23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι δυο πρώτοι, η οκτάδα και η…«σφαγή»

Μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, έκλεισε η υπόθεση αναφορικά με την πρώτη οκτάδα, με τη νίκη της Καρδίτσας επί του Ψυχικού και η αντίστοιχη του Αμύντα στου Στρέφη επί του Τρίτωνα να ολοκληρώνει το παζλ.

Η μοναδική εκκρεμότητα, και η σημαντικότερη αφορά την πρώτη θέση, η οποία θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική του γύρου, όταν ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Πατρών, με τις δυο ομάδες να ερίζουν ως τα μεγάλα φαβορί για τις δυο θέσεις που οδηγούν στην Basket League. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» ανέβαλαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, και πλέον απομένει να οριστεί η αναμέτρηση.

Με τον πρώτο γύρο να ολοκληρώνεται το Σάββατο (22/5) οι οκτώ πρώτες ομάδες θα κληθούν να παίξουν έναν γρήγορο δεύτερο γύρο, στις έδρες των αντιπάλων τους, με την πρώτη ομάδα της κατάταξης να παίρνει το απευθείας εισιτήριο για την Basket League και αυτές από τις θέσεις δυο ως πέντε να δίνουν αγώνες playoffs, κουβαλώντας μαζί τους και τις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου.

Η μεγάλη «σφαγή» γίνεται από την τρίτη θέση και κάτω, μια τρίτη θέση που μοιράζονται πέντε ομάδες με ρεκόρ 8-4 ενώ και η Καρδίτσα που ακολουθεί στην 8η θέση βρίσκεται στο 7-5.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχει καταφέρει η κάθε ομάδα, και που μπορεί να φτάσει, με την πεντάδα να είναι πλέον ο στόχος.

Απόλλωνας Πατρών (Ρεκόρ 10-1)

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα παρουσιάζει κατά τεκμήριο το καλύτερο μπάσκετ της κατηγορίας, ενώ έχει καταφέρει να περάσει από έδρες όπως αυτές του Παγκρατίου και του Ψυχικού. Μοναδική της απώλεια, και αυτή πριν την διακοπή από την Καρδίτσα στην Περιβόλα. Αν καταφέρει και κερδίσει και τον Ολυμπιακό το ΣΕΦ, τότε θα είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, αν και έχει να δώσει δύσκολα παιχνίδια σε Καρδίτσα, Μαρούσι, Ερυθραία και Ελευθερούπολη.

Ολυμπιακός (Ρεκόρ 9-2)

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, αλλά τα δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει σε Παγκράτι και Υμηττό πήρε κακό βαθμό. Η ομάδα του Δημήτρη Τσλαδάρη θα πρέπει να μπει στον δεύτερο γύρο έχοντας κερδίσει στην έδρα της τον Απόλλωνα, καθώς ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά με πέντε εκτός έδρας παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» αν δεν καταφέρουν να πάρουν την απευθείας άνοδο, θα θελήσουν να έχουν το πάνω χέρι στη διαδικασία των playoffs Και να κρατήσουν την έδρα τους.

Μαρούσι (Ρεκόρ 8-4)

Το Μαρούσι μπαίνει στον δεύτερο γύρο έχοντας δυο πλεονεκτήματα. Το άντρο του Αγίου Θωμά δείχνει απροσπέραστο ενώ οι εκτός έδρας νίκες σε Ελευθερούπολη και Νέα Ερυθραία δίνουν το δικαίωμα στην ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα να ονειρεύεται την πεντάδα και διπλές νίκες απέναντι των συγκεκριμένων αντιπάλων, ενώ έχει να υποδεχθεί και την Καρδίτσα στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου

Ελευθερούπολη (Ρεκόρ 8-4)

Για δεύτερη στη σειρά χρονιά αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών η Ελευθερούπολη, η οποία δεν έχει κρύψει ότι έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει δημιουργήσει μια ομάδα με εξαιρετικές μονάδες, αλλά ως σύνολο παρουσιάζει αστάθεια. Μεγάλες νίκες θεωρούνται αυτές σε Μετς και Υμηττό, ενώ οι εντός έδρας αποτυχίες από τις δυο ομάδες των βορείων προαστίων (Μαρούσι, Πανερυθραϊκός), περιπλέκουν την κατάσταση. Για το ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της χρονιάς θα μιλήσουν τα εντός έδρας παιχνίδια με Απόλλωνα Πατρών και Ολυμπιακός.

Αμύντας (Ρεκόρ 8-4)

Η ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη εντυπωσίασε μετά τη διακοπή, και έχοντας 7 νίκες σε 8 παιχνίδια έχει βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη, έχοντας ως κορυφαίες στιγμές τις εντός έδρας νίκες με Ολυμπιακό και Μαρούσι. Ο αυτό τραυματισμός του Ανδρέα Κανονίδη αποτελεί τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και οι εντός έδρας ήττες από Ελευθερούπολη και Απόλλωνα Πατρών. Στόχος των «πορτοκαλί» αποτελεί η πεντάδα.

Πανερυθραϊκός (Ρεκόρ 8-4)

Όταν επέστρεψε στη δράση στις 3 Απριλίου βρέθηκε στο 0-2 και χωρίς τους δυο βασικούς της γκαρντ. Άλκης Παππάς και Λουκάς Γιαουρτόγλου δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως το τέλος της σεζόν, ενώ ακολούθησαν οι Θανάσης Ντουζίδης, Μάνος Κοντούδης και πρόσφατα οι Γιάννης Αθανασούλας και Τάσος Καλλιανιώτης. Με τέτοιες συνθήκες λογικά καμία ομάδα δεν θα τα κατάφερνε, εκτός από το μαχητικό πνεύμα του Δημήτρη Χουχουλή, που κέρδισε δια περιπάτου στον Υμηττό τον Αμύντα και χθες (19/5) εκτός έδρας την Ελευθερούπολη. Την τελευταία αγωνιστική του γύρου υποδέχεται το Παγκράτι, και έχοντας εντός έδρας Ολυμπιακό και Απόλλωνα Πατρών δικαιούται να ονειρεύεται.

Παγκράτι (Ρεκόρ 8-4)

Μπορεί να χαρακτηριστεί από την ασταθή της πορεία μετά την επανέναρξη. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα έκλεισε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα ως την διακοπή, έχοντας ως παράσημο τη νίκη επί του Ολυμπιακού, και μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές βρισκόταν μόνιμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, μετά την σπουδαία νίκη στου Στρέφη επί του Τρίτωνα και το +54 με τον Οίακα Ναυπλίου ήρθαν οι δυο «σφαλιάρες» με Καρδίτσα (εκτός) και Ελευθερούπολη (εντός) για να προσγειώσουν τους «ροσονέρι», ενώ ενδιάμεσα προηγήθηκε η εντός Μετς ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στη Νέα Ερυθραία, παιχνίδι που με νίκη μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Καρδίτσα (Ρεκόρ 7-5)

Η απώλεια του Μάριου Ματαλών είχε τις συνέπειες της. και αυτό φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια, όταν οι Θεσσαλοί επέστρεψαν μουδιασμένα, γνωρίζοντας τρεις ήττες στα πρώτα τέσσερα τις παιχνίδια. Η ανάταση ήρθε με την τρομερή εμφάνιση απέναντι στο Παγκράτι, για να ακολουθήσει η άνετη νίκη με τον Φίλιππο Βέροιας, και το σφράγισμα της οκτάδας με την δύσκολη επιτυχία απέναντι στο Ψυχικό. Οι Θεσσαλοί έχουν ως μεγάλη επιτυχία το διπλό στην Πάτρα, και θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, έχοντας να αγωνιστούν την τελευταία αγωνιστική στο Μαρούσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ