17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αϊζέια Μάιλς: Παίζοντας δίπλα στις βόμβες (vids)

Ο Αϊζέια Μάιλς έρχεται στην Πάτρα για χάρη του Προμηθέα και το Basketa.gr παρουσιάζει τη ζωή και την πορεία του Αμερικανού φόργουορντ, που συμπληρώνει εμφατικά την φετινή «εξίσωση» για τον Λουίς Κασιμίρο.

Όλοι στη ζωή μας, ειδικά από όσους είναι αυτή τη στιγμή έως 45 ετών, έχουμε σκεφτεί τον εαυτό μας ως έναν από τους υπερήρωες, που γνωρίσαμε μέσα στα χρόνια. Να ξέρουμε πολεμικές τεχνικές, να φοράμε μια ωραία στολή και μια μάσκα κατά προτίμηση, να σώζουμε τον κόσμο μέσα από καταστροφές.

Ο 27χρονος Αϊζέια Μάιλς είναι ένας από αυτούς. Έχει παραδεχθεί, άλλωστε, ότι αγαπημένη του ταινία είναι ο Deadpool, ενώ σαν ήρωας του αρέσει πολύ και ο Flash του Justice League. Η ομάδα αυτή, δε, μαζί με τον Spiderman και τους Amazing Friends πάντα τον συνάρπαζαν. Μέχρι που χρειάστηκε να δει την πραγματικότητα και να καταλάβει, ότι δεν είναι εύκολο να είσαι στην πράξη αυτό που βλέπεις στο σύμπαν των υπερηρώων.

Οι βόμβες στο Ισραήλ έπεφταν και ο ίδιος δεν πέρασε τις πιο εύκολες στιγμές του. Εκείνες τις ώρες, μέσα στο καταφύγιο όπου βρίσκονταν και Έλληνες, όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Στέφανος Δέδας και ο Γιώργος Γεραγωτέλλης, ένιωσε την ανάγκη να δει τη μητέρα του, ένα ιερό άτομο στη ζωή του, όπως άλλωστε για τους περισσότερους από εμάς.

Μετά την περιπέτεια αυτή, ο ίδιος έρχεται στην Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα, ανοίγοντας ένα ελληνικό κεφάλαιο στη ζωή του. Το Basketa.gr παρουσιάζει τη ζωή και την πορεία του Αμερικανού ψηλού, που συμπληρώνει ιδανικά το «παζλ» του Λουίς Κασιμίρο.

Όταν διώχνεις... τα βάρη από πάνω σου

Ο Μάιλς γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη και, μεγαλώνοντας, άρχισε από το Γυμνάσιο να ξεχωρίζει στο μπάσκετ, έχοντας ωστόσο και τις αδυναμίες του. Τα γευστικά μεν, αμαρτωλά δε φαγητά με πλούσια λιπαρά και όχι μόνο, αποτελούν έναν ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά αν θέλεις να παίξεις επαγγελματικά στο μέλλον, με τον Αϊζέια να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα από τα παιδικά του χρόνια.

Το 2012 ο ίδιος πήγε στο κολλέγιο Σεντ Τζόσεφς και, μέσα στα χρόνια, δεν εξελίχθηκε απλά σε έναν «εκρηκτικό» παίκτη, αλλά μπόρεσε να αποβάλει και κάθε περιττό κιλό, ώστε να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Το μυστικό ήταν απλό, ως προς τις συνήθειες που άφησε κατά μέρος. «Πίτσες, μπέργκερ, πατάτες, όλα αυτά τα τηγανιτά, ακόμη και το φοβερό τσίζμπεργκερ απέναντί μου», είπε με μεγάλη δόση χιούμορ, καταφέρνοντας να έχει αποτελέσματα.

https://www.youtube.com/watch?v=94Nu3SiuQuc&ab_channel=JohnO%27Brien

Αυτά τα αποτελέσματα, δε, είχαν και αγωνιστικό αντίκτυπο, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 18.1 πόντους και 8.1 ριμπάουντ ανά αγώνα στην τελευταία του χρονιά στο NCAA, όπου οι Χοκς μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι τους «16» της March Madness. Δεν κατάφερε, όμως, να εξαργυρώσει σε κάποιο draft αυτή τη σεζόν, με τους Μάβερικς επίσης να μην τον κρατούν, μετά το Summer League, αρχίζοντας να του... βάζουν την ιδέα του ταξιδιού πέρα από τον Ατλαντικό.

https://www.youtube.com/watch?v=-0KB2-aRc5o&ab_channel=NorthDallas

Ταξίδι πάνω από τους βομβαρδισμούς

Το πρώτο του ταξίδι θα γινόταν στη Γαλλία, όπου θα φορούσε την φανέλα της Ντιζόν, καταφέρνοντας να προσαρμοστεί, τόσο στα ευρωπαϊκά πρότυπα όσο και... στην πόλη της μουστάρδας, χωρίς πάντως να υποκύψει στον πειρασμό. Ο Αμερικανός είχε 12.2 πόντους με 4.9 ριμπάουντ και η συνέχεια τον βρήκε στην Τουρκία, όπου μέσω της Ουσάκ θα είχε την ευκαιρία ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, όπως το τουρκικό.

Αυτό που του είχε κάνει, πάντως, εντύπωση στη Γαλλία, ήταν το πόσο σκληρά ήταν όλα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έπαιζε ρόλο το ότι ο δεύτερος νεότερος παίκτης ήταν 28 ετών, ενώ εκείνος ήταν μόλις στα 21 με 22. Χώρια τη διαφορετική νοοτροπία, που υπήρχε, καθώς πέραν των δύο ωρών προπόνησης, ο χρόνος ήταν... άπλετος. Ξαναγύρισε στην χώρα, πάντως, για λογαριασμό της ιστορικής Λιμόζ.

https://www.youtube.com/watch?v=TFF4e5ldw1Q&ab_channel=C%C3%A9dricFortunel

Οι Σίξερς έμοιαζαν να του δίνουν μια ευκαιρία, με τη μεταγραφή στο Ντέλαγουερ, στη θυγατρική τους ομάδα, αλλά τελικά έμελλε να διαβεί ξανά τον τεράστιο Ωκεανό. Θα ζούσε, όμως, την πιο δύσκολη εμπειρία της ζωής του. Μπορεί η καραντίνα να του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μια ομάδα με αξιώσεις, όπως η Χολόν του Στέφανου Δέδα, αλλά αυτό που θα ζούσε στη διάρκεια της χρονιάς, θα ξεπερνούσε κάθε φαντασία από τα κόμικς, που διάβαζε.

https://www.youtube.com/watch?v=57Q37EIP5bQ&ab_channel=PremierHighlights

Ο νέος πόλεμος ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και την Χαμάς, τον ανάγκασαν να πάει στο καταφύγιο, που βρισκόταν πολύ κοντά στο διαμέρισμά του. «Το να ακούς τις βόμβες να σκάνε και τον ήχο που κάνουν, ήταν τρομακτικό από μόνο του. Φοβήθηκα πάρα πολύ, άκουγα γυναίκες και παιδιά να κλαίνε σε κάθε έκρηξη. Δεν μπορούσες να σκέφτεσαι το μπάσκετ. Οι γονείς και η κοπέλα μου, με καλούσαν κάθε 5-10 λεπτά, για να δουν αν είμαι καλά», θυμάται σε μια ανατριχιαστική του περιγραφή.

Στο τέλος, πάντως, πήρε το αεροπλάνο από το Τελ Αβίβ και πήγε στην Νέα Υόρκη. «Ένιωσα επιτέλους να παίρνω φρέσκο αέρα, μπορούσα να ανασάνω και να είμαι ήρεμος», αναφέρει στην εξομολόγησή του, έχοντας επιτέλους ξεπεράσει αυτό τον εφιάλτη.

Με όλες αυτές τις αναμνήσεις στις αποσκευές του, έρχεται να στηρίξει την νέα εποχή του Προμηθέα. Με το δικό του τρόπο, έχει ακολουθήσει τη δική του πορεία ως Δεσμώτης διαφόρων καταστάσεων. Τώρα ήρθε η ώρα, μετά την παράλληλη πορεία με αυτό το κοινό σημείο, να ενωθούν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ