23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Η 14η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση από το φαινόμενο που ονομάζεται, Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο 43χρονος γκαρντ ήταν μια ομάδα μόνος του στη νίκη του Αμαρουσίου στο Ναύπλιο επί του Οίακα, έχοντας κάτι παραπάνω από το 1/3 τον πόντων της ομάδας του, και τα μισά τρίποντα. Στο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έκλεισε την παρουσία της στην οκτάδα, σκόραρε 35 πόντους με 10/11 βολές, 2/4 δίποντα, 7/14 τρίποντα με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 34 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Τζόι Γκάτζο (Αμύντας)

Την καλύτερη του εμφάνιση σε επίπεδο Α2 Ανδρών πραγματοποίησε ο Τζόι Γκάτζο, ο οποίος ήταν κομβικός στην εκτός έδρας νίκη του Αμύντα στο κλειστό του Στρέφη επί του Τρίτωνα στην παράταση, Ο 24χρονος αθλητής βρίσκεται, ο οποίος έχει αγωνιστεί επίσης σε Ψυχικό, Παπάγου και Δάφνη Δαφνίου είχε 21 πόντους με 7/11 βολές, 1/2 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 19 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Την καλύτερη του χρονιά διανύει ο Νίκος Παπαρέγκας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παίκτες που βγαίνουν μπροστά. Αυτό έπραξε ο 27χρονος φόργουορντ και στην καθοριστική αναμέτρηση του ΑΣΚ με το Ψυχικό, αποτελώντας καθοριστικό παράγοντας της εισόδου των Θεσσαλών στην οκτάδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, έχοντας 18 πόντους με 5/6 βολές. 2/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Μάριος Δόξας (Παγκράτι)

Άνετη νίκη απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας πέτυχε το Παγκράτι, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Μάριος Δόξας ξεχώρισε, γεμίζοντας την στατιστική του. Ο 25χρονος ψηλός, ο οποίος μαζί με τους Μανώλη Ματαλιωτάκη και Γιάννη Γκαβασιάδη δημιουργούν μια δυνατή γραμμή ψηλών, είχε σε σχεδόν 18 λεπτά συμμετοχής, 14 πόντους με 7/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα και 24 στην αξιολόγηση.

5.Άλεξ Βουγιούκας (Πανερυθραϊκός)

Μια νίκη που ελάχιστοι πίστευαν πέτυχε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος πέρασε από την έδρα της πολύ δυνατής Ελευθερούπολης, δείχνοντας χαρακτήρα και θέληση. Κομβικός στη συγκεκριμένη επιτυχία ήταν ο Άλεξ Βουγιούκας, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στο τέταρτο και κομβικό δεκάλεπτο, έχοντας 16 πόντους με 2/2 βολές, 7/10 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 19 στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ίσως πρόκειται για μια από τις κορυφαίες χρονιές του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος διανύει την 21η του σεζόν στο τιμόνι του Πανερυθραϊκού. Μπορεί το ρόστερ που δημιούργησε το περσινό καλοκαίρι να ήταν πλήρης και γεμάτο, αλλά κατέληξε να αγωνίζεται χωρίς πέντε βασικούς, και να καταφέρνει παρόλα αυτά να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας ρεκόρ 9-2 από την διακοπή και μετά. Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας το μεγάλο διπλό στην Ελευθερούπολη, έδρα που ελάχιστες ομάδες θα περάσουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ