20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Βόρεια προάστεια…ανόδου (vids)

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών κορυφώνεται με την μάχη της ανόδου να μεταφέρεται στα βόρεια προάστεια της Αττικής.

Στη Νέα Ερυθραία ο Πανερυθραϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, και θα προσπαθήσει μετά την εντός έδρας ήττα του από τον Απόλλωνα να πάρει τη νίκη, στοχεύοντας στην πρόκριση του στην πεντάδα των πλέι οφς. Οι «ερυθρόλευκοι» προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα, και αν δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα με αυτόν στην Ελευθερούπολη θα απέχουν δυο βήματα από την απευθείας άνοδο στην Basket League.

Στην πεντάδα θέλει να βρεθεί και το Μαρούσι, το οποίο μετά από δυο συνεχόμενες ήττες φιλοξενεί την ομάδα της Πάτρας, και δεν θέλει αίφνης να βρεθεί σε περιπέτειες. Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Γιώργο Διαμαντάκο στη Νέα Ερυθραία βλέπουν πλέον κάθε παιχνίδι ως τελικό.

Η Ελευθερούπολη συνεχίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της, και απέναντι στο Παγκράτι θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση, την ίδια ώρα που οι «ροσονέρι» ταξίδεψαν στην Καβάλα χωρίς τον Μάριο Δόξα που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, και ολοκληρώνουν τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, παίζοντας όποιες ελπίδες έχουν για το Top-5 στα τελευταία δυο εντός έδρας παιχνίδια.

Καθοριστικό παιχνίδι και στον Υμηττό, με τον Αμύντα να έρχεται πληγωμένος από την εντός έδρας ήττα από το Παγκράτι, και την Καρδίτσα να δίνει πολύ σημαντικό παιχνίδι, θέλοντας να πάρει μια νίκη που θα την φέρει πολύ κοντά στον στόχο των playoffs.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου :

Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Ολυμπιακός Σώμος-Μπίκας-Σπυρόπουλος (Ελευθεριάδης)

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Απόλλων Π. Πουρσανίδης Κ.-Πιτσίλκας-Κατραχούρας (Τεφτίκης)

Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-Παγκράτι Ταρενίδης Στ.-Λόρτος-Λουλουδιάδης (Μπρίγκος)

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καρδίτσα Παντελίδης-Κοντίλης-Τσιμπούρης (Παππάς)

Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 31 (14-3)
--------------------------------------------
2. Απόλλων Πατρών 31 (14-3)
3. Μαρούσι 28 (11-6)
4. Ελευθερούπολη 28 (11-6)
5. Καρδίτσα 27 (10-7)
--------------------------------------------
6. Πανερυθραϊκός 27 (10-7)
7. Παγκράτι 27 (10-7)
8. Αμύντας 26 (9-8)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ