25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αύρα… NCAA στα «παράθυρα» (vid)

Το… νέο αίμα της Ιαπωνίας είναι εδώ και θέλει να αποδείξει πως το μπάσκετ της χώρας έχει μέλλον. Ο Ρούι Χατσιμούρα, ή «Λούις» όπως προτιμούν να τον φωνάζουν, ενίσχυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Αμερικανός Νικ Φαζέκας, που αγωνίζεται ως νατουραλιζέ, είναι το μεγάλο όνομα των Ιαπώνων, ο 20άχρονος φόργουορντ του Γκονζάγκα όμως είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το μπάσκετ της χώρας αυτή τη στιγμή. Ο Ρούι Χατσιμούρα γεννήθηκε στην Τογιάμα, αν και η καταγωγή του πατέρα του είναι από το Μπενίν, έπαιξε αρχικά μπέιζμπολ, αλλά σύντομα το μετάνιωσε και έστρεψε το ενδιαφέρον του στο μπάσκετ. Πλέον, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του.

Αγωνίζεται από τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στην Ιαπωνία, χώρα καταγωγής της μητέρας του. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε και ο ίδιος, πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ για να συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στους «μπουλντόγκ» και το NCAA. Στο δρόμο προς την Κίνα, στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, έπαιξε σε δύο αγώνες έχοντας κατά μέσο όρο 18,5π., 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και 1 κλέψιμο σε 27.5’.

Αποτέλεσε, με άλλα λόγια, το δεύτερο σκόρερ και το δεύτερο ριμπάουντερ της ομάδας πίσω από το Νικ Φαζέκας, ενώ ήταν τρίτος στην αποτελεσματικότητα με 19.5 βαθμούς. Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και τέσσερις ήττες και συνεχίζει, στη δεύτερη προκριματική φάση, στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία, το Ιράν, τις Φιλιππίνες, το Καζακστάν και το Κατάρ. Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Ρούι Χατσιμούρα στο τελευταίο, καλοκαιρινό, «παράθυρο» της FIBA...

https://www.youtube.com/watch?v=AsgrQaXeETE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ