21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκαν και οι υποχρεώσεις στην 2η αγωνιστική της Α2 Ανδρών, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή.

1.Θωμάς Νίκου (Ελευθερούπολη)

Ο νομός Καβάλας είναι γνώριμος για τον Θωμά Νίκου, και έτσι μετά την Ένωση την οποία υπηρέτησε, αγωνίζεται πλέον στην Ελευθερούπολη, έχοντας ως στόχο να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. Ο 41χρονος γκαρντ ήταν ο υπαίτιος του αγωνιστικού ξεσπάσματος της στον Υμηττό, και στο εμφατικό 79-47 επί του Αμύντα. Ο πολύπειρος γκαρντ διακρίθηκε έχοντας 12 πόντους (3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 21 βαθμούς αξιολογήσης.

2.Παύλος Ξύδας (Μαρούσι)

Το πόσο μεγάλη απώλεια είναι ο Παύλος Ξύδας φάνηκε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την μη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού στο εντός έδρας παιχνίδι του Αμαρουσίου με το Ψυχικό. Ο 26χρονος γκαρντ έχει προοδεύσει τα μέγιστα, και στην έκτη του σεζόν με την ομάδα των βορείων προαστίων εξελίσσεται σε βαρόμετρο. Στην αναμέτρηση με το Παγκράτι είχε 23 πόντους (1/3 διπ., 7/13 τριπ.), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

3.Νίκος Κόκκαλης (Τρίτωνας)

Το απόλυτο βαρόμετρο. Σε κάθε νίκη του Τρίτωνα αποτελεί τον κομβικό του παίκτη, και αυτό συνέβη στην σπουδαία νίκη της Αθηναϊκής ομάδας στην Καβάλα. Ο έμπειρος φόργουορντ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 28 πόντους (4/7 βολές, 6/10 δίποντα, 4/9 τρίποντα), 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 33 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Παναγιώτης Στάθης (Πανερυθραϊκός)

Παίκτη της καλύτερης πεντάδας έβγαλε το παιχνίδι που έκλεισε την 2η αγωνιστική, με τον Πανερυθραϊκό να φιλοξενεί τον Φίλιππο Βέροιας στο «Στ.Καλαϊτζης». Ο Παναγιώτης Στάθης ήταν αυτός που ξεχώρισε, έχοντας εξαιρετική παρουσία, και αποτελώντας έναν από τους παίκτες στους οποίους δίνει μεγάλη βάση ο Δημήτρης Χουχουλής. Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 22 πόντους με 5/5 βολές, 4/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 24 βαθμούς αξιολόγησης σε 16 λεπτά συμμετοχής.

5.Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

Στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε άνετα τον Οίακα Ναυπλίου, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους ψηλούς του. Ένας από αυτούς ήταν ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος κυριάρχησε, έχοντας 18 πόντους (4/4 βολές, 7/12 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 23 βαθμούς αξιολόγησης.

Προπονητής

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)

Μπορεί η Ελευθερούπολη να μην παρουσίασε καλή εικόνα στα δυο πρώτα της εντός έδρας παιχνίδια με Ψυχικό για το Κύπελλο Ελλάδας και Μαρούσι για το Πρωτάθλημα, αλλά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αμύντα, παρουσιάστηκε ισοπεδωτική, επικρατώντας με 79-47, και δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας του. Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί ουσιαστικά τον προπονητή που πήρε από το χεράκι τον Γυμανστικό, φέρνοντας τον στο να πρωταγωνιστεί στην Α2, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης της Μακεδονικής ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ