17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Α2: Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Η νίκη του Εθνικού επί του Φάρου Κερατσινίου ανήκει στην ιστορία, το ίδιο και η 24η αγωνιστική και το basketa.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτή. 

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αίολο Αστακού ξεχώριζε από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής αλλά με το πέρας αυτής, άπαντες έχουν να θυμούνται την νίκη του Εθνικού επί του Φάρου και πως η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να βάλει “φρένο” στο νικηφόρο σερί εννέα παιχνιδιών αυτής από το Κερατσίνι. Μέσα σε όλα όμως, το Ψυχικό απέχει ελάχιστα από την (μαθηματική) του σωτηρία μετά την νίκη του επί της ΑΕΛ, ο Αρκαδικός δύσκολα θα αποφύγει τα playout αλλά θα πάει σε αυτά με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Χολαργός συνεχίζει την προσπάθεια του για να εισέλθει στην πρώτη πεντάδα και στην ζώνη των playoffs. Μέσα από το basketa.gr μπορείτε να μάθετε ποιοι παίκτες ξεχώρισαν και πήραν θέση στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. 

Point Guard: Μιχάλης Πολίτης: Η ΑΕΛ μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες έως ότου περάσει από την έδρα του Παγκρατίου. Το 74-96 την “κρατάει” στην κατηγορία γλιτώνοντας τα playout και ο 28χρονος γκαρντ έχει μεγάλη συμβολή σε αυτή την επιτυχία. Στο Μετς σημείωσε 20 πόντους με 6/7 τρίποντα (είχε επίσης και 1/3 δίποντα) με την στατιστική του να “γράφει” επίσης δύο ριμπάουντ, πέντε ασίστ και 9.926 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

Shooting Guard: Βασίλης Μουράτος: Ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό στο Ψυχικό, έχει λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα. Ο νεαρός γκαρντ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων όταν στο 83-66 είχε τους 15 πόντους της ομάδας του (3/4 διπ., 2/2 τριπ., 3/4β.). Μοίρασε επίσης, τρεις ασίστ και έκανε δύο κλεψίματα. 

Small Forward: Άκης Καλλινικίδης: Ο Χολαργός συνεχίζει την ανοδική του πορεία και στο νικηφόρο πέρασμα του από την έδρα του Γ.Σ.Λ. (73-82) είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Καλλινικίδης μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά την δουλειά του, την είχε ανάγκη ο Στέργιος Κουφός και οι συμπαίκτες του. Σε μόλις 18 λεπτά στο παρκέ, είχε 16 πόντους (5/7 διπ., 1/2 τριπ., 3/4 β.)τρία ριμπάουντ και πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. 

Power Forward: Ευθύμης Τσακαλέρης: Ο Αρκαδικός υποδεχόταν την Καβάλα σε ένα “do or die”  ματς στο οποίο πήρε… άριστα καθώς με το 74-58, δεν θα αποφύγει τα playout αλλά τουλάχιστον, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο 27χρονος φόργουορντ είχε πολύ καλή παρουσία στο παρκέ καθώς μέχρι να αποχωρήσει από αυτό, σημείωσε double-double με 14 πόντους (4/5 διπ., 2/4 τριπ.) και δέκα ριμπάουντ, ενώ είχε και μία ασίστ 

Center: Κώστας Μαχαίρας: Και μόνο που κατάφερε να περιορίσει τους ψηλούς του Φάρου, του αξίζει μια θέση στην καλύτερη πεντάδα. Δυνατό κορμί, δύσκολος αντίπαλος, ο 33χρονος σέντερ οδηγεί τον Εθνικό προς τα playoffs. Με 15 πόντους (5/12 διπ., 1/3 τρίπ, 2/3 β.) και 11 ριμπαόυντ, είναι από του καλύτερους παίκτης της ομάδας του Πειραιά και ο κορυφαίος ριμπάουνρτ της κατηγορίας. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ