16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 19η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Κώστας Ζώρζος (ΑΣ Παπάγου)

(16 πόντοι, 1/1 βολές, 3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ)

Την δεύτερη του σεζόν ως «Στρατηγός» διάγει ο 22χρονος γκαρντ, ο οποίας διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, εκμεταλλευόμενος τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής που βρήκε μετά το τέλος της συνεργασίας του Παπάγου με τον Κώστα Φακοπουλίδη. Έτσι, έχοντας 9,1 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ αποτελεί σημείο αναφοράς στην προσπάθεια σωτηρίας που κάνει η ομάδα του, συμπληρώνοντας παράλληλα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφια νούμερα. Στο μεγάλο διπλό που πέτυχε η ομάδα του στο κλειστό του Αγίου Θωμά επί του Αμαρουσίου, εκτός από το νικητήριο τρίποντο, ήταν καταλυτικός στο να μπορέσουν οι «Στρατηγοί» να διεκδικήσουν την 7η τους νίκη στο πρωτάθλημα.

2.Γιώργος Μαυρογιάννης (ΑΣ Καρδίτσας)

(23 πόντοι, 6/10 βολές, 7/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα)

Ο 26χρονος γκαρντ αποτελεί ένας από τους παίκτες που ανέβασαν την απόδοση τους από την στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι ο Γιάννης Τζήμας, πετυχαίνοντας 36 πόντους στις δυο νίκες των Θεσσαλών με Μαρούσι και ΑΕΛ αντίστοιχα. Ειδικότερα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ ο Βολιώτης γκαρντ ήταν εξαιρετικός έχοντας εκτός από τους 23 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, δίνοντας τον ρυθμό που έψαχνε ο Λαρισαίος τεχνικός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόδοση αποτέλεσε προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον Γιώργο Μαυρογιάννη, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Α2 με Νίκη Βόλου, Φίλιππο Βέροιας, ΟΦΗ και Μαχητές Δόξας Πευκών.

3.Άλεξ Άκερ (Απόλλωνας Πατρών)

(26 πόντοι, 6/6 βολές, 4/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Οι Πατρινοί περίμεναν για αρκετό καιρό την αγωνιστική άνοδο του 35χρονου Αμερικάνου, ο οποίος στα δυο τελευταία παιχνίδια έχει βρει τον εαυτό του, σκοράροντας 56 πόντους με Χολαργό και Ηρακλή. Ωστόσο απέναντι στον Ηρακλή η απόδοση του ήταν καταλυτική, με τον Άκερ να βοηθάει την ομάδα του να επιστρέψει στο σκορ, και να την οδηγεί σε μια σπουδαία νίκη, που την βάζει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφς.

4.Γιάννης Προδρόμου (Αρκαδικός)

(17 πόντοι, 6/7 βολές, 4/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο)

Ο Ηγέτης!Μόνο έτσι μπορεί να αποκαλέσει κάποιος την φετινή παρουσία του Γιάννη Προδρόμου, ο οποίος προσπαθεί με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσει όρθιο τον Αρκαδικό, σκοράροντας 17,1 πόντους κατά μέσο όρο και μαζεύοντας 6,5 ριμπάουντ, έχοντας μόλις 2 παιχνίδια από τα 18 μονοψήφιο αριθμό πόντων. Στην πολύ δύσκολη νίκη της ομάδας του επί του Ερμή Αγιάς, εκτός από τις 2 νικηφόρες βολές στα 2,4'' πριν το τέλος, ήταν και ο μοναδικός που σκόραρε έξω από τα 6.75 για την ομάδα του (1/12) ενώ μαζί με τον Σάββα Τζουγκαράκη είχαν περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του.

5.Νίκος Αγγελόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

(20 πόντοι, 12/12 βολές, 4/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο)

Σε συνεχόμενη άνοδο βρίσκεται ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος στο παιχνίδι με το Ψυχικό αναγκάστηκε να αγωνιστεί στην θέση πέντε, στην οποία τα πήγε περίφημα. Ήταν μάλιστα, μαζί με τον Νίκο Λιακόπουλο οι αθλητές που σάλπισαν την αντεπίθεση όταν η Δόξα βρέθηκε πίσω με -20 (53-73) στο 34', καταφέροντας με κρίσιμα καλάθια να γυρίσει την κατάσταση, και να φτάσει με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού σε double-double με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν μάλιστα αυτός που πέτυχε το 78-77, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σερί 25-4 μέσα σε λιγότερο από πέντε αγωνιστικά λεπτά, κρατώντας την Δόξα σταθερά σε πορεία πλέι οφς.

Προπονητής

Κώστας Κατωπόδης (Δόξα Λευκάδας)

Μπορεί να είναι αμφιλεγόμενος, μπορεί στο απαιτητικό νησί να υπάρχει μουρμούρα, αλλά ο ταλαντούχος τεχνικός κάνει την δουλειά του με το παραπάνω, και με το ρόστερ που διαθέτει είναι έτοιμος να οδηγήσει τους νησιώτες στην είσοδο τους στα πλέι οφς. Έτσι, μετά από τρία αποτυχημένα αποτελέσματα, κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο διπλό στον Υμηττό με τον Αμύντα, και να πετύχει την ανατροπή της σεζόν απέναντι στο Ψυχικό στην Λευκάδα. Έτσι, βλέποντας το σκορ να είναι στο -20 (53-73) στο 34', αποφάσισε να παίξει παντού με αλλαγές, και με το περιβόητο small ball, βάζοντας δηλαδή τον Νίκο Αγγελόπουλο σε θέση πέντε. Πέντε αγωνιστικά λεπτά, ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ πετύχαινε το 78-77, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 25-4, με την Δόξα να παίρνει τη νίκη με 82-77, ολοκληρώνοντας το τελευταίο σκορ με ένα 29-4!!!

photo credit : thomas pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ