21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Η Α2 Ανδρών επέστρεψε, και για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε μια αγωνιστική, χωρίς να υπάρχουν παιχνίδια που οφείλονται.

Έτσι, το basketa.gr επανέρχεται με την στήλη των κορυφαίων και σας παρουσιάζει αυτούς της 6ης αγωνιστικής.

1.Άγγελος Σκόρδος (Δάφνη Δαφνίου)

Μπορεί ο Αριστοτέλης Ζαραϊδώνης να πέτυχε το νικητήριο καλάθι στη νίκη της Δάφνης Δαφνίου επί του Φίλιππου Βέροιας, αλλά ο Άγγελος Σκόρδος ήταν αυτός που έβγαλε ενέργεια και αγωνιστικότητα, και επέτρεψε στην ομάδα του αφενός να επιστρέψει από το -10 (52-62), το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 33', αφετέρου να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο 19χρονος γκαρντ, ο οποίος ξεχώρισε στο εφηβικό του Περιστερίου, είχε 16 πόντους (3/6 βολές, 5/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

2.Στέλιος Πουλιανίτης (Απόλλωνας Πατρών)

Όχι μόνο επέστρεψε μετά το σοβαρό χειρουργείο στο σαγόνι του, αλλά ο 26χρονος γκαρντ εμφανίστηκε δυνατός, και ήταν εκ των κορυφαίων στην άνετη νίκη του Απόλλωνα επί της Ελευθερούπολης, Στην αναμέτρηση που έλαβε τόπο στην Πάτρα, ο Θεσσαλονικιός γκαρντ είχε 21 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (7/7) αλλά και 4/5 βολές, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 26 βαθμούς αξιολόγησης.

3.Αλέξανδρος Κυρίτσης (Ψυχικό)

Σαν το παλιό καλό κρασί. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά εκτός από το Μαρούσι με το Ψυχικό, μονομάχησαν και δυο τεράστιες προσωπικότητες που κοσμούν τα Ελληνικά γήπεδα. Ο Αλέξης Κυρίτσης επικράτησε στην άτυπη μονομαχία με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, με τον 39χρονο γκαρντ/φόργουορντ να έχει 26 πόντους (7/11 βολές. 5/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα) και 11 ριμπάουντ στο μεγάλο διπλό της ομάδας του.

4.Νίκος Κόκκαλης (Τρίτωνας)

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στην δράση ο Τρίτωνας, ο οποίος νίκησε στο κλειστό του Στρέφη τον ΑΣ Καρδίτσας, με τον αρχηγό του, Νίκο Κόκκαλη να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, και να έχει κάτι παραπάνω από το 1/3 των πόντων της ομάδας του. Ο 36χρονος φόργουορντ ήταν απλά ασταμάτητος, σκοράροντας 33 πόντους με 11/14 βολές, 5/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 37 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Μάριος Δόξας (Παγκράτι)

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί την επιτομή της θέλησης, αλλά και οφείλεται στο μάτι που μπορεί να έχει ένας προπονητής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Λιόγα που τον έφερε πριν δυο σεζόν στο Παγκράτι από την Α' ΕΣΚΑ και τον Τυφώνα, με τον 25χρονο σέντερ να αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους στην Α2. Στην χθεσινή (6/4) νίκη του Παγκρατίου στην Καβάλα πέτυχε ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία, σκοράροντας 21 πόντους με 7/8 βολές, 7/1ο δίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 32 βαθμούς αξιολόγησης.

Προπονητής

Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)

Στην παρουσίαση του Ψυχικού αναφέραμε πως όπλο του είναι ο προπονητής του, ο οποίος βρίσκεται για πολλά χρόνια στον πάγκο του, και 8 συνεχόμενα στην Α2. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μετατρέψει σε επιστήμη τον τρόπο που μπορεί μια ομάδα να πάρει αποτέλεσμα στην κατηγορία, και αυτό έπραξε και στο Μαρούσι, υποχρεώνοντας τον αήττητο Γυμναστικό να σκοράρει σχεδόν 25 πόντους κάτω από την παραγωγικότητα του. Άλλο ένα παράσημο στην Α2 Ανδρών για τον έμπειρο προπονητή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ