13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Η 3η αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή που την συνοδεύει.

1.Μάλκολμ Άρμστεντ (Καβάλα)

Ο έμπειρος Αμερικάνος γκαρντ αποτελεί το λόγο που η Καβάλα όχι μόνο βρίσκεται στο 2/2, αλλά δείχνει να αλλάζει και στόχους μετά την τεράστια νίκη, με ανατροπή, επί του πολύ δυνατού Αμαρουσίου. Ο 32χρονος αθλητής ήταν καταλυτικός για την Ένωση, έχοντας 19 πόντους με 2/5 βολές, 4/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 4 κλεψίματα με 28 βαθμούς στην αξιολόγηση, και όντας στο γήπεδο για 39 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

2.Χρήστος Ιορδάνου (Ψυχικό)

Έχοντας ξεπεράσει όλα τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια του Γιώργου Ρεμεντέλα. Στην άνετη νίκη του Ψυχικού με αντίπαλο την Δάφνη Δαφνίου, ο Χρήστος Ιορδάνου ήταν αλάθανστος, έχοντας 19 πόντους με 8/9 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 26 στην αξιολόγηση, σε 20 λεπτά συμμετοχής.

3.Νίκος Παπαρέγκας (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Αποτέλεσε μια από τις μεγάλες μεταγραφές για τον Κόροιβο το φετινό καλοκαίρι, και με το ξεκίνημα του στην ομάδα της Αμαλιάδας πήρε τον ρόλο του ηγέτη. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ, Νίκος Παπαρέγκας, συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε επίπεδο Εθνικών κατηγορίων, και στο παιχνίδι με το Παγκράτι ήταν απολαυστικός, σκοράροντας 22 πόντους με 1/2 βολές, 3/6 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 24 βαθμούς στη αξιολόγηση.

4.Γιόβαν Τζόρτζεβιτς Μαρίνκοβιτς (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 79-78 τον Τρίτωνα, δηλαδή μια από τις πληρέστερες ομάδες του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Ο 28χρονος Σέρβος φόργουορντ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 3ης αγωνιστικής, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 28 πόντους με 3/3 βολές, 8/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Γιάννης Μπουρούσης (Καρδίτσα)

Όσα λόγια και να γράψουμε, δεν μπορούν να καλύψουν το πόση λάμψη δίνει στο πρωτάθλημα της Α2 ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόμα, αν όχι το μεγαλύτερο, που έχουν αγωνιστεί στην κατηγορία. Ο 38χρονος σέντερ έχει θέσει ως προσωπικό στόχο να φέρει την ομάδα της γενέτειρας του στην Α1, και το έδειξε έμπρακτα στην πρώτη του παρουσία. Με αντίπαλο τον Πανερυθραϊκό ήταν καταλυτικός, έχοντας 23 πόντους με 5/7 δίποντα, 9/14 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Χριστόφορος Κουρουζίδης (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Ηλίας Λαζός τόλμησε και έδωσε τα ηνία του Φίλιππου στον 38χρονο Χριστόφορο Κουρουζίδη, ο οποίος κατάγεται από την Βέροια. Σαν αθλητής αγωνίστηκε για 8 χρόνια στον Φίλιππο, ενώ για επτά χρόνια βρέθηκε στην Κρήτη, σε Εργοτέλη και Ηράκλειο, όπου κέρδισε 4 παγκρήτια πρωταθλήματα. Την σεζόν 2019-2020 οδήγησε την γυναικεία ομάδα του συλλόγου στην Α2, και φέτος παίρνει την ευκαιρία του. Έτσι, στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι, οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλο διπλό στον Υμηττό, απέναντι στον Αμύντα, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε μετά από δυο παρατάσεις. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας της Ημαθίας στην Αθήνα μετά το 2016.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ