17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Η 12η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της

1.Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Α2 Ανδρών, μετά την εύκολη νίκη του και το ξέσπασμα με αντίπαλο την Δάφνη Δαφνίου. Κορυφαίος σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παίκτες που είναι ικανοί να στελεχώσουν τους «ερυθρόλευκους», αν επιστρέψουν στην Basket League. Ο 19χρονος γκαρντ είχε 12 πόντους (4/5 βολές, 1/1 διπ., 2/3 τριπ.), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 22 βαθμούς αξιολόγησης.

2.Αντώνης Μάντζαρης (Τρίτωνας)

Ο Τρίτωνας πήρε σπουδαία νίκη με αντίπαλο το Ψυχικό, και κρατάει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Κορυφαίος και καταλυτικός με το τρίποντο που πέτυχε ήταν ο Αντώνης Μάντζαρης, δείχνοντας τον ηγετικό χαρακτήρα του. Ο 35χρονος γκαρντ είχε 26 πόντους με 4/6 βολές, 2/4 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 22 βαθμούς αξιολόγησης.

3.Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός)

«Ηρωική» εμφάνιση από τον Γιάννη Αθανασούλα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη του Πανερυθραϊκού στο Ναύπλι επί του Οίακα. Ο 34χρονος γκαρντ παρότι τραυματίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, θέλησε να αγωνιστεί, με τον Δημήτρη Χουχουλή να τον χρησιμοποιεί κυρίως στην επίθεση. Συνολικά πέτυχε 19 πόντους (1/4 βολές, 3/5 δίποντα, 4/8 τριπ.) με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 17 βαθμούς αξιολόγησης, έχοντας μάλιστα τους 6 τελευταίους από τους 8 πόντους της ομάδας του, στο κλειστό 79-74 με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

4.Γιάννης Μολφέτας (Απόλλων Πάτρας)

Ασταμάτητος δείχνει ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος συνεχίζει το σερί του, έχοντας ως βασικό στόχο την επιστροφή του στην Basket League. Στο δύσκολο παιχνίδι με το Μαρούσι, ο αρχηγός των «μελανόλευκων», ο Γιάννης Μολφέτας ήταν αυτός που μια εντυπωσιακή εμφάνιση ώθησε την ομάδα του στην 9η νίκη στο πρωτάθλημα. Συνολικά ο 29χρονος φόργουορντ είχε 28 πόντους με 5/9 βολές, 4/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Θοδωρής Καρράς (Καρδίτσα)

Εμφάνιση καριέρας αλλά και παράσταση που θα μείνει στην ιστορία της Α2 Ανδρών έδωσε ο Θοδωρής Καρράς, ο οποίος ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός στην αναμέτρηση του ΑΣΚ με τον Φίλιππο Βέροιας. Ο 24χρονος σέντερ είχε 31 πόντους με 3/3 βολές, 14/21 δίποντα, 16 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 49 βαθμούς στην αξιολόγηση, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη της κατηγορίας, πίσω από τους 61 βαθμούς που είχε μαζέψει ο Βαγγέλης Καράμπουλας στο 197-116 του Ιωνικού Νίκαιας επί του Εθνικού Πειραιά την σεζόν 2018-2019.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός έχει αγκαλιάσει μια θέση στην πρώτη οκτάδα, αλλά αυτό που έχει πετύχει ο Δημήτρης Χουχουλής δείχνει την προπονητική του ικανότητα. Έχοντας εκτός μια πεντάδα βασικών παικτών με τραυματισμούς, και αντιμετωπίζοντας άλλους δυο χθες (12/5) στο Ναύπλιο, κατάφερε να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε μια σπουδαία νίκη στο Ναύπλιο επί του Οίακα, δίνοντας μάλιστα χρόνο συμμετοχής σε όλη αυτή την πορεία σε αθλητές από την εφηβική ομάδα του συλλόγου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ