21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής (Β’ Γύρος)

Η 7η Αγωνιστική του Β’ Γύρου της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Εκπληκτική χρονιά από τον Χρήστο Σκάνδαλο, ο οποίος κλήθηκε να τραβήξει το κουπί της περιφερειακής γραμμής του Πανερυθραϊκού, μετά τους τραυματισμούς των Άλκη Παππά, Λουκά Γιαουρτόγλου και Μάνου Κοντούδη. Ο 26χρονος Κρητικός γκαρντ κατάφερε να ηγηθεί της πορείας των «ερυθρόλευκων» στην ιστορική πρόκριση στα πλέι οφς, και στο παιχνίδι με τον Αμύντα ήταν εξαιρετικός, έχοντας 18 πόντους με 4/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 21 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Φώτης Ζούμπος (Απόλλων Πατρών)

Τρία χρόνια στον Απόλλωνα και μια άνοδος. Ο 28χρονος γκαρντ ωρίμασε μπασκετικά στην τριετία του στην Πάτρα και ουσιαστικά αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες των «μελανόλευκων» προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Basket League. Στον «τελικό» με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικός έχοντας 16 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 20 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Αλέξανδρος Προίσκος (Μαρούσι)

Από την Γ' Εθνική και τη Νέα Κηφισιά ο Αλέξανδρος Προίσκος βρέθηκε στο Μαρούσι, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να δείχνει την εμπιστοσύνη του σε νέα και ταλαντούχα παιδιά. Ο 21χρονος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση σε επίπεδο Α2 Ανδρών στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Παγκράτι, έχοντας 11 πόντους με 1/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 15 λεπτά συμμετοχής, βοηθώντας την ομάδα του να κλείσει με θριαμβευτικό τρόπο την κανονική περίοδο του πρωταθλήαμτος.

4.Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη)

Ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία στον Ανδρέα Τσουμάνη να πάρει χρόνο και χώρο συμμετοχής στην ποιοτική ομάδα της Ελευθερούπολης, με τον 20χρονο φόργουορντ να την αρπάζει, και να πραγματοποιεί ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αποτελώντας κλειδί για την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδος. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καρδίτσα ο ταλαντούχος αθλητής είχε 12 πόντους με 5/5 δίποντα, 11 ριμπάουντ, , 2 ασίστ και 21 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλων Πατρών)

Αποτέλεσε την προσθήκη κλειδί για τους Πατρινούς και τον παίκτη που ουσιαστικά έκανε την διαφορά ώστε ο Απόλλωνας να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο. Ο 26ρονος Σπαρτιάτης σέντερ αποφάσισε να δεχθεί την πρόκληση να αγωνιστεί στην Α2 και ουσιαστικά είδε και την δική του πορεία να παίρνει την ανιούσα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν κυρίαρχος με 24 πόντους με 9/11 βολές, 6/10 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και 30 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής 

Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών)

Το όνομα του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Απόλλωνα, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ο Νίκος Βετούλας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μια ακόμη άνοδο 9 χρόνια μετά το 2012, και ήταν αυτός που από το ξεκίνημα πίστεψε στο εγχείρημα αλλά και στις δυνατότητες των παικτών. Ο Πατρινός τεχνικός το είχε ξανά κάνει πριν 3 χρόνια με τον Ιωνικό, και αποδεικνύεται ότι γνωρίζει από πρωταθλητισμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ