22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Η 1η Αγωνιστική ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου του 2020 και ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου το 2021, και οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών ίσως έχουν ξεχάσει τα κατορθώματα τους.

Το basketa.gr ωστόσο δεν τους ξέχασε, και μετά την χθεσινή (7/4) αναμέτρηση της Καρδίτσας με τον Αμύντα σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν επέστρεψε στο αγαπημένο του Μαρούσι για να κλείσει την καριέρα του, αλλά να το οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Αυτό έπραξε όταν πέρυσι το βοήθησε να επιστρέψει με άνεση στην Α2 Ανδρών, ενώ στην πρεμιέρα ήταν καταλυτικός στο σπουδαίο διπλό στην Ελευθερούπολη. Απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί ένα από τα φαβορί για την μάχη της ανόδου, ο 43χρονος γκαρντ είχε 25 πόντους με 7/8 βολές, 3/5 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 3 τελικές πάσες.

2.Γιώργος Αγγέλου (Απόλλωνας Πατρών)

Άνετη νίκη είχε πετύχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας Πατρών, επικρατώντας της Καβάλας με 84-64. Εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο του Γιώργο Αγγέλου, ο οποίος με το καλημέρα είχε δείξει το λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε. Ο 27χρονος γκαρντ, είχε 22 πόντους με 4/4 βολές, 6/6 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 28 βαθμούς αξιολόγησης.

3.Διονύσης Σκουλίδας (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός έχει ως άμεσο στόχο την επάνοδο στην Basket League και έτσι δίπλα στους εξαιρετικούς αθλητές που διαθέτει, πρόσθεσε και δυο πρωταθλητές. Στάθης Παπαδιονυσίου και Διονύσης Σκουλίδας ήρθαν από τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, με τον δεύτερο να δείχνει με το καλημέρα την αξία του. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Τρίτωνα είχε 20 πόντους με 2/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 4 ριμπάουντ.

4.Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Η 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε μετά από έξι μήνες, με τον Αμύντα να επικρατεί στην Καρδίτσα του ΑΣΚ με το ισχνό 57-53. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση είχε ο Ανδρέας Κανονίδης, ο οποίος ήταν αυτός που με 2/2 τρίποντα, γύρισε την κατάσταση όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω με 40-32, και συνολικά είχε 11 πόντους (1/4 διπ., 3/9 τριπ.), με 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο.

5.Μανώλης Ματαλιωτάκης (Παγκράτι)

Καλύτερη πρεμιέρα με το Παγκράτι στην Α2 δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο δυναμικός ψηλός. Στην αναμέτρηση με το Ψυχικό ο Μανώλης Ματαλιωτάκης ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι κοντά στην ρακέτα, έχοντας 21 πόντους  (5/10 βολές, 8/10 δίποντα), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 24 βαθμούς αξιολόγησης, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους πυλώνες στην ως τώρα πορεία των «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Ο έμπειρος προπονητής έχει βρει την γη της επαγγελίας στο Μαρούσι, και την τελευταία διετία έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο να δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα, η οποία αποδίδει θελκτικό μπάσκετ. Αυτό έδειξε και στην Ελευθερούπολη, όπου πέτυχε 91 πόντους στην έδρα του ισχυρού Γυμναστικού, ξεκινώντας με νίκη το φετινό πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ