18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής (Β’ Γύρος)

Η 5η Αγωνιστική του Β’ Γύρου της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας)

Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την φανέλα του Αμύντα πραγματοποίησε ο Αντριάνο Τοπάλι, και σίγουρα απέναντι στην Καρδίτσα είχε την κορυφαία του επίδοση στα τρίποντα με την «πορτοκαλί» φανέλα. Ο 27χρονος γκαρντ σκόραρε 20 πόντους με 4/4 βολές, 2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και είχε 21 βαθμούς στην αξιολόγηση, βοηθώντας την ομάδα του να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πεντάδας.

2.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ούτε απέναντι στην πολύ ισχυρή άμυνα του Απόλλωνα σταμάτησε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, η οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της φετινής σεζόν στην Α2. Έτσι, με αντίπαλο τους «μελανόλευκους» που δέχονται 65 πόντους κατά μέσο όρο, και διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, σκόραρε τους 31 από τους 76 πόντους του Αμαρουσίου, επιτρέποντας στην ομάδα του να σκέφτεται ακόμη και την άνοδο. Στο σύνολο είχε 31 πόντους με 6/7 βολές, 5/11 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Σχεδόν κλείδωσε την παρουσία της στα πλέι οφς η Ελευθερούπολη, η οποία βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει του Παγκρατίου στην έδρα της. Εξαιρετικός σε μια ακόμη αναμέτρηση ήταν ο Γιάννης Δημάκος, ο οποίος αποτέλεσε επιθετική αιχμή για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος σκόρερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους (4/5 βολές, 5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα), έχοντας παράλληλα 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 27 στην αξιολόγηση.

4.Στάθης Παπαδιονυσίου (Ολυμπιακός)

Με δυναμικό τρόπο ολοκληρώνει το πρωτάθλημα ο Στάθης Παπαδιονυσίου, ο οποίος έχει ανεβάσει την απόδοση του, κάτι που αλλάζει επίπεδο στους «ερυθρόλευκους». Στην πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του στη Νέα Ερυθραία, ο ποιοτικός φόργουορντ ήταν καταλυτικός με 20 πόντους (4/5 διπ., 8/10 διπ.), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 28 βαθμούς στην αξιολόγηση, και βλέπει τον Ολυμπιακό να απέχει δυο βήματα από την επάνοδο του στην Basket League.

5.Ορέστης Μπέλη (Αμύντας)

Το βήμα προς την Α2 αποφάσισε να κάνει το περσινό καλοκαίρι ο Ορέστης Μπέλη, και όπως φαίνεται δικαιώνεται τόσο ο ίδιος όσο και ο σύλλογος του Υμηττού από την επιλογή του. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι στο συγκεκριμένο επίπεδο, έχοντας εξαιρετική απόδοση στη νίκη του Αμύντα με αντίπαλο την Καρδίτσα. Συνολικά σκόραρε 19 πόντους με 1/1 βολές, 6/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε 22 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Η επίδραση του Γιώργου Σκαραφίγκα την τελευταία διετία στο Μαρούσι είναι πολύ σημαντική, με την ομάδα των βορείων προαστίων να έχει την ευκαιρία να δει ακόμη και την επάνοδο στην Basket League. Αυτό έδειξε απέναντι στον Απόλλων Πατρών, το οποίο χτύπησε με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και στην απουσία του Γιώργου Διαμαντάκου, και κατάφερε να κερδίσει με ευκολία στο κλειστό του Αγίου Θωμά, δείχνοντας την δουλειά που γίνεται στην ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ