22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Η 13η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση για έναν από τους παίκτες που βάζουν υποψηφιότητα για τον MVP του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Ο 43χρονος γκαρντ αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη νίκη του Αμαρουσίου επί του Τρίτωνα, αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα του σφράγισε την παρουσία της στην οκτάδα. Στη δύσκολη νίκη της ομάδας του είχε 24 πόντους με 5/5 βολές, 5/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 28 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Άλλος στη θέση του όχι μόνο δεν θα βρισκόταν στην δωδεκάδα, αλλά δεν θα σκεφτόταν να αγωνιστεί. Ωστόσο, ο 38χρονος αρχηγός του Πανερυθραϊκού έδωσε το παρών στο τέταρτο δεκάλεπτο της κρίσιμης αναμέτρησης με την Καρδίτσα, και ήταν αυτός που με τρίποντο στα 5'' πριν το τέλος έκρινε το παιχνίδι, και σφράγισε την οκτάδα για την ομάδα του. Ο πολύπειρος γκαρντ των «ερυθρολεύκων» δεν βρίσκεται στην πεντάδα για τους 6 πόντους (2/4 τριπ.) και το νικητήριο σουτ, αλλά για την θέληση που έδειξε, αποτετελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους αθλητές.

3.Φώτης Μαλέλης (Δάφνη Δαφνίου)

Στο Χαϊδάρι μπορεί να μην περπάτησαν ανάλογα με την χρονιά που επιθυμούσαν αλλά η παρουσία του Φώτη Μαλέλη αποτελεί ένα μεγάλο συν για την φετινή προσπάθεια. Ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος μετράει 10,6 πόντους και 5,9 ριμπάουντ στη σεζόν. είχε απέναντι στην Καβάλα , 19 πόντους με 4/4 βολές, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 25 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Νικόλας Παπανικολάου (Ψυχικό)

Αποτελεί μόνιμο σημείο αναφορά για το Ψυχικό τα τελευταία χρόνια, και το μυαλό του Γιώργου Ρεμεντέλα εντός παρκέ. Σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα τελικού για την ΑΕΨ, ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οκτάδα στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν. Έτσι στην αναμέτρηση με τον Οίακα Ναυπλίου είχε 16 πόντους με 1/2 βολές, 6/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα με 29 βαθμούς αξιολόγησης, σε μια πλήρης εμφάνιση από τον έμπειρο αθλητή.

5.Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλων Πατρών)

Ο Απόλλωνας Πάτρας έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες, και πέρασε από μια ακόμη έδρα που στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός. Η μεγάλη διαφορά για τους «μελανόλευκους» στο φετινό πρωτάθλημα ονομάζεται Γιώργος Διαμαντάκος, με τον Σπαρτιάτη σέντερ να αποτελεί σημείο αναφορά και να κάνει την διαφορά. Αυτό έπραξε και στην αναμέτρηση στον Υμηττό με τον Αμύντα, όπου ουσιαστικά αγωνίζονταν χωρίς αντίπαλο, έχοντας 24 πόντους με 6/7 βολές, 9/11 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 κοψίματα και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών)

Τρομερή δουλειά κάνει ο Νίκος Βετουλάς στην τρίτη του θητεία στον Απόλλωνα, οδηγώντας τους Πατρινούς σε επτά διαδοχικές νίκες και σε πορεία πρωταθλητισμού. Το παιχνίδι με τον φορμαρισμένο Αμύντα στο κλειστό της «Πυρκάλ» ήταν εξ' αρχής δύσκολο, και έγινε δυσκολότερο όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +15 (30-15) στο 16'. Ο έμπειρος τεχνικός δούλεψε το παιχνίδι, άλλαξε σχήματα, παρέθεσε 7 διαφορετικά σχήματα στο παρκέ, και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη, και να δει τον Απόλλωνα να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ