23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Η 8η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Γιάννης Καραμαλέγκος (Παγκράτι)

Το Παγκράτι επιμένει και συνεχίζει να παραμένει στην κορυφή, μετά την πολύ δύσκολη νίκη που πήρε στο κλειστό του Στρέφη από τον Τρίτωνα. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο, και πήραν ώθηση απο τον αρχηγό τους, ο οποίος μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στα δυο πρώτα παιχνίδια της επανέναρξης, δήλωσε παρών. Ο 27χρονος γκαρντ ήταν αυτός που με τρίποντο έκοψε την διαφορά στο 66-63, ενώ συνέχισε, δίνοντας δυο τελικές πάσες, που έγιναν τρίποντα από τους Γιάννη Γκαβασιάδη και Αντώνη Πεφάνη, με αποτέλεσμα το σκορ να οδηγηθεί στο 66-69 για το Παγκράτι στα 27'' πριν το τέλος. Συνολικά είχε 10 πόντους (2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 18 βαθμούς αξιολόγησης.

2.Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Ο Γιάννης Δημάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών, και αυτό απέδειξε και στην χθεσινή (17/4) αναμέτρηση της Ελευθερούπολης στο Ναύπλιο. Ο 31χρονος γκαρντ σκόραρε 30 πόντους (8/12 βολές, 5/8 διπ., 4/8 τριπ.), μαζεύοντας 11 ριμπάουντ, με 5 ασίστ και 33 βαθμούς αξιολόγησης, στην άνετη νίκη της ομάδας του στην Αργολίδα.

3.Αλέξης Κυρίτσης (Ψυχικό)

Την δεύτερη νιότη του περνάει ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών του Ψυχικού, έχοντας ως τώρα την απίθανη επίδοση των 27 πόντων κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ο πολύπειρος γκαρντ αναγκάστηκε να αγωνιστεί 130 λεπτά σε 7 ημέρες, και στην εκτός έδρας νίκη με την Δάφνη Δαφνίου στο Χαϊδάρι, είχε 33 πόντους (8/11 βολές, 11/20 δίποντα, 1/1 τρίποντα), με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 27 πόντους στην αξιολόγηση.

4.Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Ο Αμύντας συνεχίζει ακάθεκτος, πετυχαίνοντας τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία όπως και οι προηγούμενες, είχε σενάριο «Άλφρεντ Χίτσκοκ». Φυσικά όταν στο ρόστερ σου έχεις την τύχη να διαθέτεις παίκτες όπως ο Ανδρέας Κανονίδης, τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν αυτός που με προσωπικές του ενέργειες σάλπισε την αντεπίθεση από το -12, και την σφράγισε με το buzzer beater, με ταμπλό, με το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά είχε 17 πόντους (4/6 βολές, 2/4 δίπ., 3/7 τριπ.) με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 19 βαθμούς αξιολόγησης.

5.Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

Επέστρεψε στη δράση ο Πέτρος Μελισσαράτος, και σε μια δύσκολη αναμέτρηση, η οποία συνοδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς για τον Ολυμπιακό, τον ώθησε στη νίκη επί του Πανερυθραϊκού. Ο 28χρονος σέντερ σκόραρε 18 πόντους , έχοντας 7/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ και 19 βαθμούς αξιολόγησης. Με αυτή την επιτυχία οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 5 νίκες σε 6 παιχνίδια, στην προσπάθεια που κάνουν να επιστρέψουν στην Basket League.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Το Παγκράτι κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει μια νίκη στο κλειστό του Στρέφη, σε μια έδρα που δυσκολευόταν παραδοσιακά, όποιος και να ήταν ο αντίπαλος. Οι «ροσονέρι» ξεπέρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών, και συνέχισαν να κρατούν δική τους την κορυφή, φτάνοντας σε μια νίκη με ένα επιμέρους σκορ 13-2 στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης τους με τον Τρίτωνα. Μεγάλο μερίδιο στην πορεία της νεανικής Αθηναϊκής ομάδας έχει ο Δημήτρης Λιόγας, βάζοντας την σφραγίδα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ