23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Η 7η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)

Στην Ελευθερούπολη έβλεπαν το παιχνίδι με τον Τρίτωνα να «στραβώνει», και έχοντας πετύχει 13 πόντους σε 18 αγωνιστικά λεπτά, έψαχναν τρόπο να επιστρέψουν. Σε αυτό βοήθησε τα μέγιστα ο Παναγιώτης Ερμείδης, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Γυμναστικού, στον οποίο μεταπήδησε μετά από δυο εξαιρετικός σεζόν στην Καρδίτσα. Ο 23χρονος γκαρντ σκόραρε 16 πόντους (5/9 βολές, 1/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα) και βοήθησε την ομάδα του να...ξεκολλήσει από την λάσπη.

2.Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πατρών)

Ο Απόλλωνας εμφανίζεται υπερηχητικός στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, και μετά την εμφατική νίκη επί της Ελευθερούπολης, νίκησε εύκολα και στο Μετς, το πρωτοπόρο Παγκράτι. Ο Φώτης Ζούμπος ήταν αυτός που με το καλημέρα της αναμέτρησης πάτησε το γκάζι, και με συνολικά 16 πόντους (2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), έδωσε το σύνθημα της νίκης.

3.Ιασέρ Σάλεχ (Αμύντας)

Μετά από μια σεζόν στην Β' Εθνική, και την Μεγαρίδα, ο Ιασέρ Σάλεχ ξανά βρήκε τον Μάη Κωνσταντινίδη στο δρόμο του, και συνεχίζοντας την κοινή πορεία που είχαν αρχίσει στη Δάφνη Δαφνίου, δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του. Στο δεύτερο διαδοχικό διπλό των «πορτοκαλί» μέσα σε 3 ημέρες, ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 23 πόντους (5/6 βολές, 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 28 βαθμούς στην αξιολόγηση, στο μεγάλο διπλό της ομάδας του στο Ψυχικό.

4.Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της με το Οίακα Ναυπλίου η Καρδίτσα, και κυριότερος υπαίτιος προς αυτό το δρόμο ήταν ο Νίκος Παπαρέγκας, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν με τους Θεσσαλούς είναι εντυπωσιακός, έχοντας 12,3 πόντους κατά μέσο όρο. Στο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Αργολίδας είχε 23 πόντους με 4/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Παναγιώτης Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκός)

Με εντυπωσιακό τρόπο έχει επιστρέψει από την διακοπή ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους «ερυθρόλευκους», έχοντας συνολικά 16,1 πόντους και 6,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί της Δάφνης Δαφνίου σκόραρε 25 πόντους (5/8 βολές, 10/14 δίποντα), μαζεύοντας 11 ριμπάουντ και έχοντας 28 βαθμούς αξιολόγησης.

Προπονητής

Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πατρών)

Η επιστροφή της ταχείας του Απόλλωνα οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στον Πατρινό τεχνικό, ο οποίος παρουσιάζει μια ομάδα, τουλάχιστον δυο ταχύτητες γρηγορότερη και ποιο έτοιμη από τις υπόλοιπες. Οι «μελανόλευκοι» αποτέλεσαν την δεύτερη ομάδα που περνάει από τον Μετς, στην εποχή του Δημήτρη Λιόγα στο Παγκράτι, και κερδίζοντας στο ντέρμπι κορυφής, δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην Basket League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ