19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής (Β’ Γύρος)

Η 1η Αγωνιστική του Β' Γύρου της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Φώτης Ζούμπος (Απόλλων Πατρών)

Το Παγκράτι φαίνεται ότι αποτελεί μια από τις αγαπημένες ομάδες του Φώτη Ζούμπου, ο οποίος στα δυο φετινά παιχνίδια έχει «φορτώσει» το καλάθι των «ροσονέρι» με 35 πόντους και 8/12 τρίποντα. Στην αναμέτρηση της Περιβόλας ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του όρθια σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι ως και το 32', και ολοκλήρωσε με 19 πόντους (3/5 διπ., 4/7 τριπ.), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 20 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Θανάσης Τσούκας (Καρδίτσα)

Ο ταλαντούχος γκαρντ εξελίσσεται σε έναν από τους «αφανής» ήρωες του ΑΣΚ Καρδίτσας, με την Κώστα Κομποδιέτα να παίρνει πλέον τα μέγιστα από όλους τους παίκτες του. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, εκτός από τους 12 πόντους (3/4 διπ., 2/5 τριπ.) που πέτυχε, μάζεψε και 4 ριμπάουντ, τα οποία ήταν επιθετικά και μάλιστα σε πολύ κρίσιμο της αναμέτρησης. Ακόμη ένα παίκτης που μέσω της φετινής Α2 Ανδρών κάνει το παραπάνω βήμα.

3.Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Αν ένας παίκτης έχει αναδειχθεί την τρέχουσα σεζόν αυτός είναι ο Νίκος Παπαρέγκας. Ο 27χρονος φόργουορντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 1ης αγωνιστικής του Β' Γύρου, όντας ο «δήμιος» του Ολυμπιακού. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής ήταν καταλυτικός, έχοντας 27 πόντους με 3/5 βολές, 6/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 35 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι)

Την καλύτερη του εμφάνιση σε επίπεδο Α2 Ανδρών πραγματοποίησε ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει συνδυάσει τις δυο καλύτερες φετινές του εμφανίσεις με αντίπαλο τον Αμύντα, έχοντας πετύχει 31 πόντους σε δυο παιχνίδια. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, αθλητής, είχε 17 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Αλέξης Ράπτης (Ελευθερούπολη)

Μπορεί να έχει φτάσει στα 40 του χρόνια, αλλά ο Αλέξανδρος Ράπτης πραγματοποιεί μια σπουδαία χρονιά με την Ελευθερούπολη κρατώντας ουσιαστικά μόνος του την φροντ λάιν της ομάδας του. Απέναντι στον Πανερυθραϊκό συμπλήρωσε τρία εξαιρετικά παιχνίδια στην σειρά, στα οποία έχει 22/31 δίποντα, με τα δυο να είναι απέναντι στην ίδια ομάδα, Μάλιστα, με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», ένα σύνολο με μια από τις καλύτερες γραμμές ψηλών στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών είχε 30 πόντους με 13/19 δίποντα και 23 ριμπάουντ, ενώ στο νικητήριο παιχνίδι στη Νέα Ερυθραία ήταν η «κολόνα» της ομάδας του με 14 πόντους (6/11 διπ.), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 17 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Κώστας Κομποδιέτας (ΑΣ Καρδίτσας)

Η απόφαση να δώσει το χρίσμα την περσινή σεζόν στον Κώστα Κομποδιέτα, αποτελεί ιδιαίτερα επιτυχημένη επιλογή για τη διοίκηση του ΑΣ Καρδίτσας, με τον Θεσσαλό τεχνικό να κερδίζει για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Ολυμπιακό. Ο ΑΣΚ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα διαβασμένος και αποφασισμένος και με στοχευμένο παιχνίδι, έφτασε στους 91 πόντους, υποτάσσοντας με σχετική άνεση τους ποιοτικούς «ερυθρόλευκους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ