17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αφήνει τα παρκέ ο Γιάνις Μπλουμς (pic)

Το τέλος της πορείας του στο μπάσκετ ανακοίνωσε στα 39 του χρόνια ο Γιάνις Μπλουμς, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, έπειτα από μία πολύ μακρά πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και σε ηλικία 39 ετών να ολοκληρώσει την καριέρα του ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Με μία λιτή, αλλά συναισθηματική ανακοίνωσή του, ο Λετονός ανακοίνωσε το τέλος του δρόμου.

Σε 22 χρόνια καριέρας, ο Μπλουμς αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο, με την παρουσία του στις Λιέτουβος Ρίτας (2011-12), Μπιλμπάο (2012-13) και Παναθηναϊκό (2014-15), να συνοδεύεται και από συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Διαβάζοντας ανακοινώσεις επαγγελματιών αθλητών σχετικά με το τέλος της καριέρας τους, πάντα αναρωτιόμουν τι κάνει έναν αθλητή να συνειδητοποιήσει ότι η επαγγελματική του καριέρα έχει τελειώσει. Ποιο θα είναι το σημαντικό σημείο στην καριέρα του που θα πει με απόλυτη σιγουριά ότι αρκετά είχε από αυτό.

Ξέρω ξεκάθαρα τώρα ότι δεν θα υπάρχει ποτέ αρκετό μπάσκετ στη ζωή μου. Σε αυτή την ιστορία, έχω αποκτήσει αρκετά από το επαγγελματικό μπάσκετ και πρέπει να το αποδεχτώ. Προσπαθώ. Σήμερα, τελείωσα την καριέρα μου ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

Το μπάσκετ, όσο το θυμάμαι είναι η ταυτότητά μου, η καρδιά μου. 20 χρόνια στην εθνική ομάδα, 10 χρόνια αρχηγός της, 170 παιχνίδια χωρίς σταματημό. Όταν με ρωτάνε τι μου έδωσε τα περισσότερα σε αυτή την πορεία στο μπάσκετ, απαντάω αυτά που μου προσέφεραν οι επιτυχίες με την εθνική ομάδα.

Όσα κατάφερα τα κατάφερα με σκληρή δουλειά. Ο νέος στόχος μου μπορεί να είναι ασαφής, η αίσθηση του κενού που μου αφήνει το μπάσκετ τεράστια, αλλά στο βάθος μου πιστεύω ότι δεν έχω παίξει το τελευταίο μου παιχνίδι. Σας ευχαριστώ!»

Δείτε την ανάρτηση του Λετονού:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janis Blums (@blums45)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ