20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Α2: Η κορυφαία πεντάδα

Η 26η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το basketa.gr βρήκε τους πέντε καλύτερους παίκτες αυτής και τους βάζει στο δικό του γήπεδο.

Μεγάλη Εβδομάδα και το μπασκετικό ενδιαφέρον συνεχίστηκε με δυνατές αναμετρήσεις. Άλλοι κέρδισαν εύκολα, άλλοι πάλι παιδεύτηκαν. Σημασία έχει πως οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες και κράτησαν αμείωτο το σασπένς , ενώ… χαμός στο ίσωμα γίνεται και στην ουρά! Η νίκες των Καβάλα και Ηρακλείου, σε συνδυασμό με τις ήττες των Αρκαδικού και Μαχητών δίνει άλλη αίγλη στα play out όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας. Γενικά, η 26η αγωνιστική είχε δυνατές μονομαχίες και το basketa.gr βρήκε τους πέντε που έκαναν αυτό το κάτι παραπάνω για τις ομάδες τους.

Point Guard: Χριστόφορος Κελαϊδης: Η Καβάλα δεν θα αποφύγει τα play out και προσπαθεί να παίξει σε αυτά με πλεονέκτημα έδρας. Το πέρασμα της από το κλειστό της Νεάπολης και η νίκη επί του ΓΣΛ της διατηρεί τις ελπίδες με τον 22χρονο γκαρντ να έχει μεγάλο μερίδιο στην εκτός έδρας επιτυχία. Σημείωσε 18 πόντους (2/2β., 2/3διπ., 4/7τριπ.), είχε ένα ριμπάουντ κι αυτό επιθετικό, ενώ είχε και τρεις ασίστ.

Shooting Guard: Θέμης Κουπίδης: Χαρισματικός σκόρερ και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Στην κρίσιμη αναμέτρηση με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων είχε 24 πόντους (7/8β., 4/6διπ., 3/7τριπ.), ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο κλεψίματα και γενικά, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φτάσει το Ηράκλειο στην νίκη που του διατηρεί τις ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Small Forward: Μιχάλης Πελεκάνος: Ο Πανιώνιος δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα από τον Αμύντα και συνεχίζει από την κορυφή γιατί είχε σε τρομερά κέφια τον Μιχάλη Πελεκάνο. Σε έξι προσπάθειες δεν έχασε σουτ μετρώντας πέντε στα πέντε τρίποντα. Το… κοντέρ σταμάτησε στους 23 πόντους (6/7β., 1/1διπ., 5/5τριπ) τα δύο ριμπάουντ, τις ισάριθμες ασίστ και το ένα κλέψιμο.

Power Forward: Βασίλης Αγγελακόπουλος: Σαν το παλιό καλό κρασί. Ή μάλλον, όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερα παίζει. Ο Ηρακλής παιδεύτηκε για να κερδίσει την ΑΕΛ και ίσως να έμπαινε και σε μπελάδες αν δεν ήταν ο 37χρονος φόργουορντ. Από τους 71 πόντους του “Γηραιού” σκόραρε τους 20 (6/9β., 4/6διπ., 2/2τριπ.), μάζεψε έξι ριμπάουντ και η δουλειά του στην άμυνα, δεν χωράει σχόλια.

Center: Γκιγιέρμο Ρούμπιο: Αποτελεί έναν από τους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος, Ο Δούκας ποντάρει πολλά πάνω του και ο Ισπανός, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του. “Ανθεκτικός” στο ξύλο, σπάνια νευριάζει γιατί παραμένει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Κι αυτό έκανε και στο ματς με τον Αρκαδικό. Για πολλοστή φορά μέσα στην σεζόν έκανε double-double με 17 πόντους (5/7β., 6/8διπ.) και 13 ριμπάουντ (τα πέντε ήταν επιθετικά), ενώ είχε επίσης τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα! Χώρια η πολύ καλή αμυντική δουλειά πάνω στον Σάββα Τζουγκαράκη.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ