20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α1 Γυναικών: Ο απόηχος της 9ης αγωνιστικής (pics)

Δύο ομάδες παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης της Α1 Γυναικών μετά και την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έκανε το ρεπό του και υποχώρησε τρίτος.

Ο Ολυμπιακός και ο ΟΑΧ συνεχίζουν «χέρι χέρι» στην πρώτη θέση, με τις «ερυθρόλευκες» να περνούν με άνεση από την έδρα της Ελευθερίας Μοσχάτου. «Είμαι ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα, αλλά πιο πολύ για την αμυντική εικόνα μας. Η ομάδα θεωρώ ότι ολοένα και βρίσκει το ρυθμό της και τη θέση της μέσα στο γήπεδο και τώρα προσανατολιζόμαστε για το επόμενό μας παιχνίδι», ανέφερε σχετικά ο κόουτς Γιώργος Παντελάκης.

 

Η Άννα Σπυριδοπούλου, από την πλευρά των παικτριών, επεσήμανε: «Κάναμε ακόμα μία καλή εμφάνιση και μέρα με τη μέρα δουλεύουμε για τα πλέι οφ. Βελτιώσαμε την άμυνά μας συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι και η αποστολή μας αποδείχθηκε εύκολη. Συνεχίζουμε τη δουλειά για να παρουσιαστούμε πανέτοιμες στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ελευθερία Μοσχάτου-Ολυμπιακός 44-98

Οι Κρητικές, από την πλευρά τους, επίσης κέρδισαν εκτός έδρας. Επιβλήθηκαν της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και διατήρησαν τη θέση τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχες έφθασαν τις τρεις διαδοχικές ήττες. Τώρα, το χανιώτικο συγκρότημα θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του Κλαδισού (14.04, 13.30).

Δάφνη Αγ. Δημητρίου-ΟΑΧ 63-68

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από αρνητικό σερί δύο ηττών, ανακόπτοντας την πορεία της ΕΦΑΟΖ που προερχόταν από τρεις διαδοχικές νίκες. «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν κακό μπάσκετ. Αυτή η νίκη μάς κρατάει ζωντανούς για την τετράδα, παρ’ όλα αυτά εμφανίσεις σαν την σημερινή (χθεσινή, 11/04) δεν μας δίνουν ελπίδες για τετράδα. Κάναμε λάθη τα οποία δεν δικαιολογούνται, ειδικά από τις ξένες μας, και έδωσαν το περιθώρια στην ομάδα του Ζωγράφου να κυνηγάει το παιχνίδι. Εάν δεν βάζαμε κάποια μεγάλα σουτ ίσως και να το χάναμε», τόνισε ο Νίκος Δουβίτσας.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε ρεπό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, είναι ο επόμενος αντίπαλος για τις «κυανόλευκες», με την αναμέτρηση να γίνεται στο κλειστό της Πυλαίας (14/04, 14.00). Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων (18/04, 14.00). «Όπως και να έχει έχουμε δύο παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε με δύσκολους αντιπάλους και να μπορέσουμε από αυτά να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, που εκεί θα κριθούν όλα . Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ζωγράφου και θα ήθελα προσωπικά να ευχηθώ στη Στέλλα Καλτσίδου, την καλύτερη παίκτρια που έχω δει να παίζει στην Ελλάδα, να γίνει και πολύ μεγάλη προπονήτρια», κατέληξε ο προπονητής του ηπειρώτικου συγκροτήματος.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΕΦΑΟΖ 55-48

Στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε το Σάββατο (10/04), οι Εσπερίδες Καλλιθέας επιβλήθηκαν της Νίκης Λευκάδας, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη τους από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οι νησιώτισσες έχουν να χαμογελάσουν πριν από τη διακοπή, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου απέναντι στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Εσπερίδες Καλλιθέας-Νίκη Λευκάδας 90-61

Φωτ. από Aνδρέα Ανδρεόπουλο.

MVP αναδείχθηκε η Αριάνα Μούρερ. Ποιες παίκτριες ξεχωρίζουν, μέχρι στιγμής, στις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες.

Η βαθμολογία:
1.Ολυμπιακός 15 (7-1)
2. ΟΑΧ 15 (7-1)
3. Παναθηναϊκός 13 (6-1)
4. ΠΑΟΚ 12 (5-2)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 12 (5-2)
6. ΕΦΑΟΖ 10 (3-4)
7. Εσπερίδες Καλλιθέας 10 (2-6)
8. Νίκη Λευκάδας 9 (1-7)
9. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 8 (1-6)
10 Ελευθερία Μοσχάτου 7 (0-7)
-Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Σπόρτιγκ αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική (10η, 14/04):
Νίκη Λευκάδας-Ελευθερία Μοσχάτου
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
ΕΦΑΟΖ-Δάφνη Αγ. Δημητρίου
ΟΑ Χανίων-Παναθηναϊκός
-Το ρεπό τους θα κάνουν Εσπερίδες Καλλιθέας και Ολυμπιακός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ