17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 4η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, τον παίκτη – κλειδί, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Μάριος Ματαλών
  Απόλλωνας Πατρών
31 π. 6/14 διπ., 4/7 τριπ.

Από τον Άκερ το περίμεναν στην Πάτρα, ο Ματαλών ήταν και πάλι ο άνθρωπος που ηγήθηκε των Αχαιών και τους οδήγησε στην δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα, και ισάριθμη στην Περιβόλα. Και αν η πρώτη νίκη είχε έρθει με αντίπαλο τον Δούκα η δεύτερη είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς αντίπαλος ήταν ο Ηρακλής. Ο πρώην γκαρντ του Πανιωνίου σκόραρε 31 πόντους με γεμάτη στατιστική, έχοντας 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

2. Αλέξης Κυρίτσης
  Δούκας
30 π. 8/13 διπ., 8 ριμπ, 8 ασίστ

Χρειάστηκε να περάσουν 4 αγωνιστικές, και 45 δραματικά λεπτά για να πάρει την πρώτη του νίκη ο Δούκας, ο οποίος ζει μια νέα πραγματικότητα τη φετινή περίοδο. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε ένα παίκτη που έζησε και τις ένδοξες ημέρες της ομάδας του Αμαρουσίου, τον Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. χάνοντας για λίγο το...triple double!!!

3. Νέστορας Κόμματος
  Ερμής Αγιάς
26 π. 5/7 διπ., 5/10 τριπ., 7 ριμπ.,2 κλεψ.

Στα 40 του χρόνια συνεχίζει να είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας, όπως έκανε και όταν ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλίας. Ο διεθνής Λαρισαίος φόργουορντ πήρε από το χεράκι το συγκρότημα του Γρηγόρη Γιασσάρη, και το οδήγησε στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ομάδα (Αρκαδικός) με τον οποίο έχουν τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή στην Α2.

4. Νίκος Τσιώκος
  Ψυχικό
23 π. 9/16 διπ., 11 ριμπ.

Ο 26χρονος σέντερ του Ψυχικού, θα έπρεπε να ήταν ο πλέον ευτυχισμένος άνθρωπος όταν πληροφορήθηκε ότι ο Θωμάς Νίκου συνεχίζει να είναι συμπαίκτης του. Οι δυο τους συνεργάζονται ιδεατά σε καταστάσεις πικ εν ρολ, με τον έμπειρο γκαρντ (8 ασίστ) να το βρίσκει με κλειστά μάτια, και τον ψηλό να ολοκληρώνει. Στο παιχνίδι με την Δόξα Λευκάδας ο Τσιώκος έφτασε σε double-double, έχοντας 8 επιθετικά ριμπάουντ, και αποτελώντας άλυτο πρόβλημα για τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, και τους ψηλούς της ομάδας του.

5. Γάιος Σκορδίλης
  Περιστέρι
15 π. 7/10 διπ., 12 ριμπ., 6 κοψ., 2 κλεψ., 1.265 tendex

Ο Κερκυραίος ψηλός θυμήθηκε τις περσινές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τον Φάρο, και ουσιαστικά κυριάρχησε μέσα στις δυο ρακέτες, χαρίζοντας στην κυριολεξία τη νίκη στο Περιστέρι στο «Π.Σαλπέας» επί του Εθνικού. Ο Σκορδίλης εκτός από το double-double και τα 6 κοψίματα, είχε και το κάρφωμα της νίκης στην τελευταία φάση, παίζοντας ιδανικά το πικ εν ρολ με τον Κλαρκ.

  Παίκτης - Κλειδί
  Γιώργος Σουρλής - Μαρούσι
26 π. 5/9 διπ., 5/13 διπ., 2 κλεψ.

Παίκτης - κλειδί, πενταδάτος και σίγουρα πολυτιμότερος της 4ης αγωνιστικής είναι ο Γιώργος Σουρλής, ο οποίος στα 32 του χρόνια συνεχίζει να ηγείται του Αμαρουσίου, κάνοντας ότι και στην Γ' Εθνική. Στο εκτός έδρας παιχνίδι στο «Σαλούν» και την σπουδαία νίκη επί του Παπάγου με 71-69, εκτός από τους πόντους που πέτυχε, είχε και το νικητήριο off balance, buzzer beater τρίποντο που χάρισε την τρίτη νίκη στην ομάδα των Βορείων προαστίων.

  Έσπασε το tendex
  Δάνης Ελευθεριάδης - Καστοριά
24 π. 9/12 διπ., 1/3 τριπ., 1.006 tendex

Όντας από πέρυσι στην Καστοριά, ο 27χρονος φόργουορντ γνώριζε απόλυτα τα κατατόπια, και έτσι βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Γιώργου Σούλιου να φτάσει στην πρώτη νίκη της στο «σπίτι» της αναφορικά με το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ο Ελευθεριάδης είχε εξαιρετική απόδοση, σπάζοντας το tendex, και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

  Προπονητής
  Δημήτρης Παπαδόπουλος
  Απόλλωνας Πατρών

Ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε το καλοκαίρι το δύσκολο έργο να οδηγήσει τον Απόλλωνα Πατρών, μετά τον υποβιβασμό του από την Basket League. Σε μια κατάσταση που πέρασε από χίλια κύματα, κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα, με την διοίκηση των «μελανόλευκων» να προσθέτει στο ρόστερ και τον Άλεξ Άκερ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος που έσπασε το αήττητο του Ηρακλή, ενώ κερδίζει στο νήμα, μόνο για αυτό το κατόρθωμα, τον Κώστα Κεραμιδά του Αμαρουσίου, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ