20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 10η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1)Κικι Κλάρκ (Περιστέρι)

Το Περιστέρι βρίσκεται στο 10-0 και οδεύει ολοταχώς προς την επάνοδο του στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE.Καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ο 33χρονος Αμερικάνος με Βουλγάρικο διαβατήριο, Κικι Κλάρκ ο οποίος με 17,7 πόντους και ποσοστό 49,3% στα τρίποντα ηγείται της ομάδας του Νίκου Καραγιάννη. Στην μεγάλης σημασίας νίκη μέσα στην έδρα του Χολαργού ο Κλαρκ είχε 32 με 8/9 βολές, 6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από αθλητή του.

2)Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Απόλλωνας Πατρών)

Μάριος Ματαλών και Άλεξ Άκερ εκτός!Κανένα πρόβλημα!Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μπορεί να γνώριζε για την απουσία του πρώτου και να προφύλαξε τον δεύτερο στο παιχνίδι με τον Παπάγου, έχοντας τον 20χρονο γκαρντ, Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο να κάνει όλη την δουλειά. Ο ταλαντούχος αθλητής,  ο οποίος είχε ηγετική μορφή στο παιχνίδι είχε 26 πόντους με 6/7 βολές, 7/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ εν γένει έχει 8,7 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 10 αγώνες με τους «μελανόλευκους».

3)Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας)

Ακόμη ένα κερδισμένο στοίχημα για τον Αλέξανδρο Ζαβό, ο οποίος κατάφερε μέσα από σκληρή και επίμονη δουλεία να αναδείξει ακόμα έναν αθλητή, ο οποίος πριν από μικρό χρονικό διάστημα αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας. Ο λόγος για τον 23χρονο γκαρντ, Αντριάνο Τοπάλι, ο οποίος πραγματοποίησε εναντίον στον Ερμή Αγιάς το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, έχοντας 24 πόντους με 7/10 βολές, 7/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ , 5 κλεψίματα και 1.343 tendex. Συνολικά ο Τοπάλι είχε 9,6 πόντους και 4,1 ριμπάουντ σε 10 παιχνίδια.

4)Αλέξανδρος Ράπτης (Δόξα Λευκάδας)

Παραδοσιακά ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί έναν σπουδαίο εργαλείο για κάθε προπονητή, και πλέον έχοντας ως head coach τον Κώστα Κατωπόδη με τον οποίο συνεργάστηκε στο Παγκράτι, δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του, Στην πολύ δύσκολη νίκη της Δόξας επί του Αμαρουσίου με 59-58, ο Αλέξανδρος Ράπτης είχε 10 πόντους με 5/5 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 1 ασίστ, έχοντας 0.881 στην αξιολόγηση. Συνολικά σε 10 παιχνίδια, και έχοντας 20 λεπτά συμμετοχής ανά μέσο όρο, έχει 6.9 πόντους και 5,2 ριμπάουντ.

5)Κώστας Κακαρούδης (Ηρακλής)

Το «11» το καλό φαίνεται ότι τράβηξε το καλοκαίρι ο Ηρακλής, με την αξία και την ποιότητα του Κώστα Κακαρούδη να μην τίθενται σε αμφισβήτηση. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, οδηγώντας την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε μια πολύ δύσκολη νίκη στο «Δαϊς» με αντίπαλο τον Δούκα. Ο Κακαρούδης, ο οποίος έκανε πρωταθλητισμό και την περσινή σεζόν με τον Φάρο Κερατσινίου, είχε 21 πόντους με 4/5 βολές, 4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 5 ασιστ. Στο πρωτάθλημα σκοράρει με 14.7 πόντους ανά παιχνίδι, έχοντας 4.9 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ.

Προπονητής

Νίκος Καραγιάννης

Δεν χρειάζονται και πολλοί λόγοι για να αιτιολογήσουμε τον λόγο που ο Νίκος Καραγιάννης αποτελεί τον προπονητή της αγωνιστικής. Με συνολικό ρεκορ 10-0, και με μεγάλα διπλά όπως αυτό σε Λευκάδα και τώρα σε Χολαργό οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε πορεία πρωταθλητισμού, και στην επάνοδο της στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE. Και για να προλάβουμε τον αντίλογο, μπορεί το Περιστέρι να έχει υψηλό μπάτζετ, αλλά όπως είναι γνωστό τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες, στις οποίες χρειάζεται δουλεία, και εκεί μπαίνει ο ρόλος του προπονητή, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει κάνει σπουδαία πράγματα στον καταμερισμό τον ρόλων.

Photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ