20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής (Β’ Γύρος)

Η 4η Αγωνιστική του Β’ Γύρου της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Νίκος Μίχαλος (Παγκράτι)

Στα 44 του χρόνια ο Νίκος Μίχαλος δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ωστόσο όταν μπαίνει στο παρκέ, είναι ηγετικός, παίρνει την ευθύνη και αυτό έπραξε και χθες (12/6) στο κλειστό του Υμηττού, όπου με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στο Παγκράτι με 82-81 και το δικαίωμα να ελπίζει για είσοδο την πρώτη πεντάδα. Συνολικά ολοκλήρωσε τι παιχνίδι με 8 πόντους (2/4 τριπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ), με τα δυο τρίποντα να βάζουν την σφραγίδα της νίκης στο γειτονικό ντέρμπι.

2.Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Την δεύτερη του νιότη διάγει ο Νίκος Κακλαμάνος, ο οποίος στα 40 του χρόνια πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του. Όπως και ο Νίκος Μίχαλος, έτσι και αυτός δεν έχει να αποδείξει κάτι, και απέναντι στο Μαρούσι ήταν απολαυστικός, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην Καρδίτσα να κοιτάζει την πρώτη πεντάδα. Ο έμπειρος αθλητής ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους (2/10 διπ., 5/10 τριπ.), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

3.Διονύσης Σκουλίδας (Ολυμπιακός)

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ του πρωταθλήματος, και το απέδειξε στο μεγάλο διπλό ανόδου του Ολυμπιακού στην Ελευθερούπολη, και μάλιστα σε ώρα που η μπάλα «έκαιγε» και η ομάδα του ακολουθούσε στο σκορ. Έτσι, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +5 (60-55) και με 7 λεπτά να απομένουν, με 2/2 τρίποντα έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο +1 (61-60), ξεκλειδώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, με τους συμπαίκτες του να τελειώνουν την δουλειά. Στο σύνολο είχε 11 πόντους με 1/1 δίποντα και 3/6 τρίποντα.

4.Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Αποτελεί την αποκάλυψη της σεζόν, όχι μόνο για την Καρδίτσα αλλά και για ολόκληρο το πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας μια μαγική σεζόν. Ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής δεν σταμάτησε να «πυροβολεί» ούτε απέναντι στο Μαρούσι, έχοντας 29 πόντους (4/6 διπ., 7/12 τριπ.), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 32 βαθμούς στην αξιολόγηση, και χωρίς να εκτελέσει καμία ελεύθερη βολή.

5.Γιάννης Μολφέτας (Απόλλων Πατρών)

Ο Απόλλων έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της απευθείας ανόδου, και παρά την απουσία του Γιώργου Διαμαντάκου βρήκε τον τρόπο να «αποδράσει» από το κλειστό της Νέας Ερυθραίας, κερδίζοντας τον πολύ δυνατό, Πανερυθραϊκό. Ηγετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο αρχηγός των «μελανόλευκων» Γιάννης Μολφέτας, ο οποίος πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο για το 60-57, αλλά και ένα καθοριστικό δίποντο όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γυρίσουν την κατάσταση. Ο 29χρονος φόργουορντ ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα, έχοντας 17 πόντους (1/1 βολές, 5/8 διπ., 2/5 τριπ.,) με 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Προπονητής 

Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός έχοντας τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, και με την εικόνα του να μην είναι και η καλύτερη στα εκτός έδρας παιχνίδια, το ταξίδι στην Ελευθερούπολη μόνο ευοίωνο δεν έμοιαζε. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αγωνιστικότητα, πάθος και χαρακτήρα και βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν τον Γυμναστικό στην πόλη της Μακεδονιάς και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να έχει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία αλλά και την διαχείριση της αναμέτρησης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ