23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 13η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Λεωνίδας Τριανταφύλλου (Ερμής Αγιάς)

Ο 31χρονος γκαρντ έχει ριζώσει στην Θεσσαλία, και την φετινή σεζόν πραγματοποιεί την πλέον μεστή σεζόν της καριέρας του, έχοντας δέσει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο στον Ερμή Αγιάς. Στην έκτη διαδοχική νίκη της νεοφώτιστης ομάδας στην Α2 Ανδρών, και απέναντι στην Δόξα Λευκάδας είχε 17 πόντους με 2/3 τρίποντα, 4/9 τρίποντα, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ συνολικά σκοράρει 10,4 πόντους σε 13 αγωνιστικές.

2.Θωμάς Αμπαράς (ΑΣ Καρδίτσας)

Αποτέλεσε ένα εκ των καλύτερων σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, οδηγώντας το Κορωπί σε πρωταθλητισμό, ως το σημείο που έμεινε ετκός για ένα διάστημα λόγω τραυματισμού. Στην τρίτη νίκη της Θεσσαλικής ομάδας στο πρωτάθλημα απέναντι στον Εθνική ήταν καθοριστικός, έχοντας 15 πόντους με 2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

3.Τζόρνταν Πελτιέρ (Αρκαδικός)

Κερδίζει το στοίχημα ο 22χρονος Σουηδός γκαρντ, με τον Μάριο Δεσποτάκη να επιμένει πάνω του, και αυτός να τον δικαιώνει με την πολύ καλή του απόδοση στην σπουδαίας σημασίας νίκη του Αρκαδικού επί του Δούκα με το οριακό 76-74. Ο Τζόρνταν Πελτιέρ στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε την ομάδα της Τρίπολης στις πλάτες του, έχοντας 23 πόντους με 3/3 βολές, 7/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 37 λεπτά συμμεοτοχής, και από φευγάτος έγινε μέλος της καλύτερης πεντάδας.

4.Παναγιώτης Φιλιππάκος (Παπάγου)

«Ο Φιλιππάκος κάνει το παιχνίδι της ζωής του» ήταν τα λόγια ειδικού που παρακολουθούσε την αναμέτρηση του Παπάγου με το Ψυχικό, σε ένα παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «Στρατηγούς».  Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν καθοριστικός, έχοντας 21 πόντους με 3/8 βολές (το μοναδικό ψεγάδι), 9/1ο δίποντα, 12 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε κάτι παραπάνω από 37 λεπτά συμμετοχής.

5.Κώστας Γόντικας (Απόλλωνας Πατρών)

«Καλή ιδέα»!!!Αυτό θα πρέπει να σκέφτεται ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να δοκιμάσει την τύχη του στην Α2, και στον Απόλλωνα Πατρών. Ο Κώστας Γόντικας ως τώρα έχει δείξει σε αρκετά παιχνίδια τις δυνατότητες του, φτάνοντας στο άριστα στην δύσκολη νίκη της Πατρινής ομάδας επί του Αμύντα. Έτσι, το τέλος της αναμέτρησης τον βρήκε να έχει σκοράρει 28 πόντους με 10/12 βολές, 9/14 δίποντα, 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 8 επιθετικά, 1 κόψιμο και αξιολόγηση 1,033.

Προπονητής 

Γρηγόρης Γιασσάρης (Ερμής Αγιάς)

«Που το πάει ο Ερμής ;». Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να μας απαντήσει ο τεχνικός της Θεσσαλικής ομάδας, ο οποίος από τα τοπικά πρωταθλήματα βρέθηκε μαζί της στην Α2, και δεν γνωρίζει κανείς ποια πλώρη έχει βάλει. Αυτή τη στιγμή, και μετά τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας έφτασε το 6-0 στην αήττητη έδρα της ομάδας του, ενώ με ρεκόρ 8-5 ο Ερμής έχει στρογγυλοκαθίσει σε θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίζει μια ομάδα που έχει στο dna της τελευταία χρόνια να κάνει πρωταθλητισμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ