21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Η 9η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ακόμη ένα εκπληκτικό παιχνίδι από τον Ορφέα Στασινό, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη κουβαλάνε το Μαρούσι στις πλάτες τους, στον δρόμο της ομάδας των Βορείων προαστίων προς την τελική οκτάδα. Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος με εξαίρεση την περσινή σεζόν στην Basket League με τον Ήφαιστο Λήμνου, έχει περάσει όλη την μπασκετική του ζωή στο Μαρούσι, είχε 18 πόντους (4/4 βολές, 1/2 δίπ., 4/7 τριπ.) με 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 28 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πατρών)

Ο 28χρονος γκαρντ εξελίσσεται σε ηγετική μορφή για τον Απόλλωνα Πατρών, και στο παιχνίδι των «μελανόλευκων» στη Βέροια ήταν καθοριστικός. Στο παιχνίδι με τον Φίλιππο είχε 23 πόντους (1/2 βολές, 5/8 διπ., 4/10 τριπ.), με 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 25 βαθμούς στην αξιολόγηση, με την ομάδα του να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον πρωταθλητισμό, και τον στόχο της ανόδου.

3.Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Στις νίκες επέστρεψε η Ελευθερούπολη, η οποία άφησε πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό, και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την οκτάδα. Για την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ξεχώρισε σε μια ακόμη αναμέτρηση ο Γιάννης Δημάκος, ο οποίος εκτός από τους 25 πόντους (3/4 βολές, 5/8 διπ., 4/6 τριπ., 12 ριμπ., 3 ασίστ) και τους 32 βαθμούς αξιολόγησης, αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη της 9ης αγωνιστικής.

4.Γιάννης Γκαβασιάδης (Παγκράτι)

Και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Λιόγας στην αναμέτρηση του Παγκρατίου με τον Οίακα Ναυπλίου σκόραραν, με το 125-71 να μιλάει από μόνο του. Ωστόσο αυτός που κατάφερε να συγκεντρώσει οριακά την καλύτερη βαθμολογία ήταν ο Γιάννης Γκαβασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί χρονιά αναγέννησης στην Αθηναϊκή ομάδα. Ο 25χρονος φόργουορντ σκόραρε 15 πόντους (6/8 διπ., 1/1 τριπ.), έχοντας 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα και 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

«Κατάληψη» στην κορυφαία πεντάδα έχει κάνει ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος οδηγεί εκ τους ασφαλούς τους «ερυθρόλευκους» προς τον στόχο της ανόδου στην Basket League. Ο 28χρονος σέντερ ήταν ο στυλοβάτης του Ολυμπιακού στην δύσκολη νίκη που πέτυχε το Ψυχικού, έχοντας 21 πόντους με 9/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και 22 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Ο Δημήτρης Λιόγας γράφει την δική του ιστορία στους «ροσονέρι» και σίγουρα το +54 απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου τον βάζει στα βιβλία του Παγκρατίου. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Αθηναϊκής ομάδας στην πολυετή παρουσία του στην Α2 Ανδρών, με το 125-71 να αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας. Πέρα από αυτό, το Παγκράτι παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και συνεχίζει να ελπίζει στο δικό του όνειρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ