17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 18η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Ηρακλής)

(21 πόντοι, 3/4 βολές, 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπ., 6 ασίστ, 0.910 αξιολόγηση)

Ηγέτης με τα όλα του είναι ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος στα 40 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του, έχοντας αγωνιστεί και στα 18 παιχνίδια με τον Ηρακλή, τον οποίο θέλει να οδηγήσει την φετινή σεζόν στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE. Στο παιχνίδι με τον Παπάγου στο «Σαλούν» τιμήθηκε πριν από το παιχνίδι για την προσφορά του από τον Μάικ Υφαντή, αλλά μάλλον πήρε περισσότερη δύναμη, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια, με 21 πόντους και 7/9 σουτ εντός παιδιάς, ενώ μοίρασε και 6 τελικές πάσες.

2.Σωκράτης Ψαρόπουλος (ΑΣ Καρδίτσας)

(16 πόντοι, 2/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλεψ.)

Επέστρεψε από τραυματισμό, και εμφανίστηκε καθοριστικός για την Θεσσαλική ομάδα, στην σπουδαίας σημασίας νίκη της επί του Αμαρουσίου με 88-77. Ο πρώην γκαρντ του Παγκρατίου αν και είχε να αγωνιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του ΑΣΚ, έχοντας 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, με τα δυο να είναι καθοριστικά, βοηθώντας την ομάδα του χτίσει διαφορά, ενώ την φετινή σεζόν ο 26χρονος γκαρντ έχει 8,7 πόντους ανά παιχνίδι.

3.Αντώνης Μάντζαρης (Περιστέρι)

(23 πόντοι, 1/2 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 3 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλεψ., 1.083 αξιολόγηση)

Το Περιστέρι έφτασε στο 18-0, και για να συμβεί αυτό έπρεπε να αναλάβει δράση ο αρχηγός του, ο οποίος ένεκα των ημερών «ντύθηκε» Κίκι Κλάρκ, και φόρτωσε το καλάθι του Αρκαδικού με 23 πόντους με 7/8 τρίποντα. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με το Περιστέρι, οδηγώντας το ακόμη πιο κοντά στο περιβόητο 19-0, ενώ συνολικά σκοράρει 5,3 πόντους, μαζεύοντας 1,9 ριμπάουντ.

4.Αλέξης Ράπτης (Δόξα Λευκάδας)

(19 πόντοι, 1/5 βολές, 9/10 δίποντα, 7 ριμπ.)

Ακόμη ένας παίκτης που διάλεξε την 18η αγωνιστική να δείξει τον καλύτερο φετινό του εαυτό. Ο 37χρονος Κατερινιώτης πάουερ φόργουορντ ήταν ένας από τους τρεις πόλους που χρειάστηκε η Δόξα Λευκάδας να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη στον Υμηττό απέναντι στον Αμύντα, και να μπει ξανά σε πορεία πλέι οφς. Φυσικά, εκτός από τα εξαιρετικά τελειώματα του (9/10) και 7 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, θα πρέπει να νιώθει ευλογία έχοντας τον Νίκο Λιακόπουλο ως συμπαίκτη, ο οποίος διάβασε όλες τις αλλαγές στην άμυνα των «πορτοκαλί», μοιράζοντας του πολλά έτοιμα καλάθια, τα οποία ο ίδιος ολοκλήρωσε με επιτυχία. Συνολικά έχει 6,6 πόντους και 5,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

5.Νικόλας Παπανικολάου (Χολαργός)

(22 πόντοι, 6/7 βολές, 5/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο)

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί ο έμπειρος και ποιοτικός 33χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει δέσει για τα καλά με την ομάδα του Χολαργού, και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην πορεία ανόδου που πραγματοποιεί η ομάδα των Βορείων προαστίων. Στην πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Στέργιου Κουφού στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, ο Παπανικολάου εκτός από το double-double στο οποίο έφτασε (22 π., 11 ριμπ.), ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι την κανονική περίοδο της αναμέτρησης, και αυτός που με τρίποντο «μαχαιριά» έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στην δεύτερη παράταση, γράφοντας το 96-98, και ουσιαστικά γυρίζοντας την πλάστιγγα προς την μεριά της. Συνολικά έχει 11,3 πόντους και 5,3 ριμπάουντ στην σεζόν.

Προπονητής

Στέργιος Κουφός (Χολαργός)

Πέρυσι έβαλε τις βάσεις, και φέτος οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Χολαργό, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως παραμένει σε υψηλό επίπεδο, οδηγώντας τον Χολαργό στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας του. Η ομάδα των Βορείων προαστίων της Αττικής πέρασε και από το κλειστό της Περιβόλας, κερδίζοντας τον Απόλλωνα, και έμεινε για τα καλά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφς, ισοβαθμώντας με τον Ηρακλή, με τον οποίο υστερεί στην ισοβαθμία, έχοντας ηττηθεί στην Θεσσαλονίκη.

photo credit :eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ