20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Α2: Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών ξεκίνησε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, τον προπονητή της αγωνιστικής, αλλά και τον παίκτη - κλειδί!

1 Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος Χολαργός
23 π. 2/3 βολές, 3/5 διπ., 5/11 τριπ. 8 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψ.

Ο 32χρονος γκαρντ ήταν ένας από αυτούς που κράτησε από το περσινό ρόστερ ο Στέργιος Κουφός, και σίγουρα βλέποντας την πρεμιέρα, δεν το μετάνιωσε. Ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν απολαυστικός στη νίκη του Χολαργού επί της Καρδίτσας, ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Θεσσαλών, καθοδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

2 Κίκι Κλάρκ Περιστέρι
31 π. 2/2 βολές, 1/1 διπ., 9/10 τριπ. 1.633 tendex

Ο 33χρονος Αμερικανός με Βουλγάρικο διαβατήριο αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη του Περιστέριου, η οποία έδωσε ξεχωριστή ποιότητα σε ένα ρόστερ το οποίο ήταν εξαιρετικό από μόνο του. Έτσι, με το «καλημέρα» φρόντισε να φορτώσει με 31 πόντους το καλάθι της ΑΕ Λάρισας, πετυχαίνοντας 31 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής, όλα στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε 9/9 τρίποντα και βαθμό αξιολόγησης, πάνω από 2.οοο.

3 Νίκος Τσούτσος Εθνικός Πειραιά
21 π. 7/9 τριπ.  

Μπορεί ο Νίκος Κόκκαλης να έφυγε από τον Πειραιά με προορισμό τον Χολαργό, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος είχε στο μυαλό του τον αθλητή που θα κάλυπτε το κενό του, και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο από την πρεμιέρα. Ο «χρυσός» με την Εθνική Αστυνομίας, 35χρονος φόργουορντ, ουσιαστικά «εκτέλεσε» μόνος του την Καστοριά, έχοντας 21 πόντους με 7/9 τρίποντα.

4 Γιώργος Μπάκας Μαρούσι
19 π. 1/1 βολή, 9/9 δίποντα 1.134 tendex

Αποτέλεσε μια μεταγραφή η οποία σήκωσε πολύ συζήτηση, πως ένας αθλητής στα 37 του χρόνια βρίσκεται στην Α2, από την Καλαμάτα, όταν η προηγούμενη του ομάδα έχει μάλιστα υποβιβαστεί. Ο Κώστας Κεραμιδάς για μια ακόμα φορά γνώριζε ποιον παίκτη υπέγραφε, και παρότι δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα φιλικό, έδειξε στην πρεμιέρα τις ικανότητες του. Απέναντι στον Αρκαδικό είχε 19 πόντους με απόλυτα ευστοχία σε σχεδόν 17 λεπτά συμμετοχής.

5 Πέτρος Μελισσαράτος Παπάγου
21 π. 7/8 βολές, 7/8 διπ. 3 ριμπ., 1.124 tendex

Το περιβάλλον που αναζητούσε δείχνει να βρίσκει στον Παπάγου ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των «Στρατηγών» στο «Δαϊς» επί του Δούκα. Ο 24χρονος σέντερ είχε 7/8 βολές και 7/8 δίποντα, σπάζοντας το φράγμα της αξιολόγησης, με 1.124 και δείχνοντας ότι η φετινή σεζόν μπορεί να είναι η αρχή της επιστροφής του, ενώ ήταν αυτός που με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 69-69 λίγο πριν ο Φακοπουλίδης με τον ίδιο τρόπο χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Παίκτης - κλειδί Τζόι Γκάτζο
Παπάγου 3 π. 1/2 τριπ

Κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του, και ο Κώστας Σορώτος είναι από αυτούς που ξέρουν να παίρνουν το 100% από τον κάθε έναν από αυτούς. Με την μπάλα να «καίει» και τον Δούκα να έχει κάνει το 67-64 με τρίποντο του Σπύρου Παναγιωταρά, ο 19χρονος φόργουορντ, με το πολύ καλό σουτ, πήρε την μπάλα και δεν δίστασε να σουτάρει, ισοφαρίζοντας σε 67-67, με το μοναδικό καλάθι του στο παιχνίδι. Ουσιαστικά αυτό το καλάθι, ήταν το καθοριστικό, για να μπορέσουν οι «Στρατηγοί» να μείνουν στο παιχνίδι, και να πάρουν τη νίκη.

Προπονητής Κώστας Σορώτος
Παπάγου  

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για ακόμα περισσότερους, ο Κώστας Σορώτος είναι ο πρώτος προπονητής που μπαίνει σε πεντάδα μας. Οι «Στρατηγοί» αγωνίζονταν στο «Δαϊς» απέναντι στον Δούκα, δηλαδή μια ομάδα με ίδιου στόχους (σωτηρία) και παρότι η ομάδα του βρέθηκε και με διψήφιες διαφορές πίσω, κατάφερε να την κρατήσει ενωμένη, και στην κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει και να πάρει ένα σπουδαίο διπλό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ