21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η 5η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Μάριος Ματαλών (Καρδίτσα)

Το πόσο φαίνεται το κενό που έχει αφήσει ο Μάριος Ματαλών στην Καρδίτσα δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, αρκεί να βάλουμε στην εξίσωση ότι οι Θεσσαλοί έχασαν 14,5 πόντους, 6,5 πόντους και 3,5 ριμπάουντ από το παιχνίδι τους. Στο τελευταίο παιχνίδι που είχε λάβει τόπο πριν την διακοπή, ο 32χρονος έμπειρος γκαρντ σκόραρε 18 πόντους με 6/9 δίποντα, έχοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 29 βαθμούς αξιολόγησης στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ισχυρό Απόλλωνα Πατρών. Ο Μάριος Ματαλών δεν συνέχισε την πορεία του στην Καρδίτσα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ,αλλά δεν αποκλείει να επιστρέψει στον δεύτερο γύρο, αν περάσουν οι Θεσσαλοί στην πρώτη οκτάδα..

2.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση από τον πολύπειρο γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε τον ηγέτη του μεγάλου διπλού του Αμαρουσίου στη Νέα Ερυθραία επί του Πανερυθραϊκού. Στο ντέρμπι των βορείων προαστίων ο 43χρονος αθλητής ήταν απολαυστικός, έχοντας 24 πόντους με 6/6 βολές, 3/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Θοδωρής Τσιλούλης (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι του Νομού Καβάλας μετά την επικράτηση της επί της Ένωσης. Καθοριστικός για τη συγκεκριμένη επιτυχία ήταν ο 28χρονος ποιοτικός γκαρντ, Θοδωρής Τσιλούλης, η οποίος ασταμάτητος, έχοντας 24 πόντους με 5/5 βολές. 5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα, 1 ασίστ και 31 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Γιάννης Γκαβασιάδης (Παγκράτι)

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το Παγκράτι, το οποίο υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα, έχοντας σε πολύ σπουδαίο απόγευμα τον Γιάννη Γκαβασιάδη. Ο 26χρονος φόργουορντ πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, έχοντας ταιριάξει απόλυτα στο σύνολο που δημιούργησε ο Δημήτρης Λιόγας, και απέναντι στην πολύ ποιοτική φροντ λάιν των «ερυθρολεύκων» είχε 22 πόντους με 2/3 βολές, 7/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 15 ριμπάουντ , 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Μια ομάδα μόνος του. Ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής έμελλε να εμφανιστεί στην αναμέτρηση που έκλεισε την αγωνιστική τον Απρίλιο του 2021, και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Αμύντα σε ένα σπουδαίο διπλό οκτάδας στη Βέροια. Απέναντι στον Φίλιππο ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 29 πόντους με 4/6 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 42 βαθμούς στην αξιολόγηση. Χαρακτηρισιτκό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε 24 πόντους με 3/4 δίποντα και 6/8 τρίποντα!

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας

Ποιος προπονητής μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό δυο φορές μέσα σε 10 μήνες. Το Παγκράτι έχοντας τον Δημήτρη Λιόγα στον πάγκο του τα κατάφερε, και κράτησε πανίσχυρο το Μετς. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δημιουργήσει μια άκρως νεανική, μοντέρνα και αθλητική ομάδα και δείχνει για μια ακόμη φορά πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύνολο χωρίς το πολύ μεγάλο μπάτζετ. Με αυτή τη νίκη, ως και σήμερα, οι «ροσονέρι» συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί από άλλη ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ