17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής (Β’ Γύρος)

Η 6η Αγωνιστική του Β’ Γύρου της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιακός)

Στα 19 του χρόνια έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό στην επιστροφή του στην Basket League και τα καταφέρνει περίφημα. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ ήταν εξαιρετικός και στη σπουδαία νίκη των «ερυθρόλευκων» στο Μαρούσι, έχοντας 21 πόντους με 5/7 βολές, 2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Φώτης Ζούμπος (Απόλλων Πατρών)

Ο Απόλλωνας πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στην Καρδίτσα, και πλέον έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στον τελικό με τον Ολυμπιακό στην Περιβόλα. Ένας από τους παίκτες που τον κουβάλησαν σε όλη τη σεζόν και ήταν σημαντικός και στη συγκεκριμένη νίκη ήταν ο Φώτης Ζούμπος. Ο 28χρονος γκαρντ εκτός από τους 13 πόντους (3/4 βολές, 2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα), είχε 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και ένα καθοριστικό τρίποντο που γύρισε την ψυχολογία στο τέταρτο δεκάλεπτο.

3.Απόλλωνας Τσόχλας (Ολυμπιακός)

Στο πλέον κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς ο Απόλλωνας Τσόχλας πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 38χρονος πολύπειρος γκαρντ ήταν ηγετικός στη νίκη της ομάδας του στο Μαρούσι, έχοντας 24 πόντους με 6/7 βολές, 6/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση. 

4.Κώστας Καμπουρίδης (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Μετς από το Παγκράτι, και πλέον έχει στα χέρια του την πρόκριση στην πεντάδα, αλλά και ακόμη την τέταρτη θέση. Εξαιρετική απόδοση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε ο Κώστας Καμπουρίδης, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Αττική δείχνει πολύ καλό πρόσωπο με 8,5 πόντους και 4,8 πόντους κατά μέσο όρο. Ο 22χρόνος φόργουορντ είχε συνολικά 19 πόντους με 5/5 βολές, 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 21 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Αλέξάνδρος Ράπτης (Ελευθερούπολη)

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Ελευθερούπολη μετά την δύσκολη νίκη της επί του Αμύντα, και πλέον κρατάει την συγκεκριμένη θέση στα χέρια της. Ο Αλέξανδρος Ράπτης για ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του ήταν καταλυτικός, έχοντας 18 πόντους με 2/4 βολές, 8/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση. Ο 41χρονος αθλητής πραγματοποιεί μια ακόμη σπουδαία σεζόν, έχοντας 9,7 πόντους και 4,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Προπονητής 

Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών)

Ο Απόλλωνας έμεινε συνεπής σε αυτό που έδειχνε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, και έτσι στον «τελικό» με την Καρδίτσα κατάφερε δυο πράγματα. Αφενός να έχει το δικαίωμα να παίξει την απευθείας άνοδο στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Περιβόλα, αφετέρου μα σβήσει την εντός έδρας από τους Θεσσαλούς, γεγονός που στην περίπτωση που βρεθεί στα πλέι οφς θα του δώσει το δικαίωμα να έχει το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις αναμετρήσεις. Ο Νίκος Βετούλας είναι ο άνθρωπος που τον καθοδήγησε ως εδώ, και σίγουρα του ανήκει η επιβράβευση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ