16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 7η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης

Ο «Γκάγκα» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε απαιτείται να βγάζει τα διαπιστευτήρια του στο παρκέ για να αποδείξει ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Στην σημαντική νίκη του Ηρακλή απέναντι στο δυνατό Ψυχικό, o 39χρονος γκαρντ σκόραρε 21 πόντους με 5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο, και ήταν αυτός που πήρε το παιχνίδι πάνω του, όταν το Ψυχικό μείωσε σε 75-70 με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό του. Σε εκείνο το σημείο με προσωπική ενέργεια πέτυχε το 77-70, ενώ με δική του δημιουργία ο Χαριτόπουλος με γκολ-φάουλ έκλεισε το σκορ της αναμέτρησης.

2.Άλεξ Άκερ

Η άφιξη του στην πραγματικότητα της Α2 ήταν σίγουρο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς παίκτη με την ποιότητα του Αμερικανού δύσκολα μπορείς να δεις στην εν λόγω κατηγορία, μιλώντας πάντα για κοινοτικούς αθλητές, αν και φέτος το Περιστέρι είχε φροντίσει να εμπλουτίσει την λίγκα με τον Κικι Κλάρκ. Εν κατακλείδι ο Αμερικάνος γκαρντ μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο Μαρούσι, ήταν αυτός που τράβηξε και τους υπόλοιπους στην Τρίπολη έχοντας 20 πόντους με 7/10 βολές, 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ , 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

3.Νίκος Κακλαμάνος

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία πεντάδα ο Έλληνας «μπόμπερ», ο οποίος οδηγεί την Καστοριά από νίκη σε νίκη, Αυτή την φορά η ομάδα του Γιώργου Σούλιου πέρασε από το κλειστό της Νεάπολης, κερδίζοντας την ΑΕΛ με 71-63, και δείχνοντας πως αποτελεί ομάδα της πρώτης ταχύτητας. Ο 36χρονος γκαρντ είχε 26 πόντους με 6/8 βολές, 7/7 δίποντα και 2/8 τρίποντα.

4.Δημήτρης Τσαλδάρης

Στην τρίτη του σεζόν στο νησί, ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ απέδειξε γιατί θεωρείτε ένας από τους καλύτερους σουτέρ στα Ελληνικά γήπεδα. Έτσι, σε ένα κομβικό παιχνίδι για την Δόξα ήταν ο παίκτης που υπέγραψε το σπουδαίο διπλό στο «Δαϊς» απέναντι στον Δούκα, έχοντας 17 πόντους με 1/3 δίποντα, 5/11 τρίποντα, με το τελευταίο να είναι και το νικητήριο για το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

5.Νέστορας Κόμματος

Όταν ο 40χρονος πάουερ φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει την Α1 για να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα τον Ερμή Αγιάς κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει αυτή την πορεία, μην έχοντας να αποδείξει σε κανέναν την αξία του. Ο Λαρισαίος αθλητής βρήκε την ηρεμία και το κλίμα που ήθελε στην Αγιά, και συνεχίζει και στην Α2 να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του Γρηγόρη Γιασσάρη, και αυτός που φόρτωσε με 26 πόντους του καλάθι του Παπάγου, έχοντας 9/14 βολές, 4/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Προπονητής

Αλέξανδρος Ζαβός

Ακόμα ένα μεγάλο διπλό πήρε ο Αμύντας, ο οποίος παίζοντας εξαιρετική άμυνα επικράτησε του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 57-47, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να πετύχουν 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, και μόλις 4 στο τρίτο δεκάλεπτο. Το δυσκολότερο όλων για τον διαβασμένο Έλληνα τεχνικό ήταν ότι μπόρεσε να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστική εγρήγορση, όντας σε αγωνιστική απραξία για δυο εβδομάδες, λόγω της απουσίας του Τοπάλι με την Εθνική Αλβανίας.

Photo credits : Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ