14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Η 2η αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή που την συνοδεύει.

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Με το δεξί ξεκίνησε το «πυραυλοκίνητο» Μαρούσι την σεζόν, και έχοντας το πόδι συνεχώς στο γκάζι επικράτησε με 88-73 της Ελευθερούπολης. Αυτός που έδωσε φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση, και αποτέλεσε το κλειδί της νίκης ήταν ο Ορφέας Στασινός, ο οποίος ήταν ουσιαστικά αξεπέραστος. Ο 23χρονος γκαρντ σκόραρε 26 πόντους έχοντας 2/2 βολές, 3/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 36 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Νεμάνια Μανοίλοβιτς (Τρίτωνας)

Ο 28χρονος Σέρβος γκαρντ επέστρεψε στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και με το καλημέρα ξανά βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα, έχοντας και πάλι σύνθετη παρουσία σε πολούς τομείς του παιχνιδιού του Τρίτωνα. Συνολικά σκόραρε 18 πόντους με 5/6 βολές, 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 27 στην αξιολόγηση στη νίκη της ομάδας του επί του Μεσολογγίου και ήταν αυτός που την κράτησε με 14 πόντους στο πρώτο δύσκολο ημίχρονο της αναμέτρησης, πριν αναλάβουν δράση οι συμπαίκτες του, και διαμορφώσουν το τελικό 84-69.

3.Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Η φιλόδοξη Καρδίτσα τα βρήκε δύσκολα στο Αγρίνιο, αλλά ο Δημήτρης Λιόγας ευτύχισε να έχει ως σημείο αναφοράς τον πολύπειρο και αρχηγό των Θεσσαλών, Νίκο Κακλαμάνο. Ο 40χρονος γκαρντ πραμγατοποίησε μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της πολύ μεγάλης καριέρας του, ολοκληρώνοτνας το παιχνίδι με 30 πόντους και 3/4 βολές, 9/13 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 30 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Αλέξανδρος Σταματογιάννης (Πανερυθραϊκός)

Ο Δημήτρης Χουχουλής αποτελεί έναν από τους προπονητές ξέρει να δημιουργεί παίκτες, και αυτό φάνηκε άμεσα στην περίπτωση του Αλέξανδρου Σταματογιάννη. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μετακινήθηκε στην θέση «τέσσερα» ήταν εξαιρετικός στην ευρεία νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Κόροιβου Αμαλιάδας, έχοντας 12 πόντους με 1/3 βολές, 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 19 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Σάββας Τζουγκαράκης (Παγκράτι)

Ο Χανιώτης σέντερ επέστρεψε στο Παγκράτι μετά από μια δεκαετία και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, αποτελώντας την «κολόνα» τον «ροσονέρι» στην απίθανη νίκη τους στον κλειστό της Πυρκάλ επί του Αμύντα. Ο 35χρονος ψηλός εμφανίστηκε ποιο ώριμος από ποτέ, έχοντας 17 πόντους με 3/4 βολές, 7/13 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 19 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Γιάννης Γιαννόπουλος (Παγκράτι)

Το Παγκράτι βρέθηκε στο κλειστό του Αμύντα, με δυο έμπειρους παίκτες, πέντε νεαρούς που έχουν κάποια σχετική μικρή εμπειρία στις Εθνικές κατηγορίες και πέντε παίκτες από το εφηβικό του τμήμα, και όμως κατάφερε να φύγει με το διπλό από τον Υμηττό έχοντας απέναντι του μια από τις εμπειρότερες ομάδες της κατηγορίας, Αυτό πιστώνεται στον επίσης ρούκι στην Α2, Γιάννη Γιαννόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στο Παγκράτι ως προπονητής, με τα πρώτα του δείγματα να είναι άκρως θετικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ