17.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

“Αχτίδα” για τηλεοπτικά και διεργασίες

Ο ΕΣΑΚΕ μπήκε... ημιεπίσημα σε προεκλογική περίοδο, με το επίσημο να ορίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 13/3 στην έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την προκήρυξη αρχαιρεσιών.

Για όσους απορούν γιατί δεν προχώρησαν σήμερα στην προκήρυξη, αφού το αποφάσισαν, οι λόγοι ήταν καταστατικοί. Ετσι προβλέπονται οι διαδικασίες κι επειδή η εμπιστοσύνη δεν... περισσεύει, προτίμησαν όλοι να τις ακολουθήσουν κατά γράμμα για να μην υπάρχει "πάτημα" γα προσβολή των αρχαιρεσιών.

Ενα θέμα που κρίνεται ως σημαντικό αλλά δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τη σημερινή συνεδρίαση, ήταν η επαναδιατύπωση της δέσμευση των "αιωνίων" ότι θα πάνε όλοι μαζί για τηλεοπτική διαπραγμάτευση! Ισως δεν πήρε έκταση επειδή δεν τους πίστεψαν πολλοί, ίσως επειδή δεν έγιναν σαφείς οι λεπτομέρεις των όσων εννόησαν. Δηλαδή αν μιλάνε για κεντρική διαχείριση ή, για... συνοδεία για να αποκτήσει βάρος η διαπραγμάτευση.

Η αίσθηση πάντως που αποκόμισαν οι περισσότεροι ήταν για ενιαίο μέτωπο κι αν αυτό ισχύει, τότε θα πρόκειται για μεγάλη ανάσα και ανανέωση.. ζωής για τον σύνδεσμο.

Από 'κει και πέρα, όλοι... ψάχνουν τις διεργασίες που δεδομένα άρχισαν από σήμερα. Βασικό ερώτημα, ποιός μπορεί να εμφανιστεί για υποψήφιος. Με δεδομένη την καταστατική προϋπόθεση για πενταετή παρουσία σε Δ.Σ. ΚΑΕ και με επίσης δεδομένη την φθορά προσώπων που έχουν την πενταετία και θα ήταν πρόθυμοι ο κύκλος όχι απλά μικραίνει αλλά γίνεται... κουκίδα. Ακόμα κι αυτή, όμως, όνομα δεν έχει.

Η δεύτερη αναζήτηση έχει να κάνε με τις συμμαχίες που θα δημιουργηθούν. Με το αν θα "πλευρίσουν" οι μικρομεσαίοι τους "αιώνιους", με την στάση των λαοφιλών και ισχυρών διοικητικά ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ, με το αν θα σηκώσουν... ανάστημα μέσω συσπείρωσης οι μικρομεσαίοι που είναι αυτοί που πραγματικά... τσουρουφλίζονται για ένωση και για ισχυρή διαπραγμάτευση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ