22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Α2 Ανδρών : Απειλεί το αήττητο του Χαρίλαου ο Ολυμπιακός

Παιχνίδι αποδείξεων στο βοηθητικό του ΣΕΦ, και ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αφενός θέλει να σπάσει το αήττητο του Χαρίλαου Τρικούπη, αφετέρου θέλει να κάνει το μεγαλύτερο άλμα προς τα πλέι οφς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δυο συνεχόμενες νίκες, ενώ η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου βρίσκεται στο 16-0, και θέλει να συνεχίσει την θριαμβευτική της πορεία προς την Basket League, έχοντας αμφίβολο τον Παπαδιονυσίου. Στο Αιγάλεω, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων υποδέχεται τον Τρίτωνα, και θέλει να συνεχίσει με νίκη το πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα το νου του στο ΣΕΦ. Σε περίπτωση δικής του νίκης, και ήττας του Χαρίλαου Τρικούπη, θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στο Μεσολόγγι, έχοντας διαφορετικά σχέδια. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τελευταία τριάδα, και ψάχνουν τον τρόπο να απαλλαγούν από αυτή.

Ο Απόλλωνας παρουσιάζει διαφορετική δυναμική στην Περιβόλα, αλλά προέρχεται από δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, με τρεις παρατάσεις, και τελευταίο σουβενίρ τον τραυματισμό του Ζούμπου. Ο Κώστας Δελέγκος ψάχνει λύσεις, έχοντας απέναντι τον φορμαρισμένο Οίακα Ναυπλίου, που ψάχνει δεύτερο διαδοχικό διπλό εντός των τειχών της Πελοποννήσου.

Μεγάλο παιχνίδι στην Καρδίτσα, με τον ΑΣΚ να υποδέχεται το φορμαρισμένο Ψυχικό, σε μια αναμέτρηση που μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τις ισορροπίες στα πλέι οφς. Οι Θεσσαλοί είχαν επικρατήσει και στο πρώτο παιχνίδι (71-62) στην Αθήνα, και θέλουν το 2-0, για να έχουν το πάνω χέρι. Αμφίβολος παραμένει ο Τριανταφύλλου σε ένα ζευγάρι που παρουσιάζει που τα δυο τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις δυο ομάδες να έχουν μοιραστεί τις νίκες στην Καρδίτσα (1-1).

Η Ελευθερούπολη παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένη, και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, έχοντας ως αντίπαλο τον Φίλιππο, από τον οποίο ηττήθηκε στην Βέροια τον πρώτο γύρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν ακόμη μια υπέρβαση. Το Ανατόλια το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ανισορροπία, κερδίζοντας μακριά από την Θεσσαλονίκη, αλλά το παιχνίδι με το Παγκράτι έχει διαφορετική ανάγνωση. Η ομάδα του Πέτρου Γκαϊτατζή είχε ηττηθεί με 70-67 στο Μετς, και θέλει νίκη και διαφορά, την ίδια ώρα οι «ροσονέρι», οι οποίοι παρουσιάζουν διαφορετικό πρόσωπο με τον Δημήτρη Λιόγα στο τιμόνι τους, θέλουν το πρώτο τους διπλό.

Το Αγρίνιο επιστρέφει άκρως επιτυχημένο στην έδρα του, καθώς τα δυο παιχνίδια στην Αθήνα του έδωσαν μια νίκη στο Μετς με το Παγκράτι, και μια ήττα στο φινάλε στο Ψυχικό, και ψάχνει κομβική νίκη απέναντι στην Δάφνη Δαφνίου, την οποία είχε κερδίσει στο Χαϊδάρι. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο νήμα τόσο από Ολυμπιακό, όσο και από Διαγόρα Δρυοπιδέων στην έδρα τους, είδαν τον Τοπάλι να τραυματίζεται σοβαρά, και αναζητούν αντίδραση.

Ο Αμύντας θα παρουσιαστεί για πρώτο φορά με τον Σπύρο Σαμόλη στον πάγκο του, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στον πρώην του ομάδα, αναζητώντας μια νίκη βάλσαμο για την ομάδα του Υμηττού. Στον αντίποδα ο Κώστας Κεραμιδάς θα πρέπει από εδώ και πέρα να κάνει τα σχέδια του χωρίς τον Σιγκούνα που αποχώρησε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Παγκράτι Ζαχαρής-Ταρενίδης Κ.-Χατζηχαρίσης (Σιμητόπουλος)

Καρδίτσας (νέο) 17.00 Καρδίτσα-Ψυχικό Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Χατζημπαλίδης (Τέγα)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Δάφνη Δ. Παναγιώτου-Κωνσταντινίδου-Μακρόπουλος (Μπέστιας)

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Τρίτων Τσώνος-Σκούτας-Φασόλης (Άκελ)

ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός-Χαρίλαος Τρικούπης Κατραχούρας-Αναστόπολους Αντ.-Τσιμπούρης (Μουζάκης Στ.)

Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-Φίλιππος Βέροιας Συμεωνίδης-Θεοδώρου-Τσιρτσιμάλης (Μπρίγκος)

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Οίαξ Ναυπλίου Καλδίρης-Τσολάκος-Τηγάνης (Θεοδοσόπουλος)

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Κόροιβος Καρακατσούνης-Κοντίλης-Χαλαμπαλάκης (Βιδάλης)

Η Βαθμολογία  (σε 16 αγώνες)

1. Χαρίλαος Τρικούπης (16-0) 32
—————————
2. Διαγόρας Δρυοπιδέων (13-3) 29
3. Απόλλωνας Πατρών (10-6) 26
4. Ψυχικό  (10-6) 26
5. Καρδίτσα (9-7) 25
——————————
6. Ελευθερούπολη (8-8) 24
7. Οίακας Ναυπλίου (7-9) 23
8. Δάφνη Δαφνίου (7-9) 23
9. Ολυμπιακός* (11-5) 22
10. Ανατόλια (6-10) 22
——————————–
11. Κόροιβος Αμαλιάδας (6-10) 22
12. Αγρίνιο (6-10) 22
13. Φίλιππος Βέροιας (6-10) 22
14. Αμύντας (4-12) 20
——————————
15. Τρίτωνας (4-12) 20
16. Παγκράτι (4-12) 20

* Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ