23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α2 Ανδρών : Το πρωτάθλημα αρχίζει

Η Α2 Ανδρών μπαίνει στην 35η της χρονιά, αποτελώντας παραδοσιακά το καλύτερο πρωτάθλημα των Εθνικών κατηγορίων.

Η σεζόν 2020-2021 αναμένεται να μην αποτελέσει εξαίρεση στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζει η ανθρωπότητα, με την πανδημία να μην επιτρέπει στον κόσμο να παραβρεθεί στα γήπεδα, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλά είναι αυστηρά.

Από το περσινό πρωτάθλημα δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα, ενώ με αυτές που ανήρθαν ο αρχικός αριθμός των ομάδων ήταν 18, ως ότου αποχωρήσουν Ανατόλια και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το basketa.gr σας παρουσιάζει βάσει της περσινής βαθμολογίας όλες τις ομάδες, τα ρόστερ τους, ενώ αναλύει τα δεδομένα σε κάθε μια από αυτές.

ΑΕ Ψυχικού

Προπονητής : Γιώργος Ρεμεντέλας

Αποτελεί τον «ισόβιο» προπονητή της ομάδας, και αυτόν που έχει βάλει στον μπασκετικό χάρτη το Ψυχικό. Η δουλειά του μιλάει από μόνη της, καθώς δημιουργεί ομάδες με βάση δυο, τρείς έμπειρους παίκτες, και αρκετά νέα παιδιά, έχοντας ουσιαστικά δημιουργήσει την δική του σχολή στον σύλλογο. Ανέλαβε την ομάδα το 2003 διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μαγουλά, και όταν η ομάδα αγωνίζονταν στην Α' ΕΣΚΑ.

Όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην Α2

Αν δεν υπήρχε διακοπή στο περσινό πρωτάθλημα, το Ψυχικό είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφς ανόδου. Η διακοπή το βρήκε στην τρίτη θέση, στην καλύτερη της ιστορίας του, ενώ και η φετινή σεζόν ξεκινάει με σκοπό την παραμονή. Στο ρόστερ παρέμεινε το σημείο αναφοράς της, ο Νικόλας Παπανικολάου, παίκτης που αποτελεί προπονητή εντός παρκέ. Μπορεί να αποχώρησε ο Αντώνης Μάντζαρης, αλλά τη θέση του πήρε ο σούπερ σκόρερ, Αντώνης Κυρίτσης, ο οποίος ωστόσο την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική με τον Παπάγου παρουσίασε προβλήματα τραυματισμού. Προσθήκη της τελευταία στιγμής ο έμπειρος Νίκος Τσούτσος ενώ παρέμεινε ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς. Πρόβλημα το μικρό αριθμητικά ρόστερ, και οι αρκετοί νεαροί αθλητές.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Νικόλας Παπανικολάου, Χρήστος Ιορδάνου, Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, Βένος Μαστόρος, Δημήτρης Τσουργιάννης, Άρης Τσουρογιάννης

Ήρθαν : Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια),  Αλέξης Κυρίτσης (Παπάγου), Χάρης Αναγνωστόπουλος (προωθήθηκε από το εφηβικό), Μιχάλης Δελίδης (Παγκράτι), Νίκος Τσούτσος (Ελευθερούπολη), Χρήστος Μαρίνος (Αιγάλεω), Σωτήρης Φραγκούλης (XBA)

Αποχώρησαν : Γιάννης Γκαβασιάδης (Παγκράτι), Μιχάλης Κοντούδης (Δόξα Λευκάδας), Βαγγέλης Μαλέλης (Νέα Κηφισιά), Αντώνης Μάντζαρης (Τρίτωνας), Ηλίας Θεοδώρου (Τρίτωνας), Φρέιτας Ζοέλ Αλμέιδα, Ανδρέας Ρουμελιώτης (Μανδραϊκός), Σπύρος Παναγιωταράς

Ίδρυση : 1985

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού - (χωρητικότητα: 300)  

Ρόστερ

ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Μιχάλης Δελίδης  G 1.89 26
Νικόλας Παπανικολάου PF  2.09 35
Νίκος Τσούτσος F 2.04 37
Ιάκωβος Μιλεντιγιεβίτς G 1.85 23
Δημήτρης Τσουρογιάννης F 2.01 19
Χρήστος Ιορδάνου F 1.97 21
Βασίλης Καραχάλιος F 1.97 23
Βένος Μαστόρος G 1.83 22
Αλέξης Κυρίτσης SF 1.98 38
Χάρης Αναγωνστόπουλος G 1.91 19
Χρήστος Μαρίνος G 1.86 31
Σωτήρης Φραγκούλης G 1.95 20
Άρης Τσουρογιάννης PF 2.03 20
       
Προπονητής       
Γιώργος Ρεμεντέλας      

Απόλλωνας Πατρών

Προπονητής : Νίκος Βετούλας

Ο Νίκος Βετούλας και ο Απόλλωνας Πατρών αποτελούν έννοιες ταυτόσημες, με τον Πατρινό τεχνικό να επιστρέφει στην οποία δοξάστηκε ως παίκτης, και φυσικά ξεκίνησε τα προπονητικά του βήματα, καταφέρνοντας το 2010 ως πρώτος προπονητής να τον επαναφέρει στην Basket League, κάτι που αποτελεί και τον τωρινό του στόχο. Έχει οδηγήσει τον Απόλλωνα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ έχει σπουδαίες παραστάσεις έχοντας εργαστεί σε Προμηθέα Πατρών, Ρέθυμνο, Κολοσσό Ροδού, και Ιωνικός Νικαίας, με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο από την Α2 στην Basket League πριν από δυο σεζόν.

Στο ΑΣΕΑΔ κρίνεται η χρονιά

Η πρεμιέρα με την Καβάλα αναβλήθηκε, με τους Αχαιούς να περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία θα κρίνει την σεζόν. Το BAN που έχει επιβάλει η FIBA για την υπόθεση του Άλεξ Άκερ δεν επιτρέπει στον Απόλλωνα να εξασφαλίσει δελτίο συμμετοχής στις μεταγραφές του, και αν δεν δικαιωθεί τα χρησιμοποιήσει μόνο όσους αγωνίστηκαν την περσινή σεζόν και αρκετούς εφήβους. Έτσι, μιλάμε για δυο διαφορετικές ομάδες, και στόχους. Αν το θέμα επιλυθεί, στους ήδη υπάρχοντες (Γιάννης Μολφέτας, Φώτη Ζούμπο, Βασίλη Νιφόρα) θα τοποθετηθούν οι Τάσος Αντωνάκης, Γιώργος Διαμαντάκος, Γιώργος Αγγέλου και Στέλιος Πουλιανίτης, δημιουργώντας μια δυνατή ομάδα. Αυτή θα είναι η 13η σεζόν στην κατηγορία.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Νίκος Τσιακμάς, Βασίλης Νιφόρας, Φώτης Παπαφωτίου, Γιάννης Μολφέτας, Φώτης Ζούμπος, Περικλής Μπαζίνας

Ήρθαν : Τάσος Αντωνάκης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Δημήτρης Κουρέπης (Ρέθυμνο), Γιώργος Διαμαντάκος (Ήφαιστος Λήμνου), Γιώργος Αγγέλου (Δάφνη Δαφνίου)

Αποχώρησαν : Κώστας Δελέγκος (προπονητής – Κόροιβος Αμαλιάδας) Χρήστος Κούτρας (Κορωπί), Κωνσταντίνος Κάδρας (Ολυμπιακός), Άγγελος Τσάμης (ΑΟ Μυκόνου), Αντώνης Σκλήβας (Διαγόρας Ρόδου), Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος (Δόξα Λευκάδας), Μανώλης Κουκουλάς, Κώστας Εζόμο (ΑΟ Μυκόνου)

Ίδρυση : 1926 (το τμήμα μπάσκετ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1947)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Περιβόλας - (χωρητικότητα: 3.500)  

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Νίκος Τσιακμάς G 1.87 21
Βασίλης Νιφόρας F 2.02 29
Φώτης Ζούμπος G 1.95 27
Στέλιος Πουλιανίτης G 1.90 25
Φώτης Παπαφωτίου G 1.95 19
Γιάννης Μολφέτας SF 1.96 28
Περικλής Μπαζίνας F 2.00 20
Γιώργος Κογιώνης F 2.00 19
Τάσος Αντωνάκης F 2.05 28
Γιώργος Αγγέλου G 1.85 26
Γιώργος Διαμαντάκος C 2.14 25
Δημήτρης Κουρέπης C 2.08 22
       
Προπονητής      
Νίκος Βετούλας      

ΑΣ Καρδίτσας

Προπονητής : Κώστας Κομποδιέτας

Πήρε την ευκαιρία την περσινή σεζόν, σε μια επιλογή που εν τέλει θεωρήθηκε ορθή. Ο Κώστας Κομποδιέτας όντας γνώστης της πραγματικότητας της ομάδας αλλά και της πόλης έδεσε αμέσως με την φιλοσοφία, και παρουσίασε μια στιβαρή και σοβαρή ομάδα. Έτσι, θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν στο τιμόνι των Θεσσαλών.

Με πολλές αλλαγές και σοβαρό πλήγμα από την σφοδρή κακοκαιρία

Επειδή τα γεγονότα τρέχουν, η σφοδρή κακοκαιρία που κόστισε ζωές και περιουσίες επηρέασε και την λειτουργία του ΑΣΚ, με το νεόχτιστο κλειστό να γεμίζει νερά, και τους Θεσσαλούς να μετακομίζουν για προπονήσεις στα Τρίκαλα, ενώ αναβλήθηκε και η πρεμιέρα με τον Αμύντα. Στα αγωνιστικά, αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία, με την Καρδίτσα να αναδεικνύεται σε σταθερή δύναμη της, έχοντας σοβαρή διοίκηση και λειτουργία. Πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 11-10 και στην 5η θέση, ενώ στο ρόστερ υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Παρέμεινε για 4η σεζόν ο Νίκος Κακλαμάνος αλλά και ο Νίκος Καλλές, ενώ αποχώρησαν παίκτες ορόσημα, όπως οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Μάκης Θέος. Αποκτήθηκαν οι Μάριος Ματαλών, Γιάννης Βαβάτσικος, Νάσος Γκρέκας και Νίκος Παπαρέγκας και στόχος για μια ακόμη χρονιά είναι μια πορεία στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Νίκος Κακλαμάνος, Νίκος Καλλές

Ήρθαν : Μάριος Ματαλών (Κόροιβος Αμαλιάδας), Γιάννης Βαβάτσικος (Λάρισα BC), Νάσος Γκρέκας (Αγρίνιο), Θανάσης Τσούκας (Φάρσαλα), Βασίλης Μακρής (Ίκαροι Τρικάλων), Θοδωρής Καρράς (ΠΑΟΚ), Σίλας Τσούμας (Φάρσαλα), Νίκος Παπαρέγκας (Τρίτωνας), Γιώργος Μόσορας (Μίλωνας), Θανάσης Αμβράζης (ΕΦΑΟΖ)

Αποχώρησαν : Χρήστος Ζωιτσάκος (Αίολος Τρικάλων), Σωτήρης Μπιλλής (Κολοσσός Ρόδου), Κωνσταντίνος Παππάς (Αίολος Τρικάλων), Σπύρος Σαλάϊ (Καλαμάτα), Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη), Μάκης Θέος (Αίολος Τρικάλων), Θανάσης Χονδρογιάννης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Λεωνίδας Τριανταφύλλου (Ίκαροι Τρικάλων), Γιώργος Νάκης (Καλαμάτα), Δημήτρης Γράβας (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ίδρυση : 2006

Έδρα : Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας - (χωρητικότητα: 2.500)  

Ρόστερ

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Βασίλης Μακρής PF 2.03 28
Θανάσης Αμβράζης F 1.96 20
Μάριος Ματαλών G 1.86 31
Νάσος Γκρέκας G 1.96 24
Νίκος Κακλαμάνος G 1.89 39
Γιάννης Βαβάτσικος F 2.01 30
Θοδωρής Καρράς C 2.09 22
Νίκος Καλλές C 2.11 33
Θανάσης Τσούκας G 1.88 19
Νίκος Παπαρέγκας SF 2.00 26
Γιώργος Μοσόρας G 1.94 20
Σίλας Τσούμας G 1.90 22
       
Προπονητής      
Κώστας Κομποδιέτας      

Ολυμπιακός ΣΦΠ

Προπονητής : Δημήτρης Τσαλδάρης

Για δεύτερη στη σειρά σεζόν, και πλέον πιο έμπειρος ο 40χρονος προπονητής θα καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμμετέχει στην Α2 με την αναπτυξιακή του ομάδα. Στα πρώτα του προπονητικά βήματα έχει δείξει πολύ καλά δείγματα, και πλέον καλείται να κάνει το παραπάνω βήμα.

Έφτασε η ώρα της επιστροφής στην κατηγορία που ανήκει

Η περιπέτεια της Α2 θα μπει για δεύτερη σεζόν στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να είναι η τελευταία, και να επιστρέψει εκεί που ανήκει ο σύλλογος, δηλαδή στην Basket League. Χωρίς τον βραχνά του -6 με το οποίο η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε το περσινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ γεμάτος στο Κύπελλο Ελλάδας, και η αλήθεια είναι ότι διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, γεμάτο ταλέντο αλλά και εμπειρία, την οποία πρόσθεσε αποκτώντας τον επί επταετία παίκτη του ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Τσόχλα, και τους πρωταθλητές με τον Χαρίλαο Τρικούπη, Στάθη Παπαδιονυσίυ και Διονύση Σκουλίδα. Κάτι λιγότερο από την άνοδο θα είναι αποτυχία για το συγκρότημα του Δημήτρη Τσαλδάρη.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ηλίας Μωραϊτης, Ιωσήφ Κολοβέρος, Νίκος Καμπούρης, Βασίλης Χρηστίδης, Πέτρος Μελισσαράτος, Παναγιώτης Τσάμης

Ήρθαν : Απόλλωνας Τσόχλας (ΠΑΟΚ), Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Κωνσταντίνος Κάδρας (Απόλλωνας Πατρών), Διονύσης Σκουλίδας (Χαρίλαος Τρικούπης), Βαλάντης Κουρτίδης (Δάφνη Δαφνίου), Νίκος Τσολάκης (προωθήθηκε από το εφηβικό), Γιώργος Δρίτσας (προωθήθηκε από το εφηβικό), Σωτήρης Οικονομόπουλος (προωθήθηκε από το εφηβικό), Ζέιδ Μουoσα (Πανιώνιος)

Αποχώρησαν : Ανδρέας Πετρόπουλος (Ιωνικός Νικαίας), Πέτρος Νοέας (Α.Σ.Σ Αμαλιάδας), Βαγγέλης Τζόλος, Νίκος Αρσενόπουλος (Κολοσσός Ρόδου), Αλεξέι Ποκουσέφσκι (θα αγωνίζεται στην ομάδα της Ευρωλίγκα), Θωμάς Νίκου (Ελευθερούπολη), Παναγιώτης Οικονόμου (Αμύντας), Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη)

Ίδρυση : 1925

Έδρα : Προπονητικό γήπεδο Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας - (χωρητικότητα 350)  

Ρόστερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Στάθης Παπαδιονυσίου SF 1.95 28
Βαλάντης Κουρτίδης F 2.01 19
Ηλιάς Μωραϊτής G 1.90 19
Αλέξανδρος Νικολαϊδης G 1.89 18
Ιωσήφ Κολοβέρος G 1.84 18
Νίκος Καμπούρης PF 2.04 28
Απόλλωνας Τσόχλας G 1.89 37
Διονύσης Σκουλίδας F 2.01 23
Κωνσταντίνος Κάδρας PF 2.05 19
Βασίλης Χρηστίδης C 2.08 22
Παναγιώτης Τσάμης PF 2.04 18
Πέτρος Μελισσαράτος C 2.06 27
Νίκος Τσολάκης PF 2.02 17
Γιώργος Δρίτσας G 1.81 17
Σωτήρης Οικονομόπουλος G 1.92 17
Ζέιδ Μουόσα F 2.00 17
       
Προπονητής       
Δημήτρης Τσαλδάρης      

ΓΣ Ελευθερούπολης

Προπονητής : Κυριάκος Παπαδόπουλος

 Ο προπονητής των επιτυχιών για την Ελευθερούπολη, ήταν αυτός που συνέδεσε το όνομα του με τις διαδοχικές ανόδους της Μακεδονικής ομάδας από το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ στην Α2, και την εντυπωσιακή περσινή σεζόν. 

Ακριβό ρόστερ,πολλές αλλαγές, και στόχος τα πλέι οφς.

Η Ελευθερούπολη εντυπωσίασε στο μεταγραφικό τοπίο, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους, κάτι που φάνηκε και από την εντός έδρας ήττα του Κυπέλλου αλλά και τα φιλικά παιχνίδια.  Ο Γυμναστικός χρειάζεται παιχνίδια για να βρει ρυθμό και να δέσει, και σίγουρα η απουσία του Νεμάνια Μανοϊλοβιτς, του παίκτη ορχήστρα, αλλάζει το στυλ παιχνιδιού.  Από το περσινό ρόστερ έμεινε μόνο ο Γιάννης Σταμπουλής, ενώ ήρθαν παίκτες όπως ο Θοδωρής Τσιλούλης, ο Θωμάς Νίκου, ο μετρ των ανόδων Αλέξης Ράπτης, ο εξαιρετικός σκόρερ Γιάννης Δημάκος, ο ταλαντούχος Παναγιώτης Ερμείδης και οι ποιοτικοί Σάββας Χρυσόπουλος και Στέλιος Χάλαρης. Το υλικό υπάρχει...μένει να γίνει ομάδα.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Γιάννης Σταμπουλής

Ήρθαν : Αλέξανδρος Ράπτης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Στέλιος Χάλαρης (Αμύντας), Θοδωρής Τσιλούλης (Λάρισα BC), Σάββας Χρυσόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Παναγιώτης Ερμείδης (ΑΣ Καρδίτσας), Αριστείδης Παπασάβογλου (Ακαδημία 10), Θωμάς Νίκου (Ολυμπιακός), Γιάννης Δημάκος (Ιωνικός Νικαίας), Νίκος Χαρίτογλου (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Τσουμάνης (Ολυμπιακός)

Αποχώρησαν : Xρήστος Μαραβέγιας (Λεύκιππος Ξάνθης), Νεμάνια Μανοϊλοβιτς, Φώτης Στυλίδης (ΚΑΟ Δράμας), Διογένης Γοργόνης (ΑΟΚ Χανιά), Μανώλης Γεωργούδης (Αγία Βαρβάρα), Σπύρος Μοτσενίγος (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Κωνσταντίνος Καμπουρίδης (Πανερυθραϊκός), Σταμάτης Μπένας (ΚΣ Γέφυρας), Απόλλωνας Δεληγεώργης (ΚΑΟ Χαλκιδικής), Νίκος Τσούτσος (Ψυχικό)

Ίδρυση : 1984

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης  

Ρόστερ

ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Παναγιώτης Ερμείδης G 1.92 22
Θωμάς Νίκου G 1.85 40
Ανδρέας Τσουμάνης F 2.00 19
Σάββας Χρυσόπουλος F 1.98 31
Γιάννης Δημάκος G 1.94 30
Νίκος Χαρίτογλου G 1.93 18
Γιάννης Σταμπούλης F 2.02 29
Στέλιος Χάλαρης PF 2.05 28
Αλέξανδρος Ράπτης PF 2.00 39
Αριστείδης Παπασαβόγλου G 1.96 18
Θοδωρής Τσιλούλης G 1.92 27
Βασίλης Μπάτσος G 1.85 18
       
Προπονητής      
Κυριάκος Παπαδόπουλος      

ΑΟ Αγρινίου

Προπονητής : Ιωάννης Διαμαντάκος

Αν το Αγρίνιο έχει μια εγγύηση αυτός είναι ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος παρά το κύμα αποχωρήσεων, παρέμεινε στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας στην πιο δύσκολη σεζόν της. Ο τεχνικός που έφτιαξε το όνομα του στη Ρουμανία, εργάστηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο την τριετία 2011-2014, και πλέον θα βρεθεί ουσιαστικά την τρίτη του σεζόν, έχοντας μπροστά του να λύσει ένα γρίφο.

Και μόνο που αγωνίζεται είναι επιτυχία

Από την παρθενική του σεζόν στην Α2, και την εντυπωσιακή πορεία, στο Αγρίνιο ακολούθησε η ανασφάλεια, και το «σκωτσέζικο ντους». Το πιθανότερο σενάριο ήταν ο ΑΟΑ να μην αγωνιστεί, και να πάρει το δρόμο που χάραξαν Ανατόλια και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η επιμονή και η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τον σύλλογο έφεραν αυτό που θεωρούταν ακατόρθωτο. Αγωνιστικά η μόνη εικόνα είναι κάποια φιλικά στο Ληξούρι, και βασικός στόχος θα είναι να γίνει πρώτα ομάδα, και μετά η παραμονή, κάτι που θα θεωρηθεί υπέρβαση.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : 

Ήρθαν : Δημήτρης Μήτσου (ΚΑΟ Κορίνθου), Κωνσταντίνος Τασσόπουλος (Αχαγιά 82), Αποστόλης Ναούμης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Μούκας (Καρταχένα), Ματέι Στογιάνοβιτς (‘Εσπερος Λαμίας), Γιώργος Γαρέζος (Ρέθυμνο), Γιάννης Νικολαΐδης (Ηρακλής), Θοδωρής Τσιαμπάς (Αιγάλεω), Σούλης Σαμσών (ΑΟ Καλαμπάκας), Θανάσης Κοντσές (ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια»), Πέτρος Γρίψιος (Πανσερραϊκός)

Αποχώρησαν : Ανδρέας Χατζηνικόλας (Νέα Κηφισιά), Κέβιν Φραντζέσκι, Νάσος Γκρέκας (ΑΣ Καρδίτσας), Αλέξανδρος Σταματογιάννης (Λαύριο), Άρης Ψαράς (ΑΟΚ Χανιά), Ανδρέας Κασιούμης (Καβάλα), Σπύρος Σταμίρης (IBC Ιωαννίνων), Μιχάλης Γιαννακίδης, Αντώνης Μιχάλογλου (ΝΕΟ Ληξουρίου)

Ίδρυση : 1973

Έδρα : Κλειστό «Μιχάλης Κούσης» - (χωρητικότητα: 1.500)  

Ρόστερ

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Κώστας Τασσόπουλος G 1.95 29
Δημήτρης Μήτσου SF 1.97 30
Γιάννης Νικολαϊδης  G 1.93 21
Ματέι Στογιάνοβιτς G 1.90 25
Γιώργος Γαρέζος SF 1.98 25
Αποστόλης Ναούμης G 1.93 27
Θανάασης Κοντσές SF 1.98 25
Πέτρος Γρίψιος PF 2.04 28
Θοδωρής Τσιαμπάς G 1.85 21
Γιώργος Μούκας SF 1.98 32
Σούλης Σαμσών G 1.96 25
       
Προπονητής      
Ιωάννης Διαμαντάκος      

ΓΣ Δάφνη Δαφνίου

Προπονητής : Γιάννης Καλαμπόκης

Ο Γιάννης Καλαμπόκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά πλέον στα 42 του χρόνια αναλαμβάνει την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, και σίγουρα η Δάφνη Δαφνίου είναι ένα στοίχημα και για τον ίδιο. Έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Πανιωνίου και του Περιστερίου, στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ανδρών, στη Κίνα, αλλά και πέρυσι δίπλα στον Νίκο Παπανικολόπουλο στο Περιστέρι. Πλέον, ετοιμάζεται για την πρώτη του εμπειρία ως head coach στο υψηλό επίπεδο της Α2.

Αλλαγή σκυτάλης, μεταβατική σεζόν

Η ομάδα του Χαϊδαρίου μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε επιτυχημένες σεζόν, αλλά η αποχώρηση της διοίκησης που την έφερε από την Α' ΕΣΚΑ στην καταξίωση της Α2, την έφερε σε νέα μονοπάτια. Πλέον μια καινούργια ομάδα δημιουργήθηκε, με βάση τους έμπειρους Σάκη Γεωργοπαπαδάκο και Βαγγέλη Μπέμπη, ενώ την ύστατη ώρα συμφώνησε και ο 40χρονος Χριστόφορος Στεφανίδης. Το ταλέντο δεν λείπει, αλλά μένει να φανεί στο παρκέ αν είναι ικανό να την κρατήσει για τρίτη σεζόν στην Α2, ενώ η προσθήκη της τελευταίας στιγμής του Σάββα Τζουγκαράκη ανεβάζει επίπεδο το συγκρότημα του Γιάννη Καλαμπόκη.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Αλέξανδρος Πολέμης

Ήρθαν : Άγγελος Σκόρδος (Περιστέρι), Γιόβαν Θεοδοσίου (Έσπερος Καλλιθέας), Αριστοτέλης Ζαραϊδώνης (Μελίσσια), Βαγγέλης Μπέμπης (Koblenz), Ιάσονας Δημητρακόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Γιάννης Τσορμπατζόγλου (Den Helder Suns), Φώτης Μαλέλης (Πανιώνιος), Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Εθνικός Πειραιά), Δημήτρης Καραΐσκος (Ολντ Ντομίνιον), Αριστοτέλης Στέφος (Εθνικός Πειραιά), Χριστόφορος Στεφανίδης, Σάββας Τζουγκαράκης (Πανιώνιος)

Αποχώρησαν : Μάης Κωνσταντινίδης (προπονητής – Αμύντας), Μηνάς Παπαγιάννης (Μαρούσι), Ντίλον Αβάρε, Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας), Βασίλης Σταυρακούκας (Κόροιβος Αμαλιάδας), Κώστας Κουφόπουλος (Παγκράτι), Θανάσης Δομπρογιάννης (Μεγάριδα), Γιώργος Αγγέλου (Απόλλωνας Πατρών), Παναγιώτης Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκος), Τζόι Γκάτζο (Αμύντας), Ρένος Μπάλος (Παπάγου), Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι), Μούσα Σούμαν (Κόροιβος Αμαλιάδας), Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας), Βαλάντης Κουρτίδης (Ολυμπιακός)

Ίδρυση : 1969

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης»  

Ρόστερ

ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Αριστοτέλης Ζαραϊδώνης G 1.95 22
Ιάσονας Δημητρακόπουλος SF 1.97 20
Γιώργος Μπίλιος G 1.96 22
Αριστοτέλης Στέφος PF 2.01 29
Αλέξανδρος Πολέμης G 1.93 22
Φώτης Μαλέλης C 2.08 23
Γιόβαν Θεοδοσίου PF 2.00 25
Δημήτρης Καραϊσκός C 2.07 19
Βαγγέλης Μπέμπης SF 1.98 25
Σάκης Γεωργοπαπαδάκος G 1.90 34
Γιάννης Τσορμπατζόγλου G 1.93 20
Άγγελος Σκόρδος G 1.88 18
Χριστόφορος Στεφανίδης G 1.84 40
Σάββας Τζουγκαράκης C 2.08 34
       
Προπονητής      
Γιάννης Καλαμπόκης      

Οίακας Ναυπλίου

Προπονητής : Χάρης Κουλουριώτης

Για τρίτη σεζόν θα συνεχίσει στο Ναύπλιο ο 40χρονος προπονητής, ο οποίος έχει συνδυάσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες στιγμές της ομάδας της Αργολίδας. Αυτή θα είναι ουσιαστική η τέταρτη διαδοχική του σεζόν ως πρώτος προπονητής, και σίγουρα θέλει να συνδυάσει την παρουσία του με μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν.

Τρεις έμπειροι και πολλά ερωτηματικά

Για δεύτερη στη σειρά σεζόν θα βρεθεί στην Α2 ο Οίακας, με τον Χάρη Κουλουριώτη να έχει να λύσει ένα σταυρόλεξο, έχοντας να συνδυάσει το παιχνίδι τριών παικτών με μεγάλη εμπειρία (Μιχάλης Πελεκάνος, Αβραάμ Καλλινικίδης, Φάνης Κουμπούρας), με πολλούς και άπειρους παίκτης. Ενδιάμεσοι είναι οι Κώστας Σιμιτζής, Παντελής Σκορδάς και Στέλιος Παπαφλωράτος, και σίγουρα για τους «πορτοκαλί» της Αργολίδας βασικός στόχος τους είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Φάνης Κουμπούρας, Αβραάμ Καλλινικίδης, Παντελής Σκορδάς, Κωνσταντίνος Σιμιτζής, Νίκος Ευστρατίου, Παναγιώτης Βύρλας

Ήρθαν : Παναγιώτης Χαϊδας (Φοίνικας Πειραιά), Γιώργος Τσουφλίδης, Στέλιος Παπαφλωράτος (Μελίσσια), Μιχάλης Πελεκάνος (Ήφαιστος Λήμνου)

Αποχώρησαν : Μιχάλης Ραζής (Μεγαρίδα), Ηλίας Πασολάρι (Κρόνος Αγίου Δημητρίου), Δημήτρης Παπαντωνίου (Φοίνικας Πειραιά), Στέφαν Τζόρτζεβιτς, Δημήτρης Μακρής (ΚΑΟ Κορίνθου), Μάρκος Ψημίτης (Παπάδος Γέρας), Κωστας Ζώρζος (Παλαιό Φάληρο), Μιχαλης Μιχόπουλος

Ίδρυση : 1971

Έδρα :Κλειστό Δ.Α.Κ. Ναυπλίου - (χωρητικότητα: 500)  

Ρόστερ

ΟΙΑΚΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Κώστας Σιμιτζής G 1.92 25
Παναγιώτης Χαϊδάς G 1.89 25
Φάνης Κουμπούρας G 1.87 37
Γιάννης Κουρκούλης G 1.89 17
Μιχάλης Πελεκάνος F 1.98 39
Γιώργος Τσουλφίδης G 1.94 21
Στέλιος Παπαφλωράτος G 1.93 26
Νίκος Ευστρατίου F 1.98 19
Παναγιώτης Βύρλας C 2.06 21
Αβραάμ Καλλινικίδης PF 1.97 43
Παντελής Σκορδάς PF 2.02 23
Μάριος Καστραντάς PF 2.00 18
Κώστας Τουρλής G 1.90 16
Νίκος Χάχαλος PG 2.01 18
Δημήτρης Χρονόπουλος G 1.87 18
       
Προπονητής      
Χάρης Κουλουριώτης      

ΑΟ Τρίτωνας

Προπονητής : Μιχάλης Μιχελάκος

Ο αναμορφωτής του Τρίτωνα πιστώνεται όλη την πορεία, και στα 32 του χρόνια μπορεί να καυχιέται ότι έχει καταφέρει να βάλει την Αθηναϊκή ομάδα για τα καλά στο μπασκετικό γίγνεσθαι. Ο Μιχάλης Μιχελάκος μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό σταμάτησε  το μπάσκετ ως αθλητής στα 21 του χρόνια, και ανέλαβε τον Τρίτωνα από την Γ' ΕΣΚΑ, φέρνοντας τον πέρυσι στην Α2, και τον ίδιο να εργάζεται και στις μικρές Εθνικές ομάδες. Αυτή θα είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας του.

Ολικό λίφτινγκ και ρίσκο

Μετά από αρκετά χρόνια, στον Τρίτωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολική ανανέωση στο ρόστερ τους, γεγονός που πάντα κρύβει ρίσκα. Ο βασικός κορμός που έφερε με ασφάλεια την Αθηναϊκή ομάδα ως εδώ σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους, ενώ ο μοναδικός παλιός που είναι ο Νίκος Βερτούδος. Δίπλα στον εξαιρετικό Νίκο Κόκκαλη που συνεχίζει από πέρυσι ήρθαν οι Αντώνης Μάντζαρης και Νίκος Τσιώκος, αλλά και οι Δημήτρης Γερομιχαλός και ο πολλά υποσχόμενος Χρήστος Καφέζας. Από εκεί και πέρα, πέρα των Ηλία Θεοδώρου και Γιώργου Σταθόπουλου που έχουν παραστάσεις, κυριαρχεί το νεανικό στοιχείο. Ρεαλιστικός στόχος η ανανέωση για τρίτη σεζόν του εισιτηρίου της Α2.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Νίκος Κόκκαλης, Νίκος Βερτούδος

Ήρθαν : Αντώνης Μάντζαρης (Ψυχικό), Ηλίας Θεοδώρου (Ψυχικό), Νίκος Τσιώκος (Λαύριο), Χρήστος Καφέζας (Προμηθέας Πατρών), Δημήτρης Γερομιχαλός (Ανατόλια), Γιώργος Σταθόπουλος (Πανελευσινιακός), Δημήτρης Νάνος (Περιστέρι), Γιώργος Ντούσιας (Πανιώνιος), Στέργιος Πράπας (ΑΕΚ), Τηλέμαχος Σαρλής (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Αποχώρησαν : Νίκος Κούτουλας (Ίκαρος Καλλιθέας), Βασίλης Γάργαλης (Πρωτέας Βούλας), Μανώλης Καλαντζής (Παλαιό Φάληρο), Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα), Νίκος Χανιώτης, Χρήστος Δαμιανάκος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης), Γιάννης Μαλτέσιος (Παλαιό Φάληρο), Μιχάλης Σπυριδάκης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης), Γιάννης Κουκουνιάς (Ίκαρος Καλλιθέας), Νίκολα Στανόγεβιτς, Αλεξανδρος Ύμερι (Παπαδός Γέρα)

Ίδρυση : 1942

Έδρα :Κλειστό Γυμναστήριο Στρέφη - (χωρητικότητα: 300)  

Ρόστερ

ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Χρήστος Καφέζας G 1.91 18
Ηλίας Θεοδώρου PF 2.05 21
Δημήτρης Γερομιχαλός G 1.84 26
Νίκος Κόκκαλης F 1.99 35
Γιώργος Σταθόπουλος F 1.95 25
Αντώνης Μάντζαρης G 1.93 34
Δημήτρης Παπαδημητρίου F 2.00 22
Δημήτρης Νάνος G 1.93 18
Στέργιος Πράπας G 1.96 18
Νίκος Τσιώκος C 2.05 29
Νίκος Βερτούδος G 1.98 30
Γιώργος Ντούσιας G   18
Κώστας Παπαδημητρίου F 1.97 18
Τηλέμαχος Σαρλής C 2.10 22
       
Προπονητής      
Μιχάλης Μιχελακος      

ΑΟ Παγκρατίου

Προπονητής : Δημήτρης Λιόγας

Παγκράτι και Δημήτρης Λιόγας δείχνουν να κουμπώνουν καλά μεταξύ τους, και αυτό φαίνεται σε μια ακόμη θητεία που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβρη, και ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, όταν ο Έλληνας τεχνικός είχε οδηγήσει την Αθηναϊκή ομάδα στην επιστροφή της στην Α2. Στο Μετς ο coach Λιόγας δείχνει να έχει βρει την Ιθάκη του, αλλά και τον χώρο να δημιουργεί ομάδες βασισμένες σε αθλητικότητα και ταχύτητα.

Νεανική ομάδα για την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α2

Η Α2 μπαίνει στην 35η του χρονιά, και το Παγκράτι μετράει αισίως 16, όντας η παλιότερη ομάδα της κατηγορίας. Οι «ροσονέρι» τα προηγούμενα χρόνια στηρίζονταν στην έδρα τους, έχοντας τις δυο τελευταίες σεζόν, και επί Δημήτρη Λιόγα μόλις μια εντός έδρας ήττα, αλλά αυτό το πλεονέκτημα με τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει σε καμία ομάδα, ενώ την περσινή σεζόν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία με την διακοπή. Στο ρόστερ υπάρχουν αθλητές έτοιμοι να κάνουν το άλμα προς την Α2 όπως οι Κώστας Κουφόπουλος, Μανώλης Ματαλιωτάκης, Μάριος Δόξας, Χρήστος Ξύδης, ο πολύπειρος Νίκος Μίχαλος που συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά και στα 43 του χρόνια, ο Θοδωρής Ονάσογλου, Γιάννης Καραμαλέγκος και ο Άλφα Ντιαλό. Στόχος είναι η άνετη παραμονή, και δεν αποκλείεται να υπάρξει και το παραπάνω βήμα.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Χρήστος Ξύδης, Άλφα Ντιαλό, Γιάννης Καραμαλέγκος, Νίκος Μίχαλος

Ήρθαν : Μανώλης Ματαλιωτάκης (Έσπερος Καλλιθέας), Γιάννης Γκαβασιάδης (Ψυχικό), Άγγελος Οικονομόπουλος (Αιγάλεω), Μάριος Δόξας (Αιγάλεω), Κώστας Κουφόπουλος (Δάφνη Δαφνίου), Δημήτρης Ρετσινάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου), Αντώνης Πεφάνης (Florida Tach), Θοδωρής Ονάσογλου (ΚΣ Γέφυρας)

Αποχώρησαν : Γιάννης Τζιβελέκας (ΑΟ Δάφνης), Δημήτρης Πίνης (ΑΟ Δάφνης), Βαγγέλης Κακαργιάς (ΑΣ Πέρα), Τρύφωνας Καφαντάρης, Θοδωρής Χνάρης (Ίκαρος Καλλιθέας),  Θωμάς Ζευγαράς (Πανεπιστήμιο UIW), Μάριος Δερμιτζάκης, Μίλοβαν Ντράσκοβιτς, Μιχάλης Δελίδης (Ψυχικό), Ντίνος Ολύμπιος, Διονύσης Μουστόπουλος (Εθνικός Πειραιά), Γιάννης Μιχαλούτσος (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ίδρυση : 1929

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Μετς - (χωρητικότητα: 1.200)

Ρόστερ

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Νίκος Μίχαλος G 1.92 43
Άγγελος Οικονομόπουλος G 1.92 23
Κώστας Κουφόπουλος G 1.87 21
Θοδωρής Ονάσογλου G 1.90 33
Μανώλης Ματαλιωτάκης PF 2.02 26
Χρήστος Ξύδης G 1.95 25
Γιάννης Καραμαλέγκος G 1.92 26
Αντώνης Πεφάνης SF 1.95 23
Μάριος Δόξας PF 2.05 24
Μιχάλης Κουκιαδάκης G 1.94 18
Άλφα Ντιαλό C 2.10 28
Δημήτρης Ρετσινάς SF 1.97 21
Γιάννης Γκαβασιάδης PF 2.04 26
       
Προπονητής      
Δημήτρης Λιόγας      

ΑΣ Φίλιππος Βέροιας

Προπονητής : Χρήστος Μπλατσιώτης

Η τραγική απώλεια του Δημήτρη Γκίμα έφερε απότομες αλλαγές στον πάγκο του Φίλιππου, με τον θάνατο τον εμβληματικού προπονητή να φέρνει τα πάνω κάτω στην ομάδα της Βέροιας. Φυσικός διάδοχος ο 54χρονος προπονητής, Χρήστος Μπλατσιώτης, ο οποίος, όπως και ο εκλιπών, βρίσκεται στον σύλλογο από το 1999 ως και σήμερα, δηλαδή για 21 συνεχόμενα χρόνια. Έχει επίσης αγωνιστεί στον Φίλιππο από το 1978 ως και το 1998 όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του.

Ήρθε η μετά Γκίμα εποχή

Όταν μια ομάδα έχει μάθει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο οι απότομες και αναπάντεχες αλλαγές προκαλούν ερωτηματικά. Οι Ηλίας Λαζός και Χρήστος Μπλατσιώτης αποτελούν εγγύηση, για μια ομάδα που θα βρεθεί για 5η χρονιά στην ιστορία της στην Α2. Στο αγωνιστικό η πλειοψηφία των αθλητών παρέμειναν στην Ημαθία, με τον Ευθύμη Κοθρά να αποτελεί τον ηγέτη αυτής της ομάδας, ενώ και οι Δάνης Ελευθεριάδης, Δημήτρης Σουτζόπουλος, Ρίζος Καντάρκος και Φαίδωνας Παραπούρας γνωρίζουν τα κατατόπια. Νεοφερμένοι είναι οι έμπειροι Σωτήρης Ντόβας και Τάσος Πιλκούδης, με τον Φίλιππο να έχει τα φόντα να παραμείνει στην κατηγορία.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Δημήτρης Τσεσμετζίδης, Δάνης Ελευθεριάδης, Κυριάκος Ποταμόπουλος, Ευθύμιος Κοθράς, Φαίδωνας Παραπούρας, Δημήτρης Σουτζόπουλος, Ρίζος Καντάρκος, Αθανάσιος Νικάι, Σπυρίδων Γιαντσιδιώτης

Ήρθαν : Αντώνης Καραγεωργίου (ΧΑΝΘ), Βασίλης Αγραφιώτης (Αίαντας Ευόσμου), Σωτήρης Ντόβας (ΠΑΣ Γιάννινα), Αναστάσιος Πιλκούδης (Ανατόλια), Χρήστος Χρυσανθάκης (Πανεπιστήμιο Coventry)

Αποχώρησαν : Δημήτρης Γκίμας (προπονητής – απεβίωσε), Γιάννης Τσούκας (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια), Βασίλης Βάλλιος (Πολύγυρος), Γιώργος Τσιακλάγκανος (Ολυμπιακός Βόλου), Παναγιώτης Φιλιππόπουλος (Νίκη Βόλου), Μίλιτζαν Ντρεκάλοβιτς

Ίδρυση : 1962

Έδρα : Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας»- (χωρητικότητα: 500)

Ρόστερ

ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Αντώνης Καραγεωργίου PF 2.02 19
Θανάσης Νικάι G 1.90 17
Δημήτρης Τσεσμετζίδης G 1.88 19
Σωτήρης Ντόβας G 1.90 31
Χρήστος Χρυσανθάκης G 1.94 23
Δάνης Ελευθεριάδης F 1.97 31
Βασίλης Αγραφιώτης G 1.93 22
Ευθύμης Κοθράς G 1.88 39
Φαίδων Παραπούρας G 1.91 33
Δημήτρης Σουτζόπουλος F 1.99 32
Ρίζος Καντάρκος PF 2.04 37
Αναστάσιος Πιλκούδης C 2.09 25
Χρήστος Πολυμένης G 1.88 16
       
Προπονητής      
Χρήστος Μπλατσιώτης      

ΑΣ Κόροιβος Αμαλιάδας

Προπονητής : Κώστας Δελέγκος

Μετά από μια γεμάτη χρονιά ως πρώτος προπονητής στον Απόλλωνα Πατρών, ο Κώστας Δελέγκος δέχθηκε την πρόκληση να εργαστεί στον Κόροιβο Αμαλιάδας, έχοντας μπροστά του μια δύσκολη αποστολή. Ο 36χρονος τεχνικός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013 φορώντας την φανέλα της ΑΕ Λιβαδειάς, και το 2014 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Γλαύκου, για να μεταπηδήσει το 2017 στον Απόλλωνα. Την σεζόν 2018-2019 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την 8η αγωνιστική, ενώ αποτέλεσε και προπονητή της Απολλωνιάδας.

Σώθηκε από την πανδημία...έχει όμως δυσκολότερο έργο

Η περσινή σεζόν παρότι ξεκίνησε ιδανικό, με εξαιρετική στελέχωση σε ρόστερ εξελίχθηκε εφιαλτικά, και από τη στιγμή που ο βασικός χορηγός δεν ανταποκρίθηκε. Έτσι, η ομάδα της Ηλείας άλλαξε τρεις προπονητές, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ενώ ενδιάμεσα την καθοδήγησαν οι Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Κεραμιδάς. Η πανδημία ωστόσο απέτρεψε την δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί, και πλέον έχοντας ένα καινούργιο και άπειρο ρόστερ θα χρειαστεί υπέρβαση για να έρθει η σωτηρία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι έμπειροι παίκτες του Κοροίβου είναι οι Γιάννης Μιχαλούτσος, Γιώργος Παπαδιονυσίου και ο Παντελής Μαραγκάκης, ο οποίος έχει ξανά φορέσει την φανέλα της.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Ανδρέας Μπεκρής

Ήρθαν : Γιώργος Παπαδιονυσίου (Πανελευσινιακός), Παναγιώτης Γκάτζιος (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), Μάριος Τσέλλος (Southern Maine Community College), Βασίλης Σταυρακούκας (Δάφνη Δαφνίου), Γιάννης Μιχαλούτσος (Παγκράτι), Σάσα Κάππος (Dalhousie University), Μούσα Σούμαν (Δάφνη Δαφνίου), Λευτέρης Κατσαβόπουλος (Κεραυνός Αιγίου), Παντελής Μαραγκάκης'(Ρέθυμνο), Αλέξανδρος Αγγελάκος (ΑΠΟ Πάφου), Δημήτρης Κουρέπης (Ρέθυμνο)

Αποχώρησαν : Κώστας Παπαδόπουλος (προπονητής), Τζόναθον Μάινς, Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά), Ιάσονας Δημητρακόπουλος (Δάφνη Δαφνίου), Μάριος Ματαλών (ΑΣ Καρδίτσας), Μίρζα Σαραλίγια, Σάββας Χρυσόπουλος (Ελευθερούπολη), Μανώλης Χατζηδάκης (Μαρούσι), Αλέξης Κάτζος (Κάνσας Baker University), Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός), Ανδρέας Ρούνης (Α.Σ. Ήλιδας), Διονύσης Τάταρης (Μανδραϊκός)

Ίδρυση : 1983

Έδρα : Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας - (χωρητικότητα: 2.000)  

Ρόστερ

ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Βασίλης Σταυρακούκας G 1.94 19
Παντελής Μαραγκάκης G 1.95 24
Λευτέρης Κατσαβόπουλος F 2.01 23
Γιώργος Παπαδιονυσίου G 1.90 25
Γιάννης Μιχαλούτσος PF 2.00 23
Παναγιώτης Γκάτζιος PF 2.05 20
Ανδρέας Μπεκρής G 1.91 26
Μάριος Τσέλλος G 1.90 20
Μούσα Σούμαν G 1.89 21
Σάσα Κάππος C 2.10 23
Αλέξανδρος Αγγελάκος F 2.00 26
Δημήτρης Κουρέπης PF 2.06 22
       
Προπονητής      
Κώστας Δελέγκος      

ΑΟ Αμύντας

Προπονητής : Μάης Κωνσταντινίδης

Από την Παναγίτσα στην καταξίωση. Πολλές φορές μια ευκαιρία είναι ικανή να σου αλλάξει τον προσανατολισμό και αυτό συνέβη με τον Μάη Κωνστνατινίδη που είδε τα τελευταία τρία χρόνια να αλλάζει η πορεία του. Έτσι, έχοντας αποχωρήσει από την Χαλκίδα βρέθηκε στα μέσα της σεζόν 2017-2018 στο πλευρό του Κώστα Σορώτου στη Δάφνη Δαφνίου, και με την κατάλληλη διοίκηση στο πλάι του, ήρθε η καταξίωση. Κέρδισε την άνοδο από την Β' Εθνική στη Δάφνη Δαφνίου, ενώ και στην Α2 πέρυσι πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία. Με πολλές συμμετοχές σε ΕΣΚΑΝΑ με Φάρο Κερατσινίου, Ιωνικό Νικαίας, αλλά και μια τετραετία στον Έσπερο Καλλιθέας, αλλά και με πορεία σε Ηλιούπολη, Άρη Νικαίας και ΑΕ Καλλιθέας, ήρθε η ώρα να αναλάβει την πορεία μιας ομάδας που επί δέκα χρόνια είχε έναν προπονητή στον πάγκο της, τον Αλέξη Ζαβό, με τον Σπύρο Σαμόλη να αναλαμβάνει για ένα μικρό διάστημα πέρυσι.

Από την βέβαιη πτώση στην Β' Εθνική, σε μια χρονιά με προοπτική

Η πανδημία αποδείχθηκε «σωτήρια» για τον Αμύντα, καθώς τον κράτησε για τέταρτη διαδοχική σεζόν στην Α2 και 9η στο σύνολο. Στον Υμηττό είχαν πάρει απόφαση τον επερχόμενο υποβιβασμό, αλλά με την πρόσληψη του Μάη Κωνσταντινίδη μπήκαν σε μια φιλοσοφία, δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο. Παρέμειναν οι τρεις σωματοφύλακες (Λεωνίδας Ζούπας, Θοδωρής Βαρδιάνος, Παναγιώτης Κουκουνιάς), ενώ επέστρεψε ο Αντριάνο Τοπάλι. Σπουδαίες κινήσεις οι μεταγραφές των Τζόι Γκάτζο, Ορέστη Μπέλη, Γιασέρ Σάλεχ και Κώστα Τάγαρη, με τον Ανδρέα Κανονίδη να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Στόχος μπορεί να είναι ως πεποίθηση η παραμονή, αλλά ο Αμύντας μπορεί να πετύχει πράγματα την τρέχουσα σεζόν.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Λεωνίδας Ζούπας, Σπύρος Σιούντρης, Θοδωρής Βαρδιάνος, Παναγιώτης Κουκουνιάς, Ορέστη Γιούσι

Ήρθαν : Αντριάνο Τοπάλι (Δάφνη Δαφνίου), Τζόι Γκάτζο (Δάφνη Δαφνίου), Ορέστης Μπέλη (Πεντέλη), Κωνσταντίνος Τάγαρης (Πεντέλη), Παναγιώτης Οικονόμου (Ολυμπιακός), Γιασέρ Σαλέχ (Μεγαρίδα), Ανδρέας Κανονίδης (Δάφνη Δαφνίου)

Αποχώρησαν : Σπύρος Σαμόλης (προπονητής), Φώτης Καπρής (Έσπερος Καλλιθέας), Παναγιώτης Καλδής (Ηλυσιακός), Γιώργος Κερασοβίτης (ΑΟ Δάφνης), Δημήτρης Κομποδιέτας (ΚΟ Χολαργού), Χρήστος Γκαβανόπουλος, Στέλιος Χάλαρης (Ελευθερούπολη), Κώστας Φακοπουλίδης, Θανάσης Κωνσταντακόπουλος (Παπάγου), Αριστοτέλης Μέλιος (ΑΟ Δάφνης)

Ίδρυση : 1950

Έδρα : Κλειστό ΠΥΡΚΑΛ - (χωρητικότητα: 600)  

Ρόστερ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Κώστας Έξαρχος G 1.87 19
Λεωνίδας Ζούπας G 1.85 38
Αντριάνο Τοπάλι G 1.90 26
Σπύρος Σιούντρης G 1.94 20
Παναγιώτης Οικονόμου F 1.97 19
Θοδωρής Βαρδιάνος F 1.93 42
Γιασέρ Σάλεχ G 1.95 22
Παναγιώτης Κουκουνιάς PF 2.02 32
Ορέστης Γιούσι F 1.97 20
Τζόι Γκάτζο F 1.99 23
Ορέστης Μπέλη PF 1.98 22
Κώστας Τάγαρης PF 2.06 28
Λευτέρης Αποστολάκης F 1.98 19
Ανδρέας Κανονίδης PF 2.01 29
       
Προπονητής      
Μάης Κωνσταντινίδης      

Πανερυθραϊκός ΑΣ

Προπονητής : Δημήτρης Χουχουλής

Το μότο 20 χρόνια Χουχουλής τα λέει όλα για έναν προπονητή που έχει συνδέσει όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και τη ζωή του με τον Πανερυθραϊκό. Ο Δημήτρης Χουχουλής αποτελεί τον άνθρωπο που έχει βάλει για τα καλά την ομάδα των βορείων προαστίων στον μπασκετικό χάρτη, και πλέον επιστρέφοντας στην Α2, αισθάνεται ότι έχει έρθει η ώρα για το παραπάνω βήμα.

Πλησιάζει η ώρα για το παραπάνω βήμα

Πριν από δυο σεζόν ο Πανερυθραϊκός σώθηκε με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, παραμένοντας στην Β' Εθνική, αλλά ο Δημήτρης Χουχουλής όχι μόνο δεν άλλαξε τον βασικό του κορμό αλλά στηρίχθηκε σε αυτόν. Αυτό που συνέβη ήταν η άφιξη στα διοικητικά του Δημήτρη Τσικόπουλου, ο οποίος με την σοβαρότητα αλλά και όραμα του, ενίσχυσε την ομάδα με λίγους αλλά ποιοτικούς παίκτες, με αποτέλεσμα η ομάδα της Νέας Ερυθραίας να κερδίσει άνετα το περσινό πρωτάθλημα. Πλέον, στο ρόστερ προστέθηκαν οι Γιάννης Αθανασούλας, Παναγιώτης Φιλιππάκος και Κώστας Καμπουρίδης, και με βάση τους «παλιούς» (Τάσο Καλλιανιώτη, Λουκά Γιαρτούγλου, Χρήστο Σκάνδαλο) αλλά και τους Άλκη Παππά και Αλέξανδρο Βουγιούκα δημιουργεί ένα δυναμικό παικτών ικανό να πρωταγωνιστήσει. Σε αυτούς προσθέστε και τον νεαρό Μάνο Κοντούδ, υιό του Στέλιου, που συνδέει ακόμη το όνομα του με τον Πανερυθραϊκό. Αυτή θα είναι η έκτη σεζόν στην Α2 Ανδρών.

Το πάρε - δώσε

Προπονητής : Δημήτρης Χουχουλής (συνεχίζει)

Παρέμειναν : Άλκης Παππάς, Τάσος Καλλιανιώτης, Θανάσης Ντουζίδης, Αλέξανδρος Βουγιούκας, Χρήστος Σκάνδαλος, Λουκάς Γιαουρτόγλου, Βασίλης Στασινόπουλος, Παναγιώτης Στάθης

Ήρθαν : Κωσνταντίνος Καμπουρίδης (Ελευθερούπολη), Γιάννης Αθανασούλας (Κόροιβος Αμαλιάδας), Παναγιώτης Φιλιππάκος (Δάφνη Δαφνίου), Μάνος Κοντούδης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Κατσογιάννης (PAO BC Academy)

Αποχώρησαν :Γιώργος Δέλλιος (Πικέρμι), Τάκης Νικολακόπουλος (Πεντέλη), Τάσος Αντωνίου (Εύνικος), Χριστόφορος Λυκογιάννης

Ίδρυση : 1975

Έδρα : «Στέλιος Καλαϊτζής» - (χωρητικότητα: 500)  

Ρόστερ

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Άλκης Παππάς G 1.86 32
Μάνος Κοντούδης G 1.90 18
Τάσος Καλλιανιώτης G 1.93 37
Θανάσης Ντουζίδης PF 2.02 23
Αλέξανδρος Βουγιούκας C 2.08 31
Χρήστος Σκάνδαλος G 1.88 25
Λουκάς Γιαουρτόγλου G 1.92 33
Κώστας Καμπουρίδης PF 2.02 21
Παναγιώτης Στάθης PF 2.00 20
Βασίλης Στασινόπουλος PF 2.02 26
Γιάννης Αθανασούλας F 2.02 33
Δημήτρης Κατσογιάννης G 1.94 17
Παναγώτης Φιλιππάκος PF 2.02 26
       
Προπονητής      
Δημήτρης Χουχουλής      

ΓΣ Αμαρουσίου

Προπονητής : Γιώργος Σκαραφίγκας

Μια μόνιμη βάση φαίνεται να βρίσκει ο ικανότατος τεχνικός, ο οποίος μετά την εξαετία στον Πανελευσινιακό (2008-2014) και την συμμετοχή των «σταχυοφόρων» στην Basket League, περιπλανήθηκε. Έτσι, και μετά τους Ερμή Αγιάς και Διαγόρα Δρυοπιδέων ανέλαβε την περσινή σεζόν το Μαρούσι, το οποίο βρήκε υποβιβασμένο και χωρίς τον Κώστα Κεραμιδά, και το οδήγησε εκ τους ασφαλούς στην Α2.

Με ηγέτη τον «έφηβο» Γκαγκαλούδη και σταθερό κορμό

Το Μαρούσι αποτελεί μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, όντας μια από τις ομάδες που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο (Σαπόρτα 2001). Από την μεγάλη κατηγορία απουσιάζει από την σεζόν 2011-2012, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι θέλει να σταθεροποιηθεί στην Α2, κάτι που δεν κατάφερε πριν δυο σεζόν. Αυτή τη φορά δείχνει να έχει τα φόντα, καθώς στο ρόστερ υπάρχει ο ηγέτης που λέγεται Γιάννης Γκαγκαλούδης, ενώ επέστρεψε πιο ώριμος ο Ορφέας Στασινός, που αποτελεί «περιουσία» για τον σύλλογο. Ο βασικός κορμός υπάρχει, ταλέντο διαθέτει η ομάδα των βορείων προαστίων, και σίγουρα η παραμονή είναι στις δυνατότητες του.

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Παύλος Ξυδάς, Γιώργος Σουρλής, Παντελής Κανέλλης, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Γιάννης Πλουτέσκι, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, Ντίνος Δούκας, Κωνσταντίνος Κούλιος, Γιάννος Γιαννόπουλος

Ήρθαν : Ορφέας Στασινός (Ήφαιστος Λήμνου), Μανώλης Χατζηδάκης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Γιώργος Αρνόκουρος (Δάφνη Δαφνίου), Μηνάς Παπαγιάννης (Δάφνη Δαφνίου), Παναγιώτης Ζησόπουλος (Πιερικός Αρχέλαος),  Αλέξανδρος Προίσκος 

Αποχώρησαν : Γιώργος Λάππας (Έσπερος Λαμίας) Γιώργος Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Μπακέας (Μελίσσια), Χάρης Λιούνης (Μανδραϊκός), Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Ίδρυση : 1950

Έδρα : Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο - (χωρητικότητα: 1.350)  

Ρόστερ

ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Ορφέας Στασινός G 1.83 22
Μηνάς Παπαγιάννης PF 2.00 18
Παύλος Ξύδας G 1.85 27
Γιώργος Σουρλής G 1.90 35
Παντελής Κανέλλης F 2.00 30
Μανώλης Χατζηδάκης C 2.08 20
Παναγιώτης Σπηλίοπουλος G 1.88 20
Γιάννης Πλουτέσκι G 1.90 41
Γιάννης Παπαγεωργόπουλος PF 2.04 29
Γιώργος Αρνόκουρος PF 2.03 20
Ντίνος Δούκας F 2.00 22
Παναγιώτης Ζησόπουλος G   18
Γιάννης Γκαγκαλούδης G 1.90 42
Αλέξανδρος Προίσκος G 1.95 19
Λάμπρος Πετρόπουλος G 1.83 33
       
Προπονητής      
Γιώργος Σκαραφίγκας      

ΕΚ Καβάλας

Προπονητής : Νίκος Πενταζίδης

Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από όλους την ψυχολογία της Ένωσης, αυτός είναι ο Νίκος Πενταζίδης, έχοντας ξεπηδήσει από τα σπλάχνα της, όντας αθλητής της, και προπονητής της σε όλα τα επίπεδα. Για πρώτη φορά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Φεβρουάριο του 2017, για να το κάνει και πέρυσι, καταφέρνοντας να φέρει την Καβάλα ξανά στην Α2 Ανδρών.

Να σταματήσει να είναι ασανσέρ

Από την σεζόν 2016-2017, και όταν ξανά βρέθηκε στην Α2 μετά τον υποβιβασμό της από την Basket League,  αποτελεί μόνιμο ασανσέρ μεταξύ της συγκεκριμένης κατηγορίας και της Β' Εθνικής. Φυσικά για να το πετύχει θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, καθώς το ρόστερ αποτελείται από αρκετούς ταλαντούχους παίκτες, με μοναδικούς έμπειρους, τον νεοφερμένο και πολύ ποιοτικό Δημήτρη Χείλαρη, και τον σπουδαίο σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών, Νεκτάριο Μάρουστις. Αν θα είναι αρκετοί, θα φανεί στο παρκέ!

Το πάρε - δώσε

Παρέμειναν : Πέτρος Σαββίδης, Κώστας Μπανάσας

Ήρθαν : Φίλιππος Βακουφτσής (Δόξα Λευκάδας), Βασίλης Πάτρας (ΠΑΣ Γιάννινα), Ανδρέας Κασιούμης (Αγρίνιο), Κώστας Αμπατζάς (Ανατόλια), Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά), Γιάννης Καρακεχαγιάς (Πανιώνιος), Παναγιώτης Ζαραιδώνης (Μελίσσια), Στέργιος Πρασίνης (Αγία Βαρβάρα), Δημήτρης Χείλαρης (Λάρισα BC), Βασίλης Καρκατσέλης (ΓΑΣ Κομοτηνής)

Αποχώρησαν : Βασίλης Λαμπρόπουλος (ΝΕΟ Ληξουρίου), Θωμάς Αμπαράς (ΑΟ Μυκόνου), Μάκης Αδαμόπουλος, Θοδωρής Τεπετίδης (Αίολος Τρικάλων), Δημήτρης Ντάλος (Ίκαροι Τρικάλων), Κώστας Δοξάκης (ΑΟ Ερμιονίδα)

Ίδρυση : 2003

Έδρα :«Αλεξάνδρα Δήμογλου» - (χωρητικότητα: 1.500)  

Ρόστερ

ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ      
Παίκτης Θέση Υψος Ηλικία
Παναγιώτης Ζαραϊδώνης G 1.95 25
Πέτρος Σαββίδης PF 2.00 22
Φίλιππος Βακουφτσής G 1.93 19
Κώστας Αμπατζάς G 1.85 27
Στέργιος Πρασίνης PF 2.03 19
Νεκτάριος Μάρουσιτς G 1.93 30
Δημήτρης Χείλαρης PF 2.06 30
Βασίλης Πάτρας PF 2.01 25
Γιάννης Καρακεχαγιάς G 1.95 21
Ανδρέας Κασιούμης C 2.11 22
Κώστας Μπανάσας G 1.92 18
Βασίλης Καρκατσέλης G 1.88 20
       
Προπονητής      
Νίκος Πενταζίδης      



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ