατιστική του “έγραψε” εφτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. 

Power Forward: Νίκος Αγγελόπουλος: Η χρονιά αλλιώς ξεκίνησε για τον Χολαργό και αλλιώς κατέληξε. Τα playoffs έγιναν 6η θέση για μια ομάδα που είχε ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της κατηγορίας. Πολύ πιθανό να έχει και του χρόνου και ακόμα πιο πιθανό να κρατήσει στα βόρεια προάστια τον 30χρονο φόργουορντ. Σταθερός στην απόδοση του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και δεν χαλάρωσε ούτε καν στο στο τελευταίο παιχνίδι. Κόντρα στο Ηράκλειο έβαλε 20 πόντους (7/7διπ., 2/5τριπ.), πήρε δύο επιθετικά και δύο αμυντικά ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ. 

Center: Γάιος Σκορδίλης: Ο καλύτερος ψηλός του πρωταθλήματος. Δυνατό κορμί, αθλητικός ψηλός με μυαλό και εμπειρία, ξεχωρίζει και στα δύο “ζωγραφιστά”. Ποτέ του δεν παρουσιάστηκε αδιάφορος και αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερα από 20 λεπτά και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, είχε 19 πόντους (5/5β., 7/11διπ.), 13 ριμπάουντ με τα έξι να είναι επιθετικά, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Το σύστημα αξιολόγησης ήταν εκ νέου υψηλό με 1.440 βαθμούς. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ