28.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφεντικό η Σερβία

Οι Ιταλοί ήταν φέτος καλοί, σκληροί, φιλόδοξοι, αλλά εν τέλει λίγοι για να απειλήσουν τη Σερβία. Παρά τις πολλές και μεγάλες απουσίες τους, οι Σέρβοι φτάνουν για τέταρτη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά μιας μεγάλη διοργάνωσης (προηγήθηκαν το Μουντομπάσκετ 2014, το Ευρωμπάσκετ 2015 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2016) μετά τη νίκη επί της "σκουάντρα ατζούρα" (83-67), που ήρθε εν τέλει πιο εύκολα απ' όσο θα περίμενε κανείς.

Οι Ιταλοί φάνηκαν ευθέως ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν έπαιξαν καλή άμυνα και μπήκαν κάποια σουτ από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, όμως, πλήρωσαν την... υψομετρική διαφορά που τους χώριζε από τους αντιπάλους τους. Δίχως να έχει έναν ψηλό της προκοπής, η "σκουάντρα ατζούρα" έπρεπε να βγάλει άκρη όχι μόνο με τους γίγαντες Μαριάνοβιτς και Κούζμιτς, αλλά και με τον Μάτσβαν, που έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά, και τις διεισδύσεις των Σέρβων μέσα στη ρακέτα τους, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο... θηρίο να τους φοβίσει και... αλώνιζαν. Ο Μπογκντάνοβιτς, για παράδειγμα, σκόραρε 22 πόντους με 1/9 τρίποντα! Τα έβαλε όλα από μέσα δηλαδή...

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου η Ιταλία προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως με τρίποντα, ελλείψει ψηλών, άλλωστε αυτό έκανε σε όλο το τουρνουά. Τα σουτ δεν μπήκαν κι από εκεί και μετά τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά η Σερβία οικοδόμησε ένα προβάδισμα λίγο πάνω από τους 10 πόντους και το συντήρησε άκοπα ως το τέλος του αγώνα. Η Ιταλία δεν μπορούσε να πλησιάσει, καθώς οι Σέρβοι έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό και έβρισκαν λύσεις τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα, οπότε ήταν φυσικό επόμενο να επικρατήσουν άνετα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ