18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα basketa.gr: Τα “κανόνια” του Final Four

Μετρώντας αντίστροφα για τους δύο ημιτελικούς του 3ου BCL και εστιάζοντας στους παίκτες που ηγούνται επιθετικά των τεσσάρων ημιφιναλίστ, συμπεραίνουμε και με τη βοήθεια των αριθμών, ότι οι αποστάσεις μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες. Αντιθέτως ο Παρις Λι της Αντβέρπ, ο Τιμ Αμπρομάιτις της Τενερίφης, ο Κέβιν Πάντερ της Βίρτους και ο Τάιρις Ράις της Μπάμπεργκ έχουν ουσιαστικά τον ίδιο αριθμό ranking.

 


Το basketa.gr καταγράφει την πορεία των τεσσάρων παικτών στον δρόμο προς το Final Four και κάνει την αντιπαράθεση των αριθμών τους. Αρχίζοντας από το ζευγάρι της Αντβέρπ με την Τενερίφη, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Λι και ο Αμπρομάιτις δεν είναι αυτοί που απαραίτητα σηκώνουν το “βάρος” για τις ομάδες τους αλλά είναι κομμάτια του παζλ των ομάδων τους.

 

 


Ο Πάρις Λι διανύει τη δεύτερη σεζόν τους ως επαγγελματίας και η Αντβέρπ είναι η αυτή που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία το καλοκαίρι του 2017 για να του επεκτείνει το συμβόλαιο ως το 2020, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Αμερικανός απόφοιτος του Ιλινόις Στέιτ δικαιώνει πλήρως τους Βέλγους για την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν με τις εμφανίσεις του. Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε 13 από τα παιχνίδια στον δρόμο προς την τετράδα, “γράφοντας” και τρία “double-double”. Η πιο παραγωγική βραδιά του ήταν εκείνη κόντρα στη Φουενλαμπράδα όταν είχε 27 πόντους με 9/13 σουτ και 10 ασίστ.

 


Ο Τιμ Αμπρομάιτις από την πλευρά του είναι κάτι σαν “πρώτος μεταξύ ίσων”. Ο Αμερικανός είναι παλιοσειρά στην Τενερίφη αφού διανύει την τέταρτη σεζόν του στο νησί μετά από τη διαδρομή του σε Βιλερμπάν, Στρασμπούρ και Μπράουνσβαϊγκ. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του 1ου BCL του 2017 και είναι πολύτιμος σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Σε μία ομάδα με πολυφωνία είναι αυτός με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων. Μέτρησε εννιά παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα δύο ματς των προημιτελικών με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ αφού είχε 16 πόντους και οχτώ ριμπάουντ στο πρώτο και 21 πόντους με εννιά ριμπάουντ στο δεύτερο.

 

 

 

 

Στο ζευγάρι της Βίρτους με την Μπάμπεργκ, τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν έχουν ελληνικό παρελθόν. Κέβιν Πάντερ από τη μία και Τάιρις Ράις από την άλλη πλευρά. Ο Πάντερ διανύει την τρίτη σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του μετά από την αποφοίτηση του από το κολέγιο Τένεσι και μέρος των δύο προηγούμενων το πέρασε στη χώρα μας. Στο Λαύριο στη σεζόν 2016-17 και στην ΑΕΚ στην περσινή περίοδο. Ο Αμερικανός ήταν σταθερός πυλώνας του παιχνιδιού της Βίρτους προς το Final Four έχοντας 14 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων και ξεπερνώντας τους 22 σε τέσσερα από αυτά.

 


Για τον Τάιρις Ράις μπορεί το πέρασμα του από την Ελλάδα να χάνεται στη σεζόν 2009-10, όμως ο Πανιώνιος ήταν το πρώτο επαγγελματικό βήμα του πριν ακολουθήσουν οι Άρτλαντ Ντράγκονς, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάγερν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χίμκι, Μπαρτσελόνα, Σένζεν Λέοπαρντς και από το περασμένο καλοκαίρι η Μπάμπεργκ. Παίκτης με σπουδαίο βιογραφικό στο οποίο μεταξύ άλλων καταγράφονται ο τίτλος της Ευρωλίγκας του 2014 μαζί με εκείνον του MVP του Final Four αλλά και του πρώτου σκόρερ της ίδιας χρονιάς, καθώς ακόμη ο τίτλος του του Eurocup του 2015 που συνοδεύτηκε από τους προσωπικούς τίτλους του MVP της διοργάνωσης αλλά και των τελικών. Λίγες μέρες πριν μπει στα 32 του, ο Ράις έχει μπροστά του μία ακόμη πρόκληση. Είχε σε 10 ματς της Μπάμπεργκ διψήφιο αριθμό πόντων, ξεπερνώντας σε δύο από αυτά τους 30.

 

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ