29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Αυτό το Χιούστον… πάει μακριά! (vids)

Από το πρώτο κιόλας μεταξύ τους παιχνίδι, οι Ρόκετς και ο «σεληνιασμένος» Τζέιμς Χάρντεν έστειλαν... μήνυμα στους Τζαζ για το ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά για τα ημιτελικά της Δύσης, επικρατώντας με 110-96 και κάνοντας ποδαρικό με το δεξί.

Πολύ εύκολη έκαναν τη ζωή τους οι Χιούστον Ρόκετς στο Game 1 για την ημιτελική σειρά της Δυτικής Περιφέρειας με τους Γιούτα Τζαζ, με το τελικό 110-96 ίσως να είναι... κολακευτικό για τους ηττημένους. Με τον Τζέιμς Χάρντεν να βρίσκεται στη «ζώνη του λυκόφωτος» (41 π., 12/26 σουτ, 10/11 β., 8 ρ., 7 ασ., 1 κλ.), τον Κρις Πολ άξιο συμπαραστάτη (17 π., 4 ρ., 6 ασ.) και τους Κλιντ Καπέλα (16 π., 12 ρ.), Πι Τζέι Τάκερ (15 π., 6 ρ.) να προσφέρουν επίσης σπουδαίες λύσεις, οι παίκτες του Μάικ Ντ' Αντόνι έδειξαν στους αντιπάλους τους... ποιος είναι ο οδηγός στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η διαφορά, μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι και το +27 για τις «Ρουκέτες», που έκαναν επίδειξη δύναμης στο συγκεκριμένο παιχνίδι και, ακόμη κι όταν η απόσταση αυτή μειώθηκε περίπου στα μισά από τους αντιπάλους τους, ήλεγχαν την κατάσταση χάρη στο εντυπωσιακό ποσοστό των 17/32 τριπόντων. Για τους «μορμόνους», ο Ντόνοβαν Μίτσελ δε βρέθηκε σε τόσο καλό βράδυ, καθώς παρά τους 21 του πόντους, εντούτοις είχε 9/22 σουτ. Θετικός, ωστόσο, ήταν ο Τζέι Κράουντερ, με 21 πόντους επίσης, αλλά σημειώνοντας 8/13 σουτ, μαζί με πέντε ριμπάουντ, αποτελώντας ίσως «όαση» για την ομάδα του.

Το παιχνίδι

Ο Τάκερ και ο Πολ ξεκίνησαν το «κρεσέντο» των μακρινών σουτ και πολύ γρήγορα οι Ρόκετς βρήκαν ρυθμό, για να πάρουν διψήφια διαφορά ήδη στα πρώτα εννέα λεπτά του ματς, χάρη σε λέι απ του Χάρντεν, που διαμόρφωσε το 26-15. Οι καλοί «οιωνοί» έφτασαν σε «αποκορύφωμα» στο τέλος της πρώτης περιόδου, όταν ο Εμπά Αμούτε σκόραρε σε τρίποντο με την εκπνοή του δωδεκαλέπτου για το 34-21 κι έκτοτε... άρχισε το «πάρτι». Με «μαέστρους» τους Πολ και Χάρντεν, καθώς και τον Καπέλα να τελειώνει φάσεις, η απόσταση «εκτοξεύτηκε» στη μέγιστη τιμή της στο +27 (63-37), λίγο πριν από το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν στους αντιπάλους τους, ότι τουλάχιστον σε αυτό το ματς... δεν είχαν τύχη.

Η ανάπαυλα βρήκε το σκορ στο 64-39 και στη συνέχεια ο Ινγκλς με τον Μίτσελ προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, χωρίς και οι ίδιοι όμως να είναι σταθερά αξιόπιστοι στη σύνδεση με το καλάθι. Το ίδιο ίσχυσε για τον Έξουμ και το αποτέλεσμα ήταν επί της ουσίας ίδιο, με τους Τεξανούς να μπαίνουν με διαφορά 18 πόντων στην τελευταία περίοδο (86-68). Εκεί, ο Κράουντερ και ο Μίτσελ φάνηκαν να δείχνουν στο ξεκίνημα, ότι η ομάδα τους είχε «σφυγμό» (86-75), αλλά ο Χάρντεν συνεχίζοντας... από εκεί που είχε σταματήσει νωρίτερα, τους απέτρεψε από οποιοδήποτε όνειρο επαναφοράς στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα την εμφατική νίκη της ομάδας του στο φινάλε και το 1-0 στη σειρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ