22.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Α2: Η πεντάδα του basketa.gr

Η 28η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το basketa.gr  σας παρουσιάζει τους πέντε καλύτερους αυτής. 

Ηρακλής, Δούκας και Πανιώνιος συνέχισαν με νίκες, το ίδιο και ο Φάρος με τον Εθνικό με την ομάδα του Πειραιά να επικρατεί του ΓΣΛ και να τον ρίχνει (μαθηματικά) κατηγορία. Εύκολο πέρασμα είχε ο Αμύντας από το Παγκράτι, δυσκολότερο ο Χολαργός από την έδρα του Ψυχικού. Γενικά, η 28η αγωνιστική δεν επιφύλλασε πολλές εκπλήξεις, πλην του πρώτου “διπλού” των Μαχητών και το basketa.gr έψαξε και βρήκε τους πέντε κορυφαίους παίκτης της για να τους βάλει στο δικό του παρκέ! 

Point Guard: Δημήτρης Χατζηκυριακίδης: Οι Μαχητές δεν είχαν πανηγυρίσει καμία νίκη μακριά από την έδρα τους και περίμεναν έως την 28η αγωνιστική για να το πετύχουν. Το 79-83 επί της ΑΕΛ τους δίνει (κατά πάσα πιθανότητα) το πλεονέκτημα έδρας στα play out και εκεί θα περιμένουν μια εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση του Δημήτρη Χατζηκυριακίδη με αυτή που πραγματοποίησε στο κλειστό της Νεάπολης. Ο 19χρονος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ καθώς σημείωσε 24 πόντους (3/3β., 3/7διπ., 5/8τριπ.), μάζεψε πέντε ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ. 

Shooting Guard: Βαγγέλης Σακελλαρίου: Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες και δύο αγωνιστικές μέχρι το τέλος, ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα του Ηρακλή και στο δικό του απόλυτο. Ο Σάκης Καρύδας θα απέχει της προσπάθειας λόγω τραυματισμού (ρήξη χιαστών) αλλά ο Νίκος Οικονόμου έχει κι άλλους παίκτες να σκοράρουν και να δημιουργούν. Στο ματς με τον Αρκαδικό, ήταν ο Βαγγέλης Σακελλαρίου. Στα 25 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 13 πόντους (2/2β., 4/8διπ., 1/2τριπ), “κατέβασε” έξι ριμπάουντ εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν επιθετικά, ενώ έκανε και πέντε φορές… μάγκες τους συμπαίκτες του. 

Small Forward: Νίκος Κόκκαλης: Ο Εθνικός δεν μπορεί να μπει στα playoffs και “παλεύει” να τερματίσει στην 6η θέση. Στην προσπάθεια του (όπως κι όλη την χρονιά) έχει τον Νίκο Κόκκαλη να τον βοηθάει. Κόντρα στον ΓΣΛ τον οποίο κέρδισε και έριξε κατηγορία, ο 31χρονος φόργουορντ είχε 27 πόντους (5/9β., 11/14διπ., 0/1τριπ.) καθώς επίσης δέκα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος σε 30 λεπτά συμμετοχής. 

Power Forward: Βασίλης Αγγελακόπουλος: Λύρα… 100! Τώρα που ο Ηρακλής απέχει ελάχιστα από την απ’ ευθείας άνοδο του στην Basket League, o 38χρονος φόργουορντ φωνάζει πρώτος απ’ όλους “παρών”. Στην δύσκολη επικράτηση επί του Αίολου πέρα από την πολύ καλή δουλειά που ‘εκανε στα… μετόπισθεν, ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση. Από τους 68 πόντους τους “Γηραιού” σκόραρε τους 17 (6/7β., 4/6διπ., 1/3τριπ.), από τα 35 ριμπάουντ είχε τα έξι και από τις 17 ασίστ, τις τέσσερις. Επίσης είχε δύο κλεψίματα και κανένα λάθος σε 30 λεπτά. 

Center: Τόλης Κουτρούλιας: "Αειθαλής", λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα… 41 χρόνια ζωής, παίζει σαν έφηβος και βάζει κάτω οποιονδήποτε αντίπαλο. Το κορμί του είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό τον βοηθάει να δίνει αλλά και να αντέχει στο ξύλο. Στο ματς με το Ψυχικό, ο σέντερ του Χολαργού “εξαφάνισε” τον Νίκο Παπανικολάου αλλά και τον Γιάννη Σίνη και στην επίθεση μέτρησε 21 πόντους (6/12β., 6/10διπ., 1/3τριπ.). Στην στατιστική του πρόσθεσε και οκτώ ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία τάπα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ