18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Η 4η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης επέστρεψε δυναμικά μετά την περιπέτεια της αποβολής του στην αναμέτρηση με τον Αμύντα, και δεν χαρίστηκε στον Φίλιππο, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι της ομάδας της Βέροιας. Ο 43χρονος γκαρντ, και ηγέτης του Αμαρουσίου, ήταν απολαυστικός, έχοντας 29 πόντους με 2/3 βολές, 3/6 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Κώστας Κουφόπουλος (Παγκράτι)

Το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου δεν ήταν εύκολο ψυχολογικά για τον Κώστα Κουφόπουλο, αλλά ο 22χρονος γκαρντ μετάτρεψε την φόρτιση σε δύναμη και βοήθησε το Παγκράτι να επικρατήσει της Δάφνης Δαφνίου στο Χαϊδάρι, και να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Ο πολλά υποσχόμενος γκαρντ ανδρώθηκε μπασκετικά στη Δάφνη, όντας παίκτης της από το 2017, και κατάφερε μαζί της να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2. Ωστόσο, έχοντας κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ήταν καταλυτικός για τη νίκη της Αθηναϊκής ομάδας, έχοντας 18 πόντους με 2/4 βολές, 2/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 19 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ακόμη ένας παίκτης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όντας ο απόλυτος ηγέτες σε όσες ομάδες αγωνίστηκε. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Νίκος Κακλαμάνος αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ΑΣ Καρδίτσας, και έτσι με μια πολύ καλή εμφάνιση, βοήθησε τους Θεσσαλούς να περάσουν από την Καβάλα και να κερδίσουν την Ένωση. Ο 40χρονος αθλητής είχε 24 πόντους με 7/7 βολές, 4/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 21 βαθμούς αξιολόγησης.

4.Διονύσης Σκουλίδας (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα απέναντι στην Ελευθερούπολη, και σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να μην έχει θετική τροπή, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 41-12 στα τελευταία 14 λεπτά και να φτάσει στη νίκη. Και έτσι, μπορεί ο Στάθης Παπαδιονυσίου να ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και ο Απόλλωνας Τσόχλας να έβαλε σε μια τάξη τα πράγματα, αλλά ο Διονύσης Σκουλίδας ήταν αυτός που σάλπισε την ανατροπή. Ο 24χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που σκόραρε τους 9 από τους 15 πόντους της ομάδας του, όταν αυτή μετέτρεψε το 54-55 σε 69-60, και συνολικά είχε 12 πόντους με 4/8 τρίποντα, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

5.Νικόλας Παπανικολάου (Ψυχικό)

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας είναι ο προπονητής του Ψυχικού και αυτός που έχει δημιουργήσει επί οκταετία μια εξαιρετική ομάδα, αλλά το μυαλό του στο παρκέ, είναι ο Νικόλας Παπαπνικολάου, ο οποίος αποτελεί την παρακαταθήκη της ΑΕΨ. Στην σπουδαία νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 14 πόντους με 1/1 βολές, 5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 25 βαθμούς αξιολόγησης, και κέρδισε στο νήμα τον τίτλο του καλύτερου της ομάδας του, από τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς ο οποίος σκόραρε 23 πόντους με 6/10 τρίποντα.

Προπονητής

Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)

Στα 40 του χρόνια ο Δημήτρης Τσαλδάρης έχει μπει με απότομο τρόπο και σε ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις στον στίβο της προπονητικής. Στην δεύτερη σεζόν του ως head coach στον Ολυμπιακό, δείχνει να ωριμάζει μαζί με τη νεανική ομάδα που διαθέτει, και να κάνει πρωταθλητισμό. Έτσι, κατάφερε να ανακατέψει την τράπουλα στην χθεσινή (21/4) αναμέτρηση, και εκεί που το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη φαινόταν να απομακρύνεται, κατάφερε να μετατρέψει το 37-50 σε 78-62 με ένα επιμέρους σκορ 41-12 στα τελευταία 14 λεπτά της αναμέτρησης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ