23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Α1 Γυναικών: Με το μυαλό στους τελικούς (vids)

Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου συνεχίζεται την Τετάρτη (05/05) το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Οι «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους φετινούς τελικούς, αλλά συνεχίζουν να παλεύουν για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας, ενώ τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν τις δύο ομάδες και στην τελική φάση. Οι «πράσινες» θα υποδεχθούν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» τον ΟΑΧ, με στόχο να διατηρήσουν το φετινό εντός έδρας αήττητο.

«Αντιμετωπίζουμε την ομάδα των Χανίων. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας, καθώς είναι το δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ομάδα μας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ματς, όπως κάνουμε και για κάθε ματς ξεχωριστά, και θα παλέψουμε στο γήπεδο, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας», ανέφερε σχετικά η Φαίη Κωτούλα.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο κλειστό του Κλαδισού, οι φιλοξενούμενες επιβλήθηκαν με 85-68:

https://www.youtube.com/watch?v=5S0GcArl7d8

Οι «ερυθρόλευκες», από την πλευρά τους, θα υποδεχθούν στο φαληρικό στάδιο την ΕΦΑΟΖ, στο πρώτο από τα δύο εντός έδρας ματς που έχουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών. Το δεύτερο είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό (08/05, 15.00). Από το κλειστό του Ζωγράφου οι Πειραιώτισσες είχαν περάσει με άνεση (53-84).

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων θα συναντηθούν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ, με τις Θεσσαλονικιές να θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους απέναντι στο ηπειρώτικο συγκρότημα, μετά το 76-60 στο κλειστό της Πυλαίας.

https://www.youtube.com/watch?v=bNyax4rT6hI

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους! Μετά τη διακοπή για το Πάσχα ξανά μπήκαμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια για να τελειώσει και ο δεύτερος γύρος, ξεκινώντας την Τετάρτη (05/05) εκτός έδρας με τα Γιάννενα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, εμείς έχουμε να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο ματς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει η νίκη!», επεσήμανε η Χρύσα Κιλαζίδου από πλευράς «ασπρόμαυρων», οι οποίες προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα κέρδισαν πριν από τη διακοπή του Πάσχα την ΕΦΑΟΖ, στου Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα (05/05):
ΣΕΦ (αιθ. 5) 13.00 Ολυμπιακός-ΕΦΑΟΖ Χρηστίδης Ηλ., Χρηστίδης Π., Ζιώγας (Δραμεσιώτης)
«Π. Γιαννακόπουλος» 15.00 Παναθηναϊκός-ΟΑΧ Τσιμπούρης, Καρακάσης, Ρίζος (Ελευθεριάδης Γ.)
Ιωαννίνων (Ν) 15.00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ Παπαγερίδης, Μελανίδης, Χατζηχαρίσης (Καραδήμας)

Η βαθμολογία (Σε 12 αγώνες):
1. Παναθηναϊκός 23 (11-1)
2. Ολυμπιακός 23 (11-1)
3. ΠΑΟΚ 20 (8-4)
5. ΟΑΧ (8-4)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (6-6)
6. ΕΦΑΟΖ 16 (4-8)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ