22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 16η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Κίκι Κλάρκ (Περιστέρι)

[32 π., 1/1 διπ., 10/15 τριπ.,, 1 ριμπ., 1 ασιστ, 1 κλεψ.]

Ο 34χρονος Αμερικάνος γκαρντ φαίνεται ότι όταν βλέπει «βυσσινί» κάτι παθαίνει, και έτσι συνέβη και στο δεύτερη άνετη νίκη των πρωτοπόρων με την ΑΕΛ, στο οποίο ο Κλάρκ είχε 10/15 τρίποντα, και συνολικά 19/25 στα δυο παιχνίδια που έδωσε ως αντίπαλος της Θεσσαλικής ομάδας. Συνολικά ο Κλαρκ έχει 18,3 πόντους στο πρωτάθλημα, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια στο εμφατικό, και γεμάτο ρεκόρ 16-0 του Περιστερίου.

2.Άγγελος Τσάμης (Χολαργός)

[10 π., 3/5 βολές, 2/7 διπ., 1/4 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασίστ, 1 κλεψ., 1 κοψ.]

Για να προλάβουμε τις τυχόν απορίες για την επιλογή, σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί που θα σκεφτούν ότι υπήρχαν καλύτερες αποδόσεις στην συγκεκριμένα θέση. Καλύτερες θα απαντήσουμε πως υπήρχαν, καθοριστικότερες όχι, και σίγουρα οι επιλογές στο σύγχρονο μπάσκετ δεν έρχονται από το πόσους πόντους μπορεί να έχει σκοράρει κάποιος. Ο Χολαργός πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, δίνοντας την δική του μάχη για την δεύτερη θέση που οδηγεί σε απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς, και στον πρωταθλητισμό χρειάζονται και οι μεγάλες νίκες. Έτσι, μετά την Αγιά ο Χολαργός πέρασε με δυσκολία από τον Καρδίτσα, με τον 37χρονο γκαρντ να έχει παρουσία σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, και να είναι αυτός που με δικές του ενέργειες έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να φύγει με το διπλό στις αποσκευές της.

3.Σπύρος Διαμαντόπουλος (Αμύντας)

[16 π., 4/4 βολές, 3/3 διπ., 2/5 τριπ.,, 4 ριμπ., 1 ασίστ, 0.945 αξιολόγηση]

Πως ένας αθλητής μπορεί να επιδράσει στην ιστορία μια ομάδας. Αυτός σίγουρα είναι ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο οποίος μετά από μια πορεία από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ ως την Α1 με την Κηφισιά, αποχώρησε το 2014, όπου βρήκε καταφύγιο στον Υμηττό και τον Αμύντα. Άμεσα έγινε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που δημιουργούσε ο Αλέξης Ζαβός, και από την Β' Εθνική κατάφερε να ανέβει με τους «πορτοκαλί» στην Α2, όντας πρώτος σκόρερ και πρώτος στα ριμπάουντ. Πλέον, με τον Αμύντα να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, και να βρίσκεται στις θέσεις των πλέι οφ, στο παιχνίδι με το Ψυχικό ο 35χρονος φόργουορντ ήταν εκπληκτικός, αφήνοντας ζωντανό το όνειρο για την ομάδα του.

4.Νίκος Τσούτσος (Εθνικός)

[27 π., 3/4 διπ., 7/11 τριπ., 3 ασίστ, 2 ριμπ.]

Ο Εθνικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει, μετρώντας 3/3 με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο του, και κερδίζοντας ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, μετά από το διπλό στην Πάτρα. Έτσι, μετά τα 13 τρίποντα που πέτυχαν οι Πειραιώτες απέναντι στον Απόλλωνα, ευστόχησαν σε 14 με αντίπαλο την Καστοριά, με τα 7 να έρχονται από τον 36χρονο φόργουορντ, ο οποίος συνολικά σε δυο παιχνίδια με την νεοφώτιστη ομάδα είχε 14/20 τρίποντα, και ποσοστό 70%.

5.Πέτρος Μελισσαράτος (Παπάγου)

[30 π., 6/9 βολές, 12/17 διπ., 17 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κοψ., 1 κλεψ., 1.126 αξιολόγηση]

Και όμως δεν πέτυχε τρίποντο!!!Αυτό θα πρέπει να ψάξει κάποιος για να μέμψει τον 25χρονο σέντερ, ο οποίος στα δυο τελευταία παιχνίδια δείχνει ασταμάτητος και κυρίαρχος του παιχνιδιού, έχοντας με αντίπαλο την Δόξα Λευκάδας και τον Δούκα 57 πόντους με 13/17 βολές, 22/29 δίποντα, 29 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 10 κοψίματα και 0/2 τρίποντα!!! Ο Πέτρος Μελισσαράτος όπως δήλωσε μιλώντας στο basketa.gr ήθελε κάποιον να τον εμπιστευτεί, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του, και έχοντας συνολικά 15,7 πόντους 9,2 ριμπάουντ και 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Κώστας Κεραμίδας (Μαρούσι)

Έργο Κεραμιδά!Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί το νεοφώτιστο Μαρούσι στην φετινή Α2, έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, και παρά την πίεση από τις ομάδες που ακολουθούν, εξακολουθεί να παραμένει εκτός πλέι άουτ. Η ομάδα των Βορείων προαστίων μετά το διπλό στο κλειστό της Νεάπολης επί της ΑΕΛ, καθάρισε και μέσα στην Τρίπολη τον Αρκαδικό, κάνοντας το 2-0 με αντίπαλο τους Αρκάδες, υλοποιώντας στο ακέραιο το πλάνο του προπονητή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ