22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α1 Γυναικών: Άλλος για το αήττητο κι άλλος για την παραμονή

Η δράση επιστρέφει στην Α1 Γυναικών για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος με δυνατές αναμετρήσεις και δυνατά ντέρμπι.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στην Καλλιθέα, όπου οι Εσπερίδες θα υποδεχτούν τον μαχητικό Σπόρτιγκ. Οι παίκτριες του Θωμά Σκληρού προέρχονται από θριαμβευτική νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, βρίσκουν όμως μπροστά τους ένα Σπόρτιγκ που έχει κάνει άλματα από την αρχή της σεζόν και προέρχεται επίσης από νίκη απέναντι στα Καλύβια. 

Αρκετά πιο βόρεια, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αθηναϊκό στην Πυλαία με τις Θεσσαλονικιές να ελπίζουν μόνο σε νίκη προκειμένου να συνεχίσουν το θετικό σερί τους. Την ίδια στιγμή, το συγκρότημα του Βύρωνα, θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και να διεκδικήσει τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα.

Ο ουραγός Ηρακλής θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Βούλας, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του επί της Νίκης Λευκάδας ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πάρουν το "διπλό" στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω τους την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. 

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στο κυνήγι του 95ου συνεχόμενου ροζ φύλλου σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι "ερυθρόλευκες" μπορεί να προέρχονται από δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα Γυναικών, παραμένουν ωστόσο αήττητες στο πρωτάθλημα και δε σκοπεύουν να αφήσουν τον Πανιώνιο να τους το χαλάσει διεκδικώντας μία νίκη μετά από την ήττα στο ντέρμπι με τις Εσπερίδες Καλλιθέας.

Η Νίκη Λευκάδας ταξιδεύει στην Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Εκεί οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα θα επιδιώξουν να πάρουν το "διπλό" προκειμένου να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχες, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί τους.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει με την αναμέτρηση των Καλυβίων με την Ελευθερία Μοσχάτου. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα από Σπόρτιγκ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός- Πανιώνιος 15.00
Εσπερίδες Καλλιθέας- Σπόρτιγκ 12.30
Καλύβια- Ελευθερία Μοσχάτου 17.30
Ηρακλής- Πρωτέας Βούλας 14.00
Δάφνη Αγίου Δημητρίου- Νίκη Λευκάδας 16.45
ΠΑΟΚ- Αθηναϊκός 13.00

Βαθμολογία: 

Ολυμπιακός 16
Εσπερίδες Καλλιθέας 14
ΠΑΟΚ 13
Πανιώνιος 13
Δάφνη Αγίου Δημητρίου 13
Καλύβια 12
Σπόρτιγκ 11
Ελευθερία Μοσχάτου 11
Πρωτέας Βούλας 11
Νίκη Λευκάδας 11
Αθηναϊκός 10
Ηρακλής 9



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ