31.8 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Α2: Η καλύτερη πεντάδα

Η 25η αγωνιστική βρήκε τον Φάρο να κερδίζει το ντέρμπι της, τους Ηρακλή και Δούκα να περνάνε από Καβάλα και Χολαργό αντίστοιχα και το basketa.gr  να προσπαθεί να βρει τους πέντε καλύτερους παίκτες της. 

Ο Φάρος Κερατσινίου διατηρεί αήττητη την έδρα του καθώς επικράτησε και του πρωτοπόρου Πανιωνίου με 84-65, αποτέλεσμα που του “χάρισε” την 4η θέση και ονειρεύεται μία ψηλότερη. Όσο ο Δούκας κερδίζει, μοιάζει δύσκολο. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων πέρασε από το κλειστό του Χολαργού επειδή είχε σε καταπληκτική μέρα τον “μπαμπά” Γιώργο Κουκά. Το αυτό και από τον Ηρακλή και τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας. Ποιοι όμως είναι οι άλλοι τρεις παίκτες που έκαναν την διαφορά κατά την 25η αγωνιστικής Το basketa.gr τους βρήκε και τους μαζεύει όλους στο… παρκέ! 

Point Guard: Γιώργος Κουκάς: Μπαμπάς ολίγων ημερών, ο 30χρονος γκαρντ του Δούκα έχει κάθε λόγο για να… πετάει στα σύννεφα! Η έλευση της κόρης του, τον έχει ανεβάσει ψυχολογικά και η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων επωφελείται στο έπακρο. Στο νικηφόρο πέρασμα της από το κλειστό του Χολαργού, ο Κουκάς εντυπωσίασε με το οργανωτικό του παιχνίδι μοιράζοντας 12 ασίστ με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να δίνουν στο σύνολο εφτά! Άστοχος καθότι είχε 3/10 αλλά το ένα δίποντα και δύο τρίποντα μπήκαν όταν η μπάλα “έκαιγε”. 

Shooting Guard: Γιάννης Αγγελόπουλος: Ο Αμύντας απέχει ελάχιστα από την απ’ ευθείας σωτήρια του και οι πρωταγωνιστές του σε αυτή την επιτυχία είναι πολλοί. Στην αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό και στο εύκολο 92-77, ο 27χρονος γκαρντ ήταν αυτός που ξεχώρισε. Στο επιθετικό κομμάτι διότι στο οργανωτικό, ο Λεωνίδας Ζούπας έβγαλε… μάτια με τις 12 ασίστ. Με 24 πόντους (2/2β., 8/10διπ., 2/6τριπ.) ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Επίσης, στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και μόλις ένα λάθος.  

Small Forward: Γιάννης Προδρόμου: Όσο Αμύντας και ΑΕΛ κερδίζουν, δύσκολα ο Αρκαδικός να αποφύγει τα play out. Σε αυτά ωστόσο, θα παίξει - όπως όλα δείχνουν - με πλεονέκτημα έδρας, ειδικά μετά την νίκη του επί του ΓΣΛ. Πρωταγωνιστής στο 81-71 ήταν 30χρονος φόργουορντ καθώς στα 32 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε 21 πόντους (9/12διπ., 1/3ριπ.), έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ αλλά και ισάριθμα κλεψίματα. 

Power Forward: Κώστας Κακαρούδης: Με εξαίρεση ένα παιχνίδι στον δεύτερο γύρο, ο 34χρονος φόργουορντ του Φάρου είναι διαρκώς… διψήφιος. Σκοράρει ακατάπαυστα από 15 πόντους και πάνω αλλά στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο “περιορίστηκε” στους 11 (4/4β., 2/2διπ., 1/3τριπ.). Μικρή σημασία έχει από την στιγμή που… εξαφάνισε τον Πέτρο Νοέα, στο μαρκάρισμα του Νίκου Μπάρλου πήρε (σχεδόν) άριστα και έκανε απίστευτη αμυντική δουλειά. Μέσα σε όλα, μάζεψε πέντε ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και έκανε και την τάπα του. 

Center: Ρονάλντας Ρουτκάουσκας: Ο Ηρακλής σκόραρε 67 πόντους στην δύσκολη νίκη του επί της Καβάλας και ο Λιθουανός είχε κάτι παραπάνω από το 1/3 των πόντων της ομάδας του. Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός είχε 25 (7/13 β., 9/10 διπ.) με την στατιστική του να γράφει επίσης, εφτά ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και εννέα κερδισμένα φάουλ. Τι κρίμα για τον ίδιο να μην αποτυπώνεται στο χαρτί η δουλειά του στην άμυνα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ