20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Α2 Ανδρών: Ξεκινάνε με νίκη τα φαβορί

Τζάμπολ κάνει σήμερα (7/10) το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, το οποίο μετά από ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, αλλά και τα παιχνίδι των πλέι οφς, και πλέι άουτ, θα αναδείξει ποιες ομάδες θα πάρουν την άνοδο για την Stoiximan.gr GR BASKET LEAGUE αλλά και ποίες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Β' Εθνική.

Στα τις πρεμιέρας, τα δυο μεγάλα φαβορί για την μάχη της πρωτιάς αναμένεται να μπούνε στο νέο πρωτάθλημα με νίκη, έχοντας αντιπάλους από τους οποίους έχουν το πάνω χέρι. Ο Ηρακλής στην πανίσχυρη έδρα του θα υποδεχθεί τον νεοφώτιστο Ερμή Αγιάς, ο οποίος διαθέτει αξιόλογες μονάδες, αλλά μπαίνει απότομα στα βαθιά της κατηγορίας. Από την πλευρά του το Περιστέρι, μπορεί να μην έχει στην διάθεση του τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, αλλά είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρισας θα αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στο κλειστό «Αλκαζάρ».

Την περσινή σεζόν, με τις Δόξα Λευκάδας και Απόλλωνα Πατρών να αγωνίζονται στην Α1, το αντίστοιχο παιχνίδι ήταν αυτό που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα του υποβιβασμού για τους Πατρινούς, όταν και ηττήθηκαν στην Λευκάδα, από την αδιάφορε τότε αγωνιστικά Δόξα. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι «νησιώτες» αποτελούν το φαβορί της αναμέτρησης, σε μια κόντρα, που έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες.

Στον Χολαργό η σημερινή (7/10) κόντρα με την Καρδίτσα του φέρνει στο μυαλό το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Αντ.Τρίτσης», όπου η τότε οδυνηρή ήττα είχε φέρει εξελίξεις στην φιλόδοξη ομάδα των Βορείων προαστίων. Ο Στέργιος Κουφός έχει στην διάθεση του ένα πολύ μεγάλο οπλοστάσιο, ενώ οι Θεσσαλοί ταξίδεψαν στην Αθήνα με ενθουσιασμό, αλλά και με κόσμο στο πλευρό τους. Αμφίβολος για το συγκρότημα του Λευτέρη Καλογήρου είναι ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς, ενώ εκτός παραμένει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επιστροφή του Εθνικού στο «Π.Σαλπέας», με τους μπλε του Πειραιά να υποδέχονται τη νεοφώτιστη Καστοριά, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να έχουν το πάνω χέρι, αλλά είναι ιδιαίτερα πονηρό, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα ικανότατο και έμπειρο ρόστερ.

Αθηναϊκό ντέρμπι περιμένουμε στο κλειστό του Ψυχικό, με την ΑΕΨ να υποδέχεται τον Αμύντα, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται κλειστό, και χωρίς προγνωστικά. Τέλος, αν και είναι νωρίς, καθοριστικά αναμένονται τα αποτελέσματα σε Δαϊς και Άγιο Θωμά αναφορικά με την μάχη της παραμονής. Ο αλλαγμένος Δούκας υποδέχεται τον Παπάγου, ενώ το Μαρούσι θα φιλοξενήσει τον Αρκαδικό, ο οποίος έχοντας μερικές εβδομάδες προετοιμασίας, αποτελεί ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί.

Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα του basketa.gr για την Α2 Ανδρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕ Λάρισας-Περιστέρι Λόρτος-Τζίμα-Τζιοπάνος (Βαρνάς)

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Αρκαδικός Κοτσιμπος-Κωνσταντινόπουλος-Δημόπουλος (Κορασίδης)

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ερμής Αγιάς Μπήτης-Παφίλης-Τσιαπλής (Δροσόπουλος)

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Καρδίτσα Αναστόπουλος Αντ.-Τσούνας-Λιότσος (Τεφτίκης)

Δαϊς 17.00 Δούκας-Παπάγου Παπαθανασίου-Τσαχάκης-Γιακείμη (Ορφανός)

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Απόλλων Π. Πιτσίλκας Β.-Φακίτσας-Ζαχαρής (Κανελλόπουλος)

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Καστοριά Κατραχούρας-Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης (Ντίνος)

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αμύντας Τσώνος Β.-Μπίκας-Κάρδαρης (Παλάτος)

photo credit: eurokinisi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ